maandag 5 februari 2024

Gaza death toll rises to 27,478 At least 66,835 Wounded. The Jewish State Wants Blood

De door zionisten meest gehate mensenrechten-expert is de Italiaanse Francesca Albanese die: 

‘in maart 2022 door de Mensenrechtenraad van Verenigde Naties werd benoemd tot speciale rapporteur voor de mensenrechten in de sinds 1967 bezette Palestijnse gebieden. Per 1 mei 2022 is zij haar functie begonnen. Mevrouw Albanese is als wetenschapper verbonden aan het Instituut voor de Studie van Internationale Migratie aan de Universiteit van Georgetown’ in Washington D.C. ‘Zij heeft veel gepubliceerd over de juridische situatie in Israël en de Palestijnse staat, en geeft regelmatig les over internationaal recht en etnische zuivering aan universiteiten in Europa en de Arabische regio. Mevrouw Albanese heeft ook gewerkt als mensenrechten-deskundige voor de Verenigde Naties, waaronder het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten en het VN-hulp- en werkagentschap voor Palestijnse vluchtelingen.’

https://www.ohchr.org/en/special-procedures/sr-palestine/francesca-albanese  

Al ruim drie maanden geleden, op 22 oktober 2023 berichtte The New York Times:

Food, water and other supplies are in desperately short supply in Gaza, where officials say the health system is on the brink of collapse after Israel declared a complete siege of the already blockaded enclave nearly two weeks ago.

More than half of Gaza’s more than two million residents have been displaced within the enclave, which is about the size of the city of Philadelphia, since Israel launched its retaliatory airstrike campaign. And the leaflets dropped over Gaza calling for more people to move south drew condemnation from Francesca Albanese, the United Nations special rapporteur on the occupied Palestinian territories.

Designating hundreds of thousands of Palestinian civilians who were unwilling or unable to flee as accomplices in terrorism was a threat of collective punishment and could possibly amount to ethnic cleansing, she wrote on X, formerly known as Twitter, on Saturday. She added that deliberately targeting civilians was a war crime.

https://www.nytimes.com/2023/10/22/world/middleeast/gaza-ride-south-evacuees.html 


De situatie is sindsdien alleen maar verslechterd en zelfs na de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dat de Israelische strijdkrachten het leven van de Palestijnse burgers niet mochten opofferen, blijft de zelfbenoemde Joodse staat doorgaan met het plegen van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid, en zelfs genocide, zonder dat de NAVO-landen hieraan consequenties verbinden, kennelijk in de overtuiging dat Israelische Joden boven de wet staan. 

Dinsdag 23 januari 2024 herhaalde The New York Times dat ‘Francesca Albanese, de speciale rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden, in oktober’ 2023 ‘erop had gewezen dat het aanwijzen van burgers die niet geëvacueerd zijn als medeplichtigen aan terrorisme niet alleen een dreiging van collectieve bestraffing inhield, maar ook een etnische zuivering zou kunnen betekenen.’  

https://stanvanhoucke.blogspot.com/2024/01/israels-treatment-of-gaza-detainees.html 

Ruim drie weken eerder, vrijdag 29 december 2023, had mevrouw Albanese ervoor gewaarschuwd dat ‘hypocrisie en flagrant racisme, zichtbaar in de Israëlische plannen voor de etnische zuivering van de Palestijnen in Gaza, steeds duidelijker wordt.’  


Intussen benadrukte Albanese keer op keer dat ‘westerse staten, verplicht zijn zich uit te spreken tegen genocide. Zij oordeelde dat het begrip genocide herhaaldelijk in de media moet worden gebruikt. ‘Het woord moet worden gebruikt omdat de Genocide Conventie van 1948 de verplichting oplegt om genocide te voorkomen zodra het risico bestaat dat genocide wordt gepleegd waardoor lidstaten moeten ingrijpen en een einde moeten maken aan wreedheden en misdaden die kunnen neerkomen op genocide. De media hebben een notoire rol gespeeld door niet accuraat te zijn. Westerse media versterken zelfs de genocidale oproepen en het aanzetten tot genocide.’

https://stanvanhoucke.blogspot.com/2023/12/israels-genocide-of-palestinian-citizens.html  


Vrijdag 2 februari 2024 meldde mevrouw Albanese op X onder de kop 'Gaza Massaal verlies aan mensenlevens':

Vernietiging van gezondheidszorg, cultuur en religie. Gedwongen verplaatsing. Lichamen ontbinden zonder begrafenis. Naakte lichamen blootgelegd. Sluipschutters doden burgers in 'veilige gebieden.’ Witte fosfor.

https://twitter.com/FranceskAlbs/status/1753372186771882004  


Op woensdag 22 november 2023 kwam Francesca Albanese na een uitgebreid onderzoek tot de slotsom dat er in Gaza duidelijk sprake is van genocide:

Speciale VN-rapporteur Francesca Albanese, die deze week een bezoek bracht aan Auckland en de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington, vertelde ‘Consortium News’ dat genocide plaatsvond op het moment dat duidelijk werd dat de bedoeling was een groep mensen te vernietigen, geïdentificeerd als een religieuze, etnische, nationale of raciale groep,  geheel of gedeeltelijk.

‘Er zijn een aantal daden die genocide vormen,’ merkte zij op, zoals ‘[b]ijvoorbeeld het doden van leden van de groep, het toebrengen van ernstige fysieke en psychologische schade die aan de leden van de groep of het creëren van omstandigheden die kunnen leiden tot de gehele of gedeeltelijke vernietiging van de groep. Dit zijn de drie gevallen die duidelijk herkenbaar zijn in het geval van Gaza, bovendien is sprake van een duidelijke en uitgesproken intentie.’

Zij verklaarde dat de westerse staten, waaronder Nieuw-Zeeland, verplicht zijn zich uit te spreken tegen genocide en vond dat het woord herhaaldelijk in de media moet worden gebruikt.

‘Ik denk dat het woord moet worden gebruikt omdat de Genocideconventie van 1948 een verplichting oplegt om dit te voorkomen, zodra het risico bestaat dat genocide wordt gepleegd en lidstaten moeten ingrijpen om een einde te maken aan wreedheden en misdaden die kunnen neerkomen op genocide.’

‘De media hebben in bepaalde contexten notoir een rol gespeeld door niet accuraat te zijn, door waarschijnlijk het risico te onderschatten of in bepaalde contexten zelfs de genocidale oproepen en het aanzetten tot genocide te versterken.’

Haar standpunt wordt breed weerspiegeld onder degenen in juridische- en academische kringen die gespecialiseerd zijn in het internationaal humanitair recht.

De Israëlische universitair hoofddocent Holocaust- en Genocidestudies aan de Stockton Universiteit in de VS, Raz Segal, zei dat zowel de intentie van Israël als de dynamiek van het geweld de aanval van Israël in Gaza ‘een schoolvoorbeeld van genocide’ maken. Hij verklaarde op 22 november tegen de Britse mediacommentator Owen Jones: ‘Als men alle elementen neemt van intentie, ontmenselijkende taal, het afbeelden van de Palestijnen als geheel als vijanden, en menselijke dieren – denk dan eens aan het discours van menselijke schilden, wat ongelooflijk belangrijk is om op te merken. Hier worden de Palestijnen alleen gehumaniseerd als ze verschijnen als menselijke schilden, wat natuurlijk ongelooflijk ontmenselijkend is – als je dit allemaal tezamen neemt, plus de dynamiek van geweld, is wat we ter plaatse zien heel duidelijk' dat 'het bloedbad genocidaal is.'

Segal zei dat Israël met de belegering, bombardementen en etnische zuivering van inwoners de omstandigheden heeft geschapen die erop gericht zijn de vernietiging van de Palestijnen in Gaza te bewerkstelligen.

https://twitter.com/robinmonotti/status/1727373744065196292 

Israël heeft in slechts 100 dagen 30.000 bommen en granaten op Gaza laten vallen, acht keer meer dan de VS in zes jaar oorlog op Irak gooide, volgens diplomaat en VN-geaccrediteerde mensenrechtendeskundige Mohamad Safa.

In drie maanden tijd zijn 24.000 mensen gedood, terwijl God weet hoeveel er nog onder het puin liggen. Is dat nog steeds een proportioneel antwoord? En er lijkt geen einde aan te komen nu de spanningen in het Midden-Oosten oplaaien.

De afgelopen dagen heeft het Israëlische leger de drone-aanvallen en grondinvallen op de bezette Westelijke Jordaanoever geïntensiveerd, waarbij veel doden en gewonden vielen.

Experts op het gebied van de rechten van de Verenigde Naties zeggen: ‘Elke persoon in Gaza heeft honger,’ terwijl Israël doorgaat met het bombarderen, belegeren en blokkeren van hulp aan het gebied…

Juridische deskundigen voegden eraan toe dat dit tenminste ‘2,3 miljoen Palestijnen berooft van water, voedsel, brandstof, medicijnen en medische benodigdheden.’ Het laatste impact-rapport van het VN-Bureau voor de Coördinatie van Human Affairs, dat dinsdag werd gepubliceerd, benadrukt ook de moeilijke situatie waarmee de verlamde gezondheidssector in de belegerde Strook wordt geconfronteerd.

‘De waanzin moet stoppen,’ waarschuwt het hoofd van de Noorse Vluchtelingenraad, temidden van het slachting in Gaza.

Israel’s meedogenloze bombardementen hebben de medische, huisvestings-, sanitaire- en voedingsinfrastructuur van Gaza gedecimeerd. Na honderd dagen van willekeurige vernietiging door Israël van de Gazastrook zijn er volgens de VN organisatie OCHA ‘kritieke tekorten’ ontstaan aan medicijnen, bloed en brandstof in ziekenhuizen die ernstig gerantsoeneerd worden. Slechts één van de drie waterpijpleidingen van Israël naar Gaza is functioneel, voegde OCHA (United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs. svh) eraan toe.

Dit is een tragische daling ten opzichte van een eerder VN-OCHA-impactrapport dat zondag werd gepubliceerd, waarin stond dat twee pijpleidingen werkten. De noordelijke gouvernementen van de enclave zijn ook volledig afgesneden van de zoetwatervoorziening. Philippe Lalliot, hoofd van het Franse Crisiscentrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, verklaarde tijdens een interview op de Franse radio: ‘Er waren vóór het begin van de oorlog 36 ziekenhuizen in Gaza. [Nu] zijn er 15 die gedeeltelijk functioneren. We bevinden ons in een gevaarlijke humanitaire ramp. Met de winter kan het alleen maar erger worden.’

https://dohanews.co/israel-and-hamas-reach-deal-via-qatar-mediation-to-allow-delivery-of-aid-into-gaza/ 

https://dohanews.co/the-madness-must-stop-warns-norwegian-refugee-council-chief-amid-carnage-in-gaza/ 



Onder de kop ‘Genocide duidelijk herkenbaar in Gaza’ schreef de in Londen gebaseerde Italiaanse architect en filmproducer Robin Monotti Graziadei op 22 november 2023:

De Speciale VN-rapporteur Francesca Albanese, die deze week een bezoek bracht aan Auckland en de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington, vertelde Consortium News dat genocide plaatsvond toen de conclusie onontkoombaar was dat Israel een groep mensen wil vernietigen, geïdentificeerd als een religieuze, etnische, nationale of raciale groep, geheel of gedeeltelijk.

‘Er zijn een aantal daden die genocide vormen,’ zei ze. ‘Bijvoorbeeld het doden van leden van de groep, de ernstige fysieke en psychologische schade die aan de leden van de groep wordt toegebracht of het creëren van omstandigheden die kunnen leiden tot de gehele of gedeeltelijke vernietiging van de groep. Dit zijn de drie gevallen die duidelijk herkenbaar zijn in het geval van Gaza en er is sprake geweest van een duidelijke en uitgesproken intentie.’

Zij verklaarde dat de westerse staten, waaronder Nieuw-Zeeland, verplicht zijn zich uit te spreken tegen genocide en vond dat het woord herhaaldelijk in de media moet worden gebruikt.

‘Ik denk dat het woord moet worden gebruikt omdat de Genocideconventie van 1948 een verplichting oplegt om volkerenmoord te voorkomen, zodra het risico bestaat dat genocide wordt gepleegd en lidstaten dienen in te grijpen en een einde moeten maken aan wreedheden en misdaden die kunnen neerkomen op genocide.’

‘De media hebben in bepaalde contexten notoir een rol gespeeld door niet accuraat te zijn en waarschijnlijk het risico te onderschatten of in bepaalde contexten zelfs de genocidale oproepen en het aanzetten tot genocide hebben versterkt.’

Haar standpunt wordt breed weerspiegeld onder degenen in juridische en academische kringen die gespecialiseerd zijn in het internationaal humanitair recht.

De Israëlische universitair hoofddocent Holocaust- en Genocidestudies aan de Stockton Universiteit in de VS, Raz Segal, zei dat zowel de intentie van Israël als de dynamiek van het geweld de aanval van Israël in Gaza ‘een schoolvoorbeeld van genocide’ maken.

Op 22 november 2023 benadrukte hij tegenover de Britse mediacommentator Owen Jones: ‘Als je alle elementen van intentie, ontmenselijkende taal, en het afbeelden van de Palestijnen als geheel als vijanden, en hen menselijke beesten noemt – denk dan eens aan het discours van menselijke schilden, wat ongelooflijk belangrijk is om op te merken. Hier worden de Palestijnen alleen gehumaniseerd als ze verschijnen als menselijke schilden, wat natuurlijk ongelooflijk ontmenselijkend is – als je dit allemaal samenneemt, met de dynamiek van geweld, is wat we ter plaatse zien heel duidelijk: het moorden is genocidaal.’

Segal zei dat Israël met de belegering, bombardementen en verdrijving van inwoners de omstandigheden heeft geschapen die erop gericht zijn de vernietiging van de Palestijnen in Gaza te bewerkstelligen.

https://twitter.com/robinmonotti/status/1727373744065196292 



Op zijn beurt publiceerde zaterdag 30 december 2023 ‘The RightsForum’:

Op 14 december 2022 heeft de Israëlische missie bij de Verenigde Naties in Genève de gerespecteerde en eminente speciale VN-rapporteur voor de mensenrechtensituatie in het sinds 1967 bezette Palestijnse gebied, Francesca Albanese, besmeurd in een directe poging het mandaat dat zij heeft aan te vallen en te ondermijnen. haar deskundige mensenrechtenwerk in Palestina is toevertrouwd en haar werk wordt tegengewerkt. De verklaring, die ongegronde beschuldigingen van antisemitisme bevat, geeft aanleiding tot bezorgdheid over de ‘straffeloosheid die vandaag de dag bestaat met betrekking tot antisemitisme en antisemitische opmerkingen van VN-functionarissen.’ Meer specifiek wordt verwezen naar een historische Facebook-post van UNSR Francesca Albanese, bijna tien jaar geleden, in 2014, waarin destijds werd stilgestaan bij de redenen voor de internationale passiviteit ten aanzien van de kwestie Palestina. Daardoor, zo meent Albanese in de Veiligheidsraad, ‘blijven Amerika en Europa aan de zijlijn staan,  de een onderworpen aan de Joodse Lobby, en de ander door het schuldgevoel over de Holocaust.’ Opvallend is dat 2014, het donkerste jaar van de bezetting tot nu toe, gekenmerkt werd door massale menselijke verliezen, aangezien Israëls vijftig dagen durende militaire offensief op de Gazastrook resulteerde in de dood van 2.215 Palestijnen, waaronder 1.639 burgers. De opmerkingen dienden om de internationale passiviteit te hekelen.

Onze organisaties waarschuwen dat deze lastercampagne tegen Albanese in de VN-Veiligheidsraad de jongste manifestatie vormt in een patroon van Israëlische aanvallen, gericht op het tot zwijgen brengen van elke legitieme kritiek op de onmenselijke manier waarop' Joden 'Palestijnen in de Bezette Palestijnse Gebieden (OPT) behandelen. Eerder maakte Israël bezwaar tegen de benoeming van Francesca Albanese tot VN-rapporteur, met het argument dat zij ‘aanzienlijke vooroordelen koestert tegen de Joodse Staat,’ een verwijzing naar haar alom geprezen gezamenlijke academische verhandeling over ‘Palestian Refugees in International Law,’ gepubliceerd door de prestigieuze Oxford Universiteit. Dergelijke pogingen om de expertise van de speciale VN-rapporteur en het mandaat in diskrediet te brengen, zijn van bijzonder belang gezien de importantie van haar functies: het beschermen van risico-gemeenschappen, het bevorderen van transparantie en het oproepen tot aansprakelijkheid van de daders van rechten-schendingen.

Israël heeft met name een onbetwistbare staat van dienst op het gebied van het omzeilen van het VN-werk in Palestina, inclusief systematische niet-samenwerking met de Speciale Procedures van de VN, in strijd met zijn verplichtingen onder het VN-Handvest. Voormalig speciaal VN-rapporteur Michael Lynk werd voortdurend de toegang tot Palestina ontzegd, maatregelen die duidelijk bedoeld waren om zijn werk met betrekking tot de mensenrechtensituatie ter plaatse in de bezette Palestijnse gebieden te saboteren. Op dezelfde manier werd de voormalige speciale VN-rapporteur Richard Falk door Israël de toegang tot de bezette Palestijnse gebieden ontzegd vanwege zijn ‘methodische kritiek op Israël.’ Terwijl de speciale VN-rapporteur Wibisono zelfs zijn functie neerlegde omdat zijn ‘pogingen om de levens van Palestijnse slachtoffers te helpen verbeteren bij elke stap [door Israël] zijn gefrustreerd.’

De pogingen van Israël om het monitoren en documenteren van mensenrechtenschendingen te frustreren zijn niet beperkt tot dit mandaat.  Ook de toegang van de speciale VN-rapporteur voor geweld tegen vrouwen, mevrouw Rashida Manjoo, werd geweigerd om te voorkomen dat zij getuige zou zijn van problemen uit de eerste hand. Op soortgelijke wijze werd toegang geweigerd aan VN-onderzoeksmissies die waren opgericht om de mensenrechtensituatie in de bezette Palestijnse gebieden te onderzoeken. Ondertussen weigerde Israël in 2020 visa te verlenen aan VN-personeel van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, waardoor 15 internationale medewerkers uit de OPT (Occupied Palestinian Territories. svh) werden gezet na 26 jaar daar te hebben geopereerd, een situatie die tot op de dag van vandaag voortduurt. In een verklaring waarschuwde de toenmalige Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, dat ‘Israëls behandeling van onze staf onderdeel is van een bredere en zorgwekkende trend om de toegang van de mensenrechten tot het bezette Palestijnse gebied te blokkeren… Dit roept de vraag op wat precies de Israëlische autoriteiten proberen te verstoppen.’

Er bestaat een duidelijk verband tussen dit patroon van aanvallen op VN-experts en -personeel en de intentie van Israël om zijn langdurige oorlogszuchtige bezetting, de facto en de jure annexaties van Palestijns grondgebied, de onwettige overbrenging van kolonisten en geïnstitutionaliseerde discriminerende wetten, beleid en praktijken naar de Palestijnse gebieden te handhaven, en zo het regime in stand houden. Dit patroon van aanvallen tegen VN-experts vindt plaats binnen een steeds kleiner wordende ruimte, wat een bedreiging vormt voor het fundamentele recht op vrijheid van meningsuiting van degenen die bereid zijn de onaanvaardbare mensenrechtenschendingen van Israël in de Bezette Palestijnse gebieden aan de kaak te stellen. Het is tijd om een einde te maken aan de zware en gerichte beperkingen van Israël op deze vrijheid van meningsuiting, die in dit geval de bezinning  belemmeren van de politieke factoren die Israëls aanhoudende straffeloosheid voor ernstige schendingen van het internationaal recht in de weg staan.

Wij prijzen de onvermoeibare inspanningen van Francesca Albanese voor de bescherming van de mensenrechten in de bezette Palestijnse gebieden en voor het vergroten van het bewustzijn over de alarmerende dagelijkse schendingen van de Palestijnse rechten. Wij roepen derde staten op om deze politiek gemotiveerde aanval op het mandaat van de Speciale Rapporteur krachtig te veroordelen en Israël te dwingen zijn verplichtingen uit hoofde van het Handvest van de Verenigde Naties na te komen.  

https://rightsforum.org/brede-veroordeling-van-israels-lastercampagne-tegen-vn-rapporteur-albanese/

Maar dit pleidooi van de Verenigde Naties werd volstrekt genegeerd door de NAVO-landen, die een oorlog voorbereiden met Azië, in een vergeefse poging de Westerse hegemonie met massaal geweld te handhaven. Voor Washington en Brussel blijft gelden dat zij boven het internationaal recht staan zodra de economische- en geopolitieke belangen van de westerse elite worden bedreigd. Het Westen heeft de afgelopen vijf eeuwen alleen door grootschalig geweld zijn macht veilig weten te stellen. Het grote probleem voor de westerse macht is in de huidige nadagen van de westerse overheersing, het feit dat ‘macht sterk is zolang het in het donker blijft; blootgesteld aan zonlicht begint het te verdampen,’ zoals de wereldberoemde Amerikaanse neoconservatieve politieke wetenschapper Samuel P. Huntington schreef, die meer dan een halve eeuw aan de prestigieuze Harvard Universiteit doceerde. Als machiavellist voegde hij hieraan toe dat men soms ‘een interventie of andere militaire actie op zo'n manier moet verkopen dat u de verkeerde indruk wekt dat u tegen de Sovjet-Unie vecht. Dat is wat de Verenigde Staten hebben gedaan sinds de Trumandoctrine’ die het begin van de Koude Oorlog inluidde. Maar in werkelijkheid ging het Washington alleen om het  streven naar de alleenheerschappij, zoals al snel bleek na de ineenstorting van de Sovjet Unie. In verband hiermee stelde de Amerikaanse  geleerde Noam Chomsky 'dat toen Huntington deze woorden in 1981 schreef,'  — de Amerikaanse buitenlandse politiek 'al snel uitgroeide tot een moorddadige en meedogenloze terroristische oorlog, voornamelijk in Midden-Amerika, maar zich tot ver daarbuiten uitstrekte tot zuidelijk Afrika, Azië en het Midden-Oosten.’

http://www.truth-out.org/opinion/item/24071-noam-chomsky-edward-snowden-the-worlds-most-wanted-criminal

Bovendien wees de door de kapitalistische elite zo bewonderde professor Huntington in zijn internationale bestseller The Clash Of Civilizations And The Remaking Of World Order erop dat ‘Het Westen de wereld niet [heeft] gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar veeleer door zijn superioriteit in het toepassen van georganiseerd geweld. Westerlingen vergeten dit feit vaak, niet-westerlingen nooit.’

Dit nu is de kern van de huidige oorlog in Oekraïne en de genocidale Israelische aanval op Gaza, die in een Derde Wereldoorlog dreigen uit te monden. De westerling vergeten ‘dit feit vaak,’ maar de slachtoffers van het massale westerse geweld 'nooit.' De westerse mainstream-media hebben totaal niet door in wat voor tijd wij leven en dat een moderne oorlog niet langer door het Westen kan worden gewonnen. Meer later hierover.





Geen opmerkingen:

Welk Zionistisch Tuig Verdedigt Halsema?

 Halsema verdedigt dit zionistische tuig. Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ISRAELI SETTLERS ATTACK AND ...