vrijdag 28 juni 2024

STEFAN NOORDHOEK: Wat is het verschil tussen een volledig demente wereldleider en een naakte keizer?

 

Wat is het verschil tussen een volledig demente wereldleider en een naakte keizer?

Niks. Na het eerste presidentskandidatendebat in de VS vallen de monden van de wereldwijde nieuwsmedia open: Joe Biden heeft het cognitieve niveau van een kleuter. Wat gaat er hier mis. En waarom?

Het probleem is namelijk niet (alleen) dat president Biden al geruime tijd volledig dement is. Het probleem is dat alle westerse 'leiders' en bijna de voltallige westerse media vanaf vóór de verkiezingen in 2020 en tot het debat gisteren deden alsof het geen enkel probleem is als de 'gekozen volksvertegenwoordiger' van het machtigste land op deze aardbol slechts een haperende buikspreekpop is. En iedereen die anders beweerde de mond snoerde en wegzetten als ‘Trump-lover’ of ‘Putin-apologist’.

Geen kleren aan

Of, om het anders te zeggen: het is niet heel erg als een keizer naakt is. In de war. En denkt dat hij de mooiste, onzichtbare kleding draagt terwijl hij in z’n poedelnakie door het paleis schuifelt. Het is echter wél een probleem als zijn totale hofhouding, de minsters, de staatsecretarissen, de militaire staf, alle ambtenaren en horigen uit het rijk van de keizer en alle buitenlandse gasten die al jaren op bezoek komen, in die gekte meegaan. Niks zeggen. Vroom knikken en de waanzin meespelen. 

Het is een groot probleem als onze ‘kwaliteitsmedia’ deze aperte leugen voor waarheid aannamen en op hun beurt jarenlang vrolijk over 18 miljoen Nederlanders uitgoten. En het is een groot probleem dat de monden van types als Charles Groenhuijsen nu plotseling openvallen. Altijd te laat. Altijd totaal verrast door de werkelijkheid. Waar hebben deze mensen de afgelopen 4 jaar geleefd? Welke onweerlegbaar symptomen van zware neurologische en cognitieve schade hebben ze genegeerd? En weggeredeneerd?

Natte neuzen?

En dan nu als schattige Labradors met natte neuzen constateren dat ‘het plannetje van de Democraten om Biden als energieke president die twijfelaars over de streep kan trekken neer te zetten, niet gelukt is’. Wat een naiviteit (laten we voor het gemak even van onkunde en niet van onwil uitgaan). En dat voor een ‘journalistiek’ icoon als Charles - onze verslaggever in Washington - Groenhuijsen.

Want natuurlijk hebben de bi-partisan handlers van Biden (beter bekend onder de passende benaming 'Permanent Washington’) niet pas gisteravond ingezien dat de best man cognitief helaas nog maar het niveau van een driejarige heeft. Ze zijn behoorlijk verblind maar niet dom. Niet zo dom als onze volledige journalistieke apparaat. Vandaar ook dat dit nieuws in de ‘nieuwe media’ reeds vorige week officieus opdook en gemeld werd dat Biden op het stembiljet vervangen zou worden door bijvoorbeeld Gavin Newsome of een andere trouwe puppet van in dit geval democratisch signatuur.

bron: https://youtu.be/GQ_wsBciGWM?si=QsTafOBxHMok7hzE

Functie vervuld

Het debat van gisteren was in mijn bescheiden visie veel eerder slechts het publiekelijk voor de bus gooien van good old Joe. De man heeft z'n functie vervuld en is niet meer nodig. Zijn corrupte verleden en dat van zijn zoon en de totale cognitieve desintegratie zijn zelfs in deze post-truth wereld vol leugens en spin, niet meer houdbaar. 

Een nieuwe handpop mag het overnemen.

Kennedy genegeerd

Wat een veel interessante vraag is: waarom horen we in onze 'kwaliteitsmedia' over de volle breedte van (schijnbaar) links tot (schijnbaar) rechts, niets over die andere kansrijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy, Jr? Een onafhankelijke presidentskandidaat. Die het super doet in de polls. Neefje van de door de CIA vermoordde John F Kennedy en zoon van de eveneens door de CIA vermoordde Robert F Kennedy. Een oprecht en integer mens. En een verademing voor iedereen die een fijnere wereld iets naderbij zou willen zien komen. 

Hoe kan dat? 

Er was een volledig live 'schaduwdebat' waar Kennedy niet werd geweerd, zoals CNN, de Democratische en Republikeinse partijen dat wél gretig deden. De gevestigde macht (wederom: bi-partisan, dus zowel van de zijde van de democraten als van de republikeinen) schetste zo de schijnwerkelijkheid van een tweestrijd tussen Biden en Trump. Een schijnduel tussen enerzijds een kandidaat die als politieke vijand van het systeem door het OM in de VS met alle mogelijke middelen en tientallen bij elkaar geschraapte rechtszaken van het verkiezingsbiljet wordt geweerd. En anderzijds een kandidaat die nauwelijks in staat is één coherente zin te formuleren en overduidelijk ook niet op het verkiezingsbiljet zal eindigen. 

Daarmee ging het 'schaduwdebat' als enige wél over de werkelijke vragen, de werkelijke dilemma's, de grote bewegingen en grote problemen – en dus over werkelijke oplossingen waar we wereldwijd voor staan. 

Kijk het eens. Robert heeft een lastige stem, maar heeft een oprecht hart, een fabuleuze dossierkennis, een werkelijk geloof in democratie, het talent om te verbinden, een verlangen naar vrede, streven naar gezondheid en de inzichten om de macht van de (wereldwijde) deep state te helpen breken. 

Hoopvol. Inspirerend. 

Zegt het voort.

PS. Reeds 10,5 miljoen kijkers gingen u voor, dus het is veilig :))
https://x.com/RobertKennedyJr/status/1806462171892895808

Geen opmerkingen:

The one way to stop Israel

  The one way to stop Israel – w/ Diana Buttu   Harrowing first-hand stories, told from inside Israel  Useful Idiots  18 hours ago  https://...