woensdag 14 juni 2023

De Onthullende Yoeri Albrecht Affaire 11

Laat ik opnieuw beginnen met een Amerikaanse deskundige die aantoont hoe onwetend de babbelende exponenten zijn van de westerse politiek. 

Toen in juni 2023 het al lang aankondigde voorjaarsoffensief van het gedecimeerde Oekraïense leger begon, wees de voormalige CIA-analyst Larry C. Johnson, die na zijn CIA-tijd ‘moved to the State Department's Office of Counterterrorism,’ ondermeer op het volgende:


In World War II we had what was called the Great Marianas Turkey Shoot, whereby the U.S. Naval Force near the Philippines shot down a massive number of Japanese aircraft and inflicted heavy casualties upon the Japanese fleet. What is happening right now is that massive numbers of Ukrainian armor formations and -vehicles are destroyed, and the fatality rate of Ukrainian troops is approaching 8/9/10 to 1, meaning: for every Russian casualty there are up to ten Ukrainian casualties. Ukraine cannot sustain these losses. But still they are being pushed by the West to go on. This is criminal. Normally the conventional military wisdom is that an attacking force should have at least three times the number of soldiers, vehicles, tanks as the defending force.


They need that to overwhelm the defender’s positions. In this case Ukraine does not have the kind of manpower Russia has. Yet it is attacking Russia’s positions, and losing upwards in some cases ten to one, which is a horrific scale.

https://www.youtube.com/watch?v=RtPPafaA_og 

 

Nadere informatie: The Battle of the Philippine Sea (June 19–20, 1944) was a major naval battle of World War II that eliminated the Imperial Japanese Navy's ability to conduct large-scale carrier actions… The aerial part of the battle was nicknamed the Great Marianas Turkey Shoot by American aviators for the severely disproportional loss ratio inflicted upon Japanese aircraft by American pilots and anti-aircraft gunners.

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Philippine_Sea


Wederom is er sprake van een ‘enorm dispropoportioneel verlies,’ maar nu onder de Oekraïense strijdkrachten. Desondanks ‘worden ze door het Westen gedwongen om door te gaan. Dit is misdadig,’ aldus deze Amerikaanse autoriteit die van binnenuit weet wat er werkelijk gaande is. Gezien het feit dat Nederland medeverantwoordelijk is voor honderdduizenden Oekraïense slachtoffers, is het de hoogste tijd om zich publiekelijk af te vragen wat de polderpolitici drijft om hun §‘misdadigheid’ voort te zetten. Desgevraagd motiveerde D’66 minister van Defensie Ollongren haar houding met de volgende woorden: ‘Oekraïners knappen ons vuile werk op.’ En dat ‘vuile werk’ is de door Washington beoogde ‘regime change’ in Moskou, in een poging de Russische Federatie uiteen te laten vallen, zoals Henry Kissinger al in 2015 verklaarde. Een discussie daarover is onmogelijk want ‘daarmee help je Poetin,’ aldus het cynisme van het huidige geprivilegieerde establishment in het kleine kikkerland, dat zelf nooit een oorlog van nabij heeft meegemaakt. Daarom werden Kissinger’s waarschuwingen door zowel de polderpolitici als door de polderpers angstvallig verzwegen.


Uitgaande van de bloedbaden en de miljarden-verspilling van westers oorlogsmaterieel is de bewering van de oorlogszuchtige D’66 minister van Defensie, Kajsa Ollongren, op 3 maart 2023 eveneens misdadig. Zij zei toen in een public-relations filmpje met grote stelligheid ‘De-escaleren op dit moment door een actie van Oekraïne of van ons, kan eigenlijk gewoon niet,’ en dat ‘op dit moment we Oekraïne moeten blijven steunen om hun eigen land te verdedigen.’ Dat honderdduizenden Oekraïners zijn gedood of verminkt, en dat de verwoestingen van het land elk moment doorgaan, was voor haar onbelangrijk, want haar stelling was dat de ‘Verenigde Staten voor ons een ontzettend belangrijke partner’ is. Dit getuigde van een criminele onverschilligheid voor eveneens het lot van de Nederlandse bevolking die nu het risico loopt slachtoffer te worden van een nucleaire Holocaust, een ontwikkeling waarover alleen door onze ‘ontzettend belangrijke partner’ wordt beslist zodra de tijd daarvoor rijp is, en dus niet door mevrouw Ollongren die tot voor kort, volgens eigen zeggen, niet eens het verschil wist tussen een ‘majoor’ en een ‘sergeant.’ Hier is dus sprake van een combinatie van een onnozelheid en een psychische stoornis. Kajsa Ollongren is een exponent van het huidige totalitaire technocratisch fascisme. Dat blijkt tevens uit haar uitspraak dat 'De-escaleren op dit moment door een actie van Oekraïne eigenlijk gewoon niet [kan].’ Zij beslist wie mag leven en wie niet. De Oekraïense slachtoffers zijn buiten spel gezet, aldus de democratische opvattingen van D'66

https://twitter.com/Kees71234/status/1631202738645217284 

Ze zegt het gewoon doodleuk. Minister van Defensie Kajsa Ollongren van D66 wil geen vredesbesprekingen: "De-escalatie op dit moment, dat kan eigenlijk gewoon niet." Ollongren wil ons WO3 inslepen met waarschijnlijk tientallen miljoenen doden.
0:24 / 2:20


Een ander punt: juist omdat bepaalde waarheden zo vanzelfsprekend zijn, worden zij voortdurend verzwegen door de mainstream-media, die in handen zijn van de schatrijke westerse elite. Dit is geen complotdenken, maar een eenvoudig te verifiëren feit. 


Een anonieme lezer reageerde onlangs op ‘De Onthullende Yoeri Albrecht  Affaire 10’ met ondermeer de volgende opmerkingen:


Om de hoofdlijnen voor de geest te krijgen, heb ik zelf veel gehad aan de inzichten van professor economie Michael Hudson, die sinds de jaren 70 uitlegt hoe de globale financiële wereld in grote lijnen is gaan functioneren na de Tweede Wereldoorlog. Hij publiceert regelmatig artikelen op zijn website, neemt geen blad voor de mond, en staat door zijn analytische capaciteiten als vanzelf boven de partijen en spaart daarbij zijn thuisland, de VS, bepaalt niet. Als iemand geen zin en tijd heeft om de wereldgeschiedenis op eigen houtje door te gaan wroeten, is de heer Hudson precies goed. Ook iemand als Kees van der Pijl is goed om te lezen, maar voor wie geen moeite heeft met het lezen van Engels lijkt mij het koele (bijna wiskundige) economische prisma van Hudson’s hersenpan de allereerste plaats waar iemand zijn geopolitiek bewustzijn zou moeten laten vormen. Boeken als ‘Globalism and it Discontents’ en ‘The Global Minotaur,’ zijn een snelle manier om een redelijke objectief historisch kader te vormen waarin men het huidige conflict kan plaatsen, en hoe machtsverhoudingen historisch gegroeid zijn.


De anonymus voegde hieraan toe:


Toch grappig dat hier niemand zijn mond open doet over Nord Stream 2, terwijl de Amerikaan Hudson gewoon klip en klaar zegt wat er aan de hand is. Wanneer wordt die man eens in de Balie uitgenodigd vraag ik mij af? Groeten en keep up the good work!


De lezers van mijn weblog weten dat ik al jarenlang aandacht besteed aan professor Hudsons inzichten. Als econoom en historicus, onderzocht hij ‘de wortels van het economisch leven in Mesopotamië en het Nabije Oosten. Zijn aandacht voor de ontwrichtende kracht van schuld maakte hem tot een bijzonder alert waarnemer: hij voorspelde zowel de Latijns-Amerikaanse schuldencrisis (1982) als de kredietcrisis (2007). Hudsons boeken zijn vertaald in het Chinees, Japans, Arabisch en Spaans.’ In zijn boek Killing the Host: How Financial Parasites and Debt Bondage Destroy the Global Economy (2015) beschrijft professor Hudson voor de hand liggende truïsmen  als deze:


Het belangrijkste verschil tussen de manier van verovering van vandaag en die van het 16e-eeuwse Spanje is dat het nu grotendeels financieel is in plaats van militair. Land, natuurlijke hulpbronnen, openbare infrastructuur en industriële bedrijven worden verworven door geld te lenen.


De financiële sector plundert wat een eeuw geleden werd gezien als de sociale functies van het kapitaal. In plaats van industrie, kapitaalvorming en infrastructuur te bevorderen, is financiën een symbiose geworden met de andere renteniers, mensen die leven van lijfrente of inkomsten uit vermogen, dus met sectoren als onroerend goed, winning van natuurlijke hulpbronnen en natuurlijke monopolies.


Het neoliberalisme heeft rijkdom herverdeeld, niet gegenereerd. Het heeft onder meer land gecommodificeerd en geprivatiseerd en boerenbevolking verdreven.


Commodificatie (tot verhandelbaar goed maken) is het proces waarbij steeds meer aspecten van het menselijk handelen en de resultaten daarvan worden uitgedrukt in een geldwaarde in plaats van de intrinsieke of inherente waarde voor de mens. svh)


De geschiedenis van eigendomsverwerving is er een van geweld en politieke intriges, niet van arbeid door de bestaande eigenaren. De rijkste eigenaren van onroerend goed zijn de meest roofzuchtige geweest: militaire veroveraars, landadel, bankiers, obligatiehouders en monopolisten.


Kortom, een parasitaire elite ‘steelt’ de rijkdommen van de bevolking. Deze ‘diefstal,’ die gelegitimeerd is door het 'democratische' Westen, heeft een groot aantal criminele politici aan de macht gebracht sinds de introductie van het oorlogszuchtige neoliberalisme eind jaren zeventig. Een schoolvoorbeeld van deze parasieten is de huidige voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die september 2022 in het openbaar beweerde: 


The Russian army removes chips from dishwashers and refrigerators to repair military equipment. You're out of semiconductors. Russian industry is torn to pieces!


De leugens zijn inmiddels zo absurd dat elk verzet bijna hopeloos lijkt. Wat te doen met psychopaten en sociopaten? 


Daarover volgende keer meer.




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Of neem dit sappige truisme van Hudson: "de landen die hun surpluswinsten wegzetten in U.S. staatsobligaties financieren daarmee hun eigen militaire omsingeling door dezelfde V.S."
Goedemorgen.

Anoniem zei

Michael Hudson werkte voor Chase Manhattan, niet Goldman Sachs.
Zijn biografie staat op Wikipedia.

Welk Zionistisch Tuig Verdedigt Halsema?

 Halsema verdedigt dit zionistische tuig. Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ISRAELI SETTLERS ATTACK AND ...