zaterdag 16 december 2023

NOS PROPAGANDA INZAKE ZIONISTISCHE OORLOGSMISDADEN

 

Berichtgeving van de NOS Staatsomroep:

NOS Nieuws

Gedode gijzelaars 'doodgeschoten in strijd met de Israëlische regels'

De drie Israëlische gijzelaars van Hamas die per ongeluk door het Israëlische leger zijn gedood in de Gazastrook droegen een witte vlag, heeft het leger bekendgemaakt.

Het gebeurde in een gebied waar zware gevechten zijn en waar Hamas-militanten in burgerkleding opereren en andere methodes gebruiken om de tegenstander te misleiden, is de lezing van het leger. De gijzelaars zijn beschoten in strijd met de Israëlische regels, erkende een functionaris.

'Militair voelde zich bedreigd'

Volgens een hoge officier zag een militair drie verdachte mensen uit een gebouw komen, enkele tientallen meters verderop. Ze droegen geen bovenkleding en een van hen droeg een stok met daaraan een geïmproviseerde witte vlag.

De militair, die dacht dat het een val was van Hamasstrijders, voelde zich volgens de legerofficier bedreigd en opende het vuur. Hij riep dat het terroristen zijn. Twee van de gijzelaars waren op slag dood.

De derde gijzelaar raakte gewond. Hij trok zich terug in het gebouw waar de gijzelaars uitkwamen en riep in het Hebreeuws om hulp. Daarna kwam hij nog een keer naar buiten en rende toen weer naar binnen.

Israëlische militairen, die nog steeds dachten dat ze te maken hadden met een Hamasstrijder die hen in een val probeerde te lokken, gingen het gebouw binnen en schoten hem dood.

Mogelijke valstrik

In het eerste rapport over het incident staat volgens de Israëlische krant Haaretz dat in het gebied waar het gebeurde twee dagen eerder een gebouw was gezien waar op een muur "Help! Drie gijzelaars" was geschreven. Het gebouw werd door het leger daarna gemarkeerd als mogelijke valstrik.

Het leger onderzoekt nu of dit de plek was waar de gijzelaars oorspronkelijk werden vastgehouden en of ze misschien waren achtergelaten voordat ze probeerden te ontsnappen.

In Israël is geschokt gereageerd op de gebeurtenissen. Familieleden van de gijzelaars demonstreerden gisteravond in Tel Aviv samen met honderden sympathisanten tegen het Israëlische leger. Dat geeft volgens hen voorrang aan de strijd tegen Hamas in plaats van het bevrijden van de gijzelaars.

Protest in Tel Aviv na per ongeluk doden gegijzelden door leger 


Een korte analyse: 

1. Gedode gijzelaars 'doodgeschoten in strijd met de Israëlische regels.'


Dit is niet het meest relevante feit. Veel belangrijker is dat het beschieten van mensen met een witte vlag in flagrante strijd is met het internationaal recht. Dit keer waren Joodse gevangenen de dupe, maar toont meteen aan hoe het standrechtelijk vermoorden van mensen die zich overgeven de Israelische praktijk van alledag is, en dat dit door het extremistische Netanyahu bewind wordt geaccepteerd zolang het Palestijnse burgers of verzetsstrijders betreft. Maar omdat het zelfbenoemde  Joodse regime, met steun van Westerse politici als Ollongren en Rutte, zich ver boven het recht verheven acht, laat de VS en de EU de genocidale aanval  op de Palestijnse bevolking in Gaza, maar nu ook op de Westbank gewoon doorgaan. Typerend in dit verband is dat de Nederlandse regering zich onthield van stemming toen de VN een staakt-het-vuren besprak. 

2. Tot tweemaal toe sprak de NOS van  'gijzelaars van Hamas die per ongeluk door het Israëlische leger zijn gedood.' 
Kennelijk dring het niet door tot mijn collega's van de staatsomroep, dat de 'gijzelaars' bewust werden vermoord, omdat de betrokken militair zo triggerhappy was dat hij meteen begon te schieten aangezien hij ervan uitging dat het Palestijnen waren, en die mogen van het Joodse regime worden vermoord, net als tijdens de Tweede Wereldoorlog elke jood standrechtelijk kon worden vermoord, met of zonder witte vlag. 

3. Wat de staatsomroep ook niet beseft, is hoe dapper en intelligent het Palestijnse verzet is, dit in tegenstelling tot het bange en amateuristische Israelische leger. De Palestijnse verzetsstrijders die het drietal gevangenen vrijlieten, en hen een witte vlag gaven, wisten dat de Witte Vlag niets voorstelt, dat het Joodse leger gewoon doorgaat met het moorden, omdat het Israeli Occupation  Force vol haat zit en zich niets van het oorlogsrecht aantrekt. Dat is pas een relevant feit, beste NOS-collega's.

Dan deze formulering: 'Militair voelde zich bedreigd.' Dat nu is een gemakkelijk door te prikken leugen. De NOS beweert dat:

'De derde gijzelaar raakte gewond. Hij trok zich terug in het gebouw waar de gijzelaars uitkwamen en riep in het Hebreeuws om hulp. Daarna kwam hij nog een keer naar buiten en rende toen weer naar binnen.

Israëlische militairen, die nog steeds dachten dat ze te maken hadden met een Hamasstrijder die hen in een val probeerde te lokken, gingen het gebouw binnen en schoten hem dood.'

Kortom, de gewonde derde gijzelaar die  raakte gewond raakte, trok zich terug in het gebouw waar de gijzelaars uitkwamen en riep in het 'Hebreeuws' om hulp. Daarna kwam hij nog een keer naar buiten en rende toen weer naar binnen. De militairen wisten dus dat hij een Joodse Israeli was.

Desondanks werd hij als een varken afgeslacht, terwijl de Israelische militairen wisten dat hij vloeiend Hebreeuws sprak.

Met andere woorden: NOS, een vervolgartikel is onvermijdbaar, en laat deze zaak uitzoeken door een echte journalist die logica bezit. Babbel niet meeteen de misdadige Israelische hasbara na. 

Onbewapende Palestijnse kinderen vermoorden, zoals ikzelf regelmatig sinds 1990 heb kunnen zien nabij Ramallah en andere plaatsen op de Westank en in Gaza-Stad.   



Geen opmerkingen:

Studenten eisen terugtrekken van alle fondsen uit Israëlische instellingen

  Studenten veroordelen politieoptreden, lichten eisen toe De groep betogende studenten van de UvA heeft een persbericht gedeeld waarin ze u...