woensdag 8 november 2023

Claire Martens (VVD) als Weerzinwekkende Politica

De gekte in Nederland wordt steeds omvangrijker, de onverschilligheid almaar groter, het cynisme steeds meer verpletterend. Politici worden met de dag onmenselijker. Een voorbeeld:

VVD Amsterdam: protest Amsterdam CS had verplaatst moeten worden vanwege veiligheid Joodse bevolking.


Allereerst dit: door joodse Nederlanders te omschrijven als de 'Joodse bevolking' wordt ervan uitgegaan dat joden niet tot de Nederlandse 'bevolking' horen. Dat is een uitgsproken antisemitische houding. Immers, joodse Nederlanders zijn allereerst voor de Nederlandse staat Nederlanders, en dan pas joden. Ware dit niet het geval dan zouden zij allang naar Israel zijn uitgeweken. 

De gemeente Amsterdam speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog een uiterst verraderlijke rol. Met als gevolg dat uit Nederland procentueel twee keer zoveel joden werden gedeporteerd naar de vernietigingskampen dan uit België  en drie keer zoveel als uit Frankrijk. De gemeenteambtenaren hadden, zelfs nog voordat de nazi's dit geeist hadden, een kaart samengesteld met daarop aangegeven concentraties joden in de hoofdstad, om het werk van de bezetter zo soepel mogelijk te laten verlopen. De 'Joodse bevolking' werd ook toen niet allereerst en bovenal als Amsterdammers beschouwd. De hoofdstedelijke politie en gemeentevervoersbedrijf deden de rest.    

Bovendien zijn er joodse Amsterdammers die de bombardementen van de zelfbenoemde 'Joodse staat'  op Palestijnse vrouwen, kinderen, bejaarden en ongewapende mannen verafschuwen, zo weet ik als journalist uit ervaring. De enige logische conclusie die we  kunnen trekken is dat de VVD  joden gebruiken om hun haat tegen de Palestijnen en andere Arabische volkeren kenbaar te maken. Vrijheid en democratie spelen hierbij geen enkele rol. In feite reageert deze partij net als de collaborateurs tijdens de oorlogsjaren die de andere kant opkeken toen joodse Nederlanders, landgenoten dus, werden gedeporteerd. Voor de VVD geldt nu allereerst en bovenal dat alleen joden slachtoffer zijn en niet de Palestijnse burgerbevolking in Gaza. Het is ironisch genoeg een moderne variant van het aloude antisemitisme, maar dit keer gericht tegen de Palestijnse semieten. 

Dezelfde mentaliteit vertoonde de GroenLInkse burgemeester Halsema door meteen in het begin de Israelische vlag op het stadhuis uit te rollen, maar nu niet de Palestijnse vlag. Als ik het allemaal goed begrepen heb is zij net terug uit Auschwitz waar zij met 17 hoofdstedelijke jongeren tot de slotsom kwam 'Als je het ziet, ben je totaal van de kaart.' Volkomen begrijpelijk, dezelfde ervaring had ik toen ik Yad Vashem en Dachau bezocht. Daarom stel ik voor dat Halsema, samen met 7 Amsterdamse jongeren zodra het kan naar Gaza vertrekt om te kunnen laten zien hoe fanatieke zionisten niets van de geschiedenis hebben geleerd. Per slot van rekening is een aanzienlijk deel van de Amsterdammers moslim. Zo voorkomt de burgemeester dat Amsterdammers de indruk krijgen dat zij alleen oog heeft voor drag queens en joden.



1 opmerking:

Rene Westermann zei

U schrijft:

Voor de VVD geldt nu allereerst en bovenal dat alleen joden slachtoffer zijn en niet de Palestijnse burgerbevolking in Gaza. Het is ironisch genoeg een moderne variant van het aloude antisemitisme, maar dit keer gericht tegen de Palestijnse semieten.

Dit is zeker waar! Vervolgens:

Dezelfde mentaliteit vertoonde de GroenLInkse burgemeester Halsema door meteen in het begin de Israelische vlag op het stadhuis uit te rollen, maar nu niet de Palestijnse vlag. Als ik het allemaal goed begrepen heb is zij net terug uit Auschwitz waar zij met 17 hoofdstedelijke jongeren tot de slotsom kwam 'Als je het ziet, ben je totaal van de kaart.' Volkomen begrijpelijk, dezelfde ervaring had ik toen ik Yad Vashem en Dacxhau bezocht. Daarom stel ik voor dat Halsema samen met 7 Amsterdamse jongeren zo snel mogelijk naar Gaza vertrekt om te kunnen laten zien hoe fanatieke zionisten niets van de geschiedenis hebben geleerd.

Kortom, wij hebben hier te maken met weerzinwekkende 'linkse' en neoliberale politici.

Inderdaad! Wel eer betuigen aan de slachtoffers van Auschwitz, maar onverschillig staan tegenover het feit dat in Gaza ruim twee en een kwart miljoen mensen wreed [dreigen] te worden vermoord!

Daarom ga ik NIET stemmen over twee weken. Ik accepteer het neoliberale / koloniale systeem niet! Al wordt het orakel van Koerdistan hier minister president, desalniettemin ben ik van plan mij niets van haar [neoliberale] regels aan te trekken.