donderdag 29 februari 2024

The Israeli Jews as Monsers

 

NOS NieuwsAangepast 

Tientallen doden bij uitdelen van hulpgoederen Noord-Gaza

Bij het uitdelen van hulpgoederen in het noorden van de Gazastrook zijn vanochtend tientallen en mogelijk meer dan honderd mensen om het leven gekomen. De autoriteiten in de Gazastrook spreken van 104 doden, het Israëlische leger van tientallen. Over wat er is gebeurd, lopen de lezingen uiteen.

Palestijnse autoriteiten in Gaza en op de bezette Westelijke Jordaanoever zeggen dat het Israëlische leger de wachtende menigte bij Gaza-Stad onder vuur nam. Ook nieuwszender Al Jazeera meldt dat Israël begon met schieten.

Een verslaggever ter plaatse zegt dat Israëlische tanks na de eerste salvo's oprukten en over lichamen van dode en gewonde mensen walsten. Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van een bloedbad.

Medewerkers van lokale ziekenhuizen zeggen tegen CNN dat tientallen doden bij hen zijn binnengebracht.

In de ziekenhuizen komen veel slachtoffers binnen:

Drukte in ziekenhuizen van Gaza

Het Israëlische leger verklaarde aanvankelijk dat een gewelddadige menigte de vrachtwagens met hulp plunderde en dat daarbij tientallen mensen onder de voet werden gelopen.

In die verklaring spreekt het leger alleen over gewonden. In een later berichtstelt het Israëlische leger dat er tientallen mensen zijn omgekomen in de drukte.

Het leger plaatste daarbij deze beelden die dat zouden laten zien:

Later paste het leger de verklaring weer aan en zei het dat militairen waarschuwingsschoten hadden gelost nadat een menigte de vrachtwagens bestormde. Vervolgens zouden ze op de benen van de Palestijnen hebben geschoten, melden Israëlische media.

Een woordvoerder van de Israëlische regering zegt tegen persbureau Reuters dat de doden zijn gevallen doordat Gazaanse vrachtwagenbestuurders op de menigte inreden. Daarbij vielen volgens hem tientallen doden. "Het is duidelijk een tragedie, maar we kennen de details nog niet."

Cijfers lopen uiteen

Cijfers over het aantal doden en gewonden lopen uiteen. CNN meldt op basis van hulporganisatie de Rode Halve Maan en bronnen bij de lokale ziekenhuizen in Gaza dat er zeker 53 mensen zijn omgekomen en 120 gewond zijn geraakt.

Het ministerie voor Volksgezondheid in Gaza, dat onder controle staat van Hamas, meldt 104 doden en 760 gewonden. Ziekenhuizen in het gebied, die nauwelijks nog kunnen draaien vanwege tekorten aan alles, kunnen de stroom gewonden volgens Al Jazeera niet aan.

Het noorden van de Gazastrook heeft de afgelopen maanden zwaar onder vuur gelegen en is op grote schaal verwoest. Het gebied is door het oorlogsgeweld ook afgesneden geraakt van de rest van Gaza. Juist deze week kwam er voor het eerst in een maand tijd weer een groot voedselkonvooi aan, meldt persbureau AP.

https://nos.nl/artikel/2510850-tientallen-doden-bij-uitdelen-van-hulpgoederen-noord-gaza

Geen opmerkingen:

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...