donderdag 29 februari 2024

Von der Leyen reisde vorig jaar opvallend meer met privévliegtuig

 

Von der Leyen reisde vorig jaar opvallend meer met privévliegtuig: ’Een schande’

in BUITENLAND

BRUSSEL - Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft vorig jaar 23 keer met een privévliegtuig gevlogen. Volgens een gedragscode voor EU-commissarissen mogen privévliegtuigen alleen in uitzonderlijke gevallen worden gebruikt.

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen

Von der Leyen ligt ver voor op de 27 EU-commissarissen, blijkt woensdag uit een document dat opgevraagd werd door de linkse EU-politicus Martin Schirdewan.

Volgens de lijst reisde von der Leyen in 2023 ook drie keer met een privévliegtuig tussen Brussel en Straatsburg, de twee zetels van het EU-parlement. Er zijn nochtans treinverbindingen die minder dan vijf uur nodig hebben voor de reis. In de gedragscode voor EU-commissarissen staat: „Alle opties, inclusief alternatieve dienstregelingen, moeten zorgvuldig worden overwogen, zodat het vliegtuig alleen als laatste redmiddel wordt overwogen.”

’Schande’

„Het is een schande dat de voorzitter van de Commissie nog steeds met een privévliegtuig reist in het licht van de klimaatcrisis”, vertelde Schirdewan tegen Der Spiegel. „Mensen met weinig geld oproepen om energie te besparen, maar zelf van A naar B vliegen in een privéjet is gewoon brutaal.”

Josep Borrell, de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken, reisde in deze periode slechts twee keer met een privévliegtuig. De 27 Europese commissarissen samen maakten vorig jaar in totaal 29 keer gebruik van een privévliegtuig.



Geen opmerkingen:

Welk Zionistisch Tuig Verdedigt Halsema?

 Halsema verdedigt dit zionistische tuig. Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ISRAELI SETTLERS ATTACK AND ...