dinsdag 3 oktober 2023

De Onzin van Verkiezingen


Jort Kelder blijft wel vinden dat mensen met een laag inkomen minder rechten zouden moeten hebben dan iemand zoals hij. Zo wil hij het stemrecht afpakken van mensen die per jaar minder dan vijfduizend euro belasting betalen. “Mensen die niet aan de schatkist bijdragen hoeven van mij niet per se daar heel veel over te zeggen te hebben.”

Negentiende eeuw

Dat is een gewaagd standpunt, erkent Jort, maar, zo verdedigt hij: “In de negentiende eeuw was dat zo. Het gaat er nooit meer komen, maar ik vind wel dat er voordelen aan zitten.”

Hij besluit: “Het mag ook 10 duizend of 2 duizend zijn, maar ergens een grens. Als je niet bijdraagt in geld, waarom zou je dan mogen meebeslissen over waar dat geld van een ander aan uitgegeven wordt? Daar vind ik wel wat in zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jort Kelder wil stemrecht afpakken van mensen met geen of een laag inkomen. Goed plan?

Nee, lijkt me inderdaad heel negentiende-eeuws

76% (15.341 Stemmen)

Ja, waarom zouden zij stemrecht moeten hebben?

24% (4.955 Stemmen)

Totaal aantal stemmen: 20.296


Nu ik, moet je Nederlanders laten stemmen, gezien het feit dat Mark Rutte meer dan een decennium minister president was? 


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Iedereen die niet voldoende gequalificeerd is om op een hoge functie van één van de ministeries te kunnen functioneren zou niet mogen stemmen.

Anoniem zei

Sinds wanneer is iemands verdienvermogen een criterium voor diens toerekeningsvatbaarheid ?

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...