zaterdag 11 november 2023

'Het rangschikken van menselijk lijden is intellectueel zinloos en in moreel opzicht gruwelijk.

Nogmaals Lodewijk Asscher, wat hij weigert te begrijpen is dat zijn houding weerzinwekkend is. De Palestijnse bevolking wordt door Joodse Zionisten al driekwart eeuw verdreven, vernederd, vervolgd, gemarteld en vermoord. Dit proberen te rechtvaardigen over de ruggen van zes miljoen vermoorde joodse Europeanen is slechts een uiterst verwerpelijke poging van een politicus om de aandacht te verleggen. Dit is wat de joods Amerikaanse geleerde Norman Finkelstein erover zei: 

'Het rangschikken van menselijk lijden is intellectueel zinloos en in moreel opzicht gruwelijk. Maar politiek gezien is het buitengewoon bruikbaar, want als mensen op een unieke manier hebben geleden, zouden zij speciale morele rechten moeten krijgen en niet aan dezelfde wettelijke of morele standaard moeten worden gehouden als ieder ander.'

Asscher's argument dat het ook nog schandalig was dat Jos Collignon's spotprent op de dag van de herdenking van de Kristalnacht was geplaatst, is helemaal een gotspe, want op diezelfde dag en nacht werden Palestijnse kinderen, vrouwen en ongewapende mannen bewust vermoord door de Joods Israelische strijdkrachten. Maar Lodewijk A. beseft toch ook wel dat een Joods leven niet belangrijker is dan het leven van een niet-Jood. De Zionistische terreur gaat al decennia lang door zoals je eveneens aan deze oude foto kunt zien:

Twee Palestijnse slachtoffertjes van een Israelisch bombardement. Dit is op geen enkele manier te rechtvaardigen. Ik heb al die jaren geen enkele publiekelijke aanklacht van Asscher vernomen, waaruit zijn intense walging spreekt. Hoe is dat te verklaren?  

 

Geen opmerkingen: