vrijdag 3 november 2023

Hoe de NOS Palestijnen Criminaliseert

 NOS:

Blinken benadrukt recht op bescherming van Palestijnse burgers

De Amerikaanse minister Blinken van Buitenlandse Zaken heeft bij zijn derde bezoek aan Israël sinds de oorlog met Hamas nog eens benadrukt dat Israël bij de bombardementen op Gaza de burgers daar moet beschermen.

Voordat hij de Israëlische president Herzog ontmoette, herhaalde Blinken dat Israël het recht heeft "al het mogelijke te doen" om ervoor te zorgen dat een terreuraanval als op 7 oktober nooit meer zal plaatsvinden. Maar hij voegde eraan toe: "Als het gaat om de bescherming van burgers die gevangen zitten in het kruisvuur van Hamas, is het heel belangrijk dat alles wordt gedaan om hen te beschermen en hulp te bieden aan degenen die het zo hard nodig hebben."

De VS heeft de oproepen van Arabische landen en enkele andere landen voor een volledig staakt-het-vuren afgewezen, maar wil wel meer tijdelijke en lokale pauzes in de strijd, zodat hulp Gaza kan binnenkomen en gijzelaars die Hamas vasthoudt, kunnen vertrekken. Verwacht wordt dat Blinken daar in Israël op zal aandringen.

https://nos.nl/collectie/13959/liveblog/2496416-leider-hezbollah-begonnen-aan-toespraak-nederlanders-morgen-van-cairo-naar-huis


'het kruisvuur van Hamas'? Kennelijk weten mijn collega's bij de NOS niet wat een 'kruisvuur' is. Daarom speciaal voor hen de dikke VanDale erbij gehaald: 'kruisvuur: vuur van troepen- of geschutsopstellingen waarvan de schootslijnen elkaar kruisen.' Kortom, jongelui, er moet sprake zijn van twee partijen wanneer je spreekt van 'kruisvuur.' In dit geval kan dit dus niet beperkt blijven tot Palestijnse verzetsstrijders. Dit is ook de reden waarom een nog onbekend aantal Joodse Israeli's op 7 oktober 2023 door hun eigen leger werden dood geschoten. Voortaan niet zulke domme opmerkingen klakkeloos overnemen. Dat Blinken zich als jood afficheert is nog geen reden om de Palestijnen te criminaliseren. En waarom noemen jullie de genocidale aanval op Gaza, waarbij zoveel burgers zijn vermoord geen 'terreuraanval'? Mag dit niet van de baas?




1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

In dit geval zie ik "kruisvuur" als een direct citeren van Blinken's woorden.

De grote leugen die wel degelijk van de NOS is, zit in de zin die erop volgt, die rechtstreeks van de smerige NOS-krabbelaars komt:
"De VS heeft de oproepen van Arabische landen en enkele andere landen voor een volledig staakt-het-vuren afgewezen ..."

"Enkele andere landen". Een resolutie van de genoemde strekking werd in de VN Algemene Vergadering aangenomen met een meerderheid van 120 stemmen vóór, 14 tegen, en 45 abstenties.

"Enkele andere landen".

Welk Zionistisch Tuig Verdedigt Halsema?

 Halsema verdedigt dit zionistische tuig. Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ISRAELI SETTLERS ATTACK AND ...