zaterdag 17 juni 2023

Joseph Goebbels, Hermann Göring en Adolf Hitler en de NAVO

 

Door Finian Cunningham 

Als ze er waren, zouden Joseph Goebbels, Hermann Göring en Adolf Hitler hun NAVO-incarnatie toejuichen – zij het 82 jaar te laat.
Het militaire bondgenootschap van de NAVO houdt zijn grootste luchtmachtmanoeuvres ooit sinds het blok 74 jaar geleden werd gevormd. Van 12 tot 23 juni zal de Duitse Luftwaffe de massale mobilisatie over de Baltische gebieden en Midden-Europa leiden in een onverholen provocatie aan het adres van Rusland.
De Verenigde Staten zullen van de 25 deelnemende NAVO-partners de meeste gevechtsvliegtuigen inzetten. Maar Duitsland is de leidende natie voor de oefeningen.
Wat nog provocerender is, de datum voor de zogenaamde Air Defender 23-oefeningen valt op de 82e verjaardag van Operatie Barbarossa. Op 21 juni 1941 lanceerden nazi-Duitsland en zijn asmogendheden de grootste militaire invasie in de geschiedenis, tegen de Sovjet-Unie. Die invasie bleek een militaire ramp voor Duitsland en luidde bijna vier jaar later zijn historische nederlaag in, samen met gruwelijk lijden en miljoenen doden.
Het zijn niet alleen de data die voor een griezelig grimmige echo zorgen. De sinistere symboliek van het Duitse balkenkreuz (Teutoons kruis) op gevechtsvliegtuigen die dicht bij de Russische grens vliegen, wordt versterkt door de deelname van veel van de voormalige asmogendheden van het Derde Rijk in de huidige tijd. Finland en de Baltische gebieden waren de halteplaats voor Hitlers masterplan om Rusland te veroveren en de Endlösung van genocidale uitroeiing uit te voeren.
Ondertussen, op de grond in Oekraïne, beuken Duitse Leopard-tanks met ook het balkenkreuz vandaag Russische troepen van Oekraïens grondgebied, dat ook diende als het invasiepad voor Operatie Barbarossa. Tot nu toe zijn veel van deze moderne Duitse tanks vernietigd in de gevechten van vandaag, wat niet veel goeds voorspelt voor het door de NAVO gesponsorde Oekraïense tegenoffensief.
Natuurlijk verbleekt Air Defender 23 bij de schaal met 1941. De gevechtsvliegtuigen van de NAVO die in oefeningen boven Duitsland en de Baltische staten vliegen, tellen 250 met een totaal militair personeel van 10.000 deelnemers. Bij Operatie Barbarossa was het aantal vliegtuigen minstens 10 keer groter en waren er tot 4 miljoen hulpsoldaten bij betrokken. Toch is de symboliek opvallend en onthutsend voor iedereen met een scherp gevoel voor geschiedenis. Verbazingwekkend genoeg hebben geen westerse media een historische verwijzing naar Barbarossa gemaakt, zelfs niet in korte terloops. Aan de andere kant is dat niet zo verbazingwekkend als je bedenkt dat de rol van de westerse media is om deze oorlog tegen Rusland te propagandiseren.
En het is niet alleen een louter symbolische historische echo, hoe afschuwelijk dat op zich ook is. De NAVO-leiders spreken steeds openlijker over het doel om "Rusland te verpletteren". De luchtmobilisatie in de komende twee weken wordt aangekondigd als het oefenen van offensieve scenario's tegen Rusland.
De timing van het door de NAVO gesponsorde grondoffensief dat vorige week in Oekraïne begon in combinatie met de ongekende inzet van luchtmacht deze week heeft de kenmerken van een echt noodplan om de proxy-oorlog in Oekraïne te katapulteren naar een totale oorlog tussen kernmachten.
De inzet van nucleair capabele gevechtsvliegtuigen door de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten wordt geëvenaard door de stap van Rusland om tactische kernwapens te installeren in buurland Wit-Rusland naast Polen en de Baltische staten. Moskou en Minsk worden in de westerse media ronduit veroordeeld voor die stap. Maar er wordt door dezelfde media nauwelijks melding gemaakt van de honderden tactische kernwapens die Washington in Duitsland, België, Nederland, Italië en Turkije heeft gestationeerd. De NAVO-oefeningen van deze week zullen bestaan uit het oefenen van hun lancering tegen Rusland en Wit-Rusland.
In een tijd waarin Washington en de NAVO-mogendheden dringend diplomatie zouden moeten onderzoeken om de oorlog in Oekraïne te de-escaleren, voedt het door de VS geleide NAVO-bondgenootschap op criminele wijze steeds meer conflicten. De enscenering van Air Defender 23 en zijn verklaarde doel om kracht te tonen aan Rusland is een roekeloze lokker naar de afgrond. Een westerse politieke eliteklasse zet aan tot oorlog, ondanks de groeiende westerse publieke oppositie tegen de meedogenloze militaire steun van de NAVO aan Oekraïne.
Een dergelijke diplomatieke inspanning is echter gebaseerd op de ijdele veronderstelling dat de Verenigde Staten en de NAVO geïnteresseerd zijn in het vinden van een politieke oplossing met Rusland. Maar blijkbaar zijn de westerse mogendheden daar niet in geïnteresseerd. Ze worden gemotiveerd door het verslaan van Rusland.
Deze week riep NAVO-chef Jens Stoltenberg op tot een overwinning op Rusland tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden in Washington. Elders, in Parijs, zeiden de Franse, Duitse en Poolse leiders expliciet dat het doel van de oorlog in Oekraïne is om "Rusland te verpletteren".
Toen het NAVO-bondgenootschap in 1949 werd gevormd , was het slechts vier jaar na de routering van het Derde Rijk, grotendeels door het Rode Leger van de Sovjet-Unie. Het blok werd gecreëerd door Washington en Londen samen met de overblijfselen van nazi-Duitsland en zijn Europese collaborateurs met als doel de volgende oorlog tegen de Sovjet-Unie te vechten. Met "volgende oorlog" bedoelen we eigenlijk de voortzetting van WOII.
De ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 en het veronderstelde einde van de vijf decennia oude Koude Oorlog hebben geen wereldvrede opgeleverd. Verre van dat. De NAVO-oorlogen breidden zich uit en zijn nu eindelijk naar Rusland toegegroeid. Dat komt omdat de missie van de NAVO altijd ging over een agressieve projectie van de westerse imperialistische macht. De niet aflatende uitbreiding van de NAVO-troepen sinds 1991 tot aan de Russische grenzen is daar het bewijs van.
De Sovjet-Unie was eigenlijk niet de definitieve vijand van het westerse imperialisme. De definitieve vijand kan worden geïdentificeerd als elke natie die zich niet als een vazal neerwerpt, zodat het westerse kapitaal vrij spel heeft om meedogenloos te exploiteren. Rusland, China en de andere naties die zich niet conformeren aan de door de VS geleide "wereldorde" worden noodzakelijkerwijs beschouwd als vijanden die moeten worden aangevallen, gesanctioneerd, bedreigd en uiteindelijk overwonnen. De geschiedenis bevindt zich weer in die inherente en dwangmatige oorlogsfase.
Nazi-Duitsland was een westerse imperialistische aanvalshond wiens missie het was om de Sovjet-Unie op barbaarse wijze te verwoesten namens de westerse kapitalistische machten, die heimelijk en vaak openlijk de opbouw van de Duitse oorlogsmachine in de jaren 1930 en vroege jaren 40 hadden gefinancierd. Ford, General Motors, DuPont, IBM, Wall Street Banks en de Bank of England, waren slechts enkele van de industriële partners en financiers van de nazi's. De daaropvolgende tijdelijke alliantie tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie was slechts een geschikte regeling voor het Westen om zijn Duitse aanvalshond te elimineren die met zijn eigen ambities was gegaan.
Toen die oorlog voorbij was (of beter gezegd, gearresteerd), was het terug naar de echte imperiale zaak van het nastreven van vijandelijkheden met andere middelen tegen Moskou om elk internationaal geopolitiek obstakel voor het westerse imperialisme te elimineren, evenals om de grootste aardse reserves van natuurlijke hulpbronnen onder Russische bodem te exploiteren.
In dit perspectief werden Hitlers 'lebensraum'-plannen voor de Russische verovering slechts overgenomen door de westerse mogendheden die – dankzij westerse mediabedrog en revisionisme – behendig in staat waren om hun criminele imperialisme te ontkrachten met een façade van "democratie", "mensenrechten", "recht en orde" en later "op regels gebaseerde orde".
Kortom, de steeds culminerende oorlogsbewegingen van de NAVO tegen Rusland zijn een voortzetting van Operatie Barbarossa, geen echo. Air Defender 23 klinkt gewoon smakelijker - zoals met zoveel westerse retoriek en gemeenplaatsen.
Agnes Strack-Zimmerman, de Duitse voorzitter van de parlementaire defensiecommissie, zei naar verluidt over de Air Defender 23-oorlogsoefeningen deze week: "De geschiedenis heeft ons ingehaald. We hebben een hete oorlog in Oekraïne."
Deze oorlogszuchtige Duitse politica leek zich niet bewust te zijn van hoe diepzinnig haar woorden konden worden geïnterpreteerd. Zij portretteert, net als andere westerse politici, experts en media, het Oekraïne-conflict met sprookjesachtige eenvoud als een "verdediging tegen Russische agressie".
Ongetwijfeld, als ze er waren, zouden Joseph Goebbels, Hermann Göring en Adolf Hitler hun NAVO-incarnatie toejuichen - zij het 82 jaar te laat.
Kan een afbeelding zijn van vliegtuig en de tekst 'NAVO KIEST NAZI-DATUM VOOR GROOTSTE MANEUVERS: de datum valt op de 82e verjaardag van Operatie Barbarossa. Op 21 juni 1941 lanceerden nazi-Duitsland en zijn asmogendheden de grootste militaire invasie in de geschiedenis, tegen de Sovjet-Unie Strategische Cultuur LUFTWAFTE ATRENDER Navo-Luftwaffe meer dan een echo van nazi-operatie Barbarossa De Sovjet-Unie was eigenlijk niet de eindvijand van het Westerse mperialisme. De werkelijke vijand kan worden geïdentificeerd als elke atie die zich niet neerlegt als een vazal zodat het Westerse kapitaal vrij pel heeft om meedogenloos uit te buiten.'
Alle reacties:
Jan Boots en 21 anderen
22 opmerkingen
12 keer gedeeld
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen

Geen opmerkingen:

Welk Zionistisch Tuig Verdedigt Halsema?

 Halsema verdedigt dit zionistische tuig. Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ISRAELI SETTLERS ATTACK AND ...