zaterdag 3 februari 2024

Remember Ollongren: 'Deze uitspraak bindend voor partijen, moet uitgevoerd worden'

 


Kijk hier de belangrijkste punten in de uitspraak van het ICJ

Kijk hier de belangrijkste punten in de uitspraak van de rechters van het ICJ

 • gedeelde update

Minister Bruins Slot (BZ): 'Deze uitspraak bindend voor partijen, moet uitgevoerd worden'

Minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken wil nog niet zeggen wat de uitspraak betekent voor het Nederlandse beleid ten opzichte van het conflict tussen Israël en Hamas. "Het is een omvangrijke uitspraak en de gevolgen hiervan gaan wij zorgvuldig bestuderen", zei de minister meteen na de uitspraak.

Ze benadrukt dat de uitspraak "bindt", dat wil zeggen dat de twee partijen zich volgens het internationaal recht aan het oordeel van het Gerechtshof moeten houden. Ook zegt ze dat Nederland al langer eist dat er minder burgerslachtoffers vallen en er meer humanitaire hulp wordt toegelaten in Gaza.

https://nos.nl/liveblog/2506280-brand-op-tanker-na-aanval-houthi-s-defensie-denkt-aan-luchtdropping-gaza

2 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

De Nederlandse Regering in Ballingschap zegt tegen Hitler-Duitsland, na net kennis te hebben genomen van Auschwitz: "we willen dat er minder burgerslachtoffers vallen".

Bauke Jan Douma zei

Dus als Israel de volgende 4 maanden geen 30.000 burgers vermoordt (de telling nu), maar laat ons zeggen 28.000, dan zal de Nederlandse Minister trots melden dat er "minder burgerslachtoffers" zijn gevallen.

Dat is de Nederlandse kruideniersmentaliteit ten voeten uit. "We bestuderen het". Jongleren met genocidale cijfertjes.

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...