woensdag 22 mei 2024

De OorlogsRegenten

Dinsdag 14 mei 2024 opende NRC over de gehele voorpagina met de kop ‘De NAVO wil klaar zijn voor de oorlog. Het bondgenootschap houdt de grootste oefening sinds de Koude Oorlog. Nederlandse militairen rijden ervoor naar Litouwen,’ waar kennelijk ‘de oorlog’ met Rusland zal beginnen, als we afgaan op de NAVO en de mainstream-krant NRC, die als beginsel het Atlantisch Bondgenootschap hoog in het vaandel heeft staan. Het artikel is geschreven door een redacteur met de Nederlands-Poolse naam Steven Derix Suwalki, de west-slavische naam van een Pools stadje nabij de grens met Russische Federatie. Suwalki profiteert van de recente extra miljarden die Warschau uittrekt voor versterking van zijn oostgrens met Wit Rusland. De NAVO-top in Brussel onder aanvoering van Amerikaanse generaals, in nauwe samenwerking met het militair-industrieel complex in de VS, waarvoor President Dwight Eisenhower al begin 1961 met klem waarschuwde. De vijfsterren generaal, en oud-opperbevelhebber van de Geallieerde strijdkrachten in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, wist na acht jaar presidentschap beter dan wie ook hoe machtig de Amerikaanse strijdkrachten waren geworden, en dat dit biljoenen verslindende complex toen al een bedreiging vormde voor de democratische wereld. Vanzelfsprekend had Ike veel meer kennis en ervaring dan Kajsa Ollongren, die bij haar aantreden als D’66-minister van Defensie desgevraagd niet eens het verschil wist tussen een majoor en een sergeant. Deze onwetende dame maakt dan ook de ene na de andere blunder, hetgeen te denken geeft nu de NAVO volgens eigen zeggen aan de vooravond staat van ‘de oorlog’ met Azië, met voorop Rusland en China. Zeker wanneer Ollongren in oktober 2023 tijdens de Warsaw Security Forum  verklaarde dat ‘In zekere zin het steunen van Oekraïne natuurlijk een heel goedkope manier is om ervoor te zorgen dat Rusland met dit regime geen bedreiging vormt voor het NAVO-bondgenootschap,’ daarbij de vele honderdduizenden gesneuvelde Oekraïense militairen negerend, omdat hun leven voor de NAVO geen rol van betekenis spelen. 

Een andere botte feministe is de GroenLinkse hoofdstelijke burgemeester Femke Halsema die op 25 mei 2023 bij de plaatsing van een Russische tank op het Leidseplein, waarin Russische soldaten waren gesneuveld, verklaarde: 


‘Deze tank zou hier niet moeten staan.

Dit plein, is een plek van theater en debat.

Van film en van dans. Van gezelligheid en romantiek.

Elke dag komen hier talloze Amsterdammers en bezoekers om cultuur te snuiven, te discussiëren, vermaakt te worden, om elkaar te ontmoeten en, uiteindelijk, om vrij te zijn. 

Deze Russische tank is het symbool van het tegenovergestelde van die vrijheid.

Bij het zien van deze tank hier op deze plek slaat de kou ons om het hart.

En dat is precies de bedoeling.

In Oekraïne staan nog duizenden Russische tanks.

Als die niet zouden worden tegengehouden door Oekraïners zouden zij nog veel meer pleinen als deze oprijden.

Wij weten wat er dan gebeurt.

Dat theaters kapot worden geschoten.

En burgers vermoord worden, vrouwen verkracht en kinderen gedeporteerd.

In Poetin’s  wereld is er geen vrijheid om te houden van wie je wil houden en om te zijn wie je bent.

Het is een wereld zonder gelijke rechten voor vrouwen en minderheden.

Een wereld waarin schrijvers, kunstenaars en journalisten worden vervolgd.

Voor die wereld werd deze tank ingezet.’

https://debalie.nl/artikel/toespraak-burgemeester-halsema-het-gesproken-woord-geldt/ 


Onder haar toehoorders bevonden zich twee Amerikaanse functionarissen van het Amerikaanse consulaat, die weigerden te vertellen wat ze kwamen doen. 


Ondertussen bleef Yoeri Albrecht doorgaan met zijn propaganda: ‘Democratie, vrijheid en vrede. Erg belangrijk… Democratie is een uitzondering in de geschiedenis. En als je hem hebt, moet je zorgen dat je hem (sic) behoudt. Daar gaat het over.’


Journalist: Het was natuurlijk een illegale invasie, maar wat vind jij van het verbod van oppositiepartijen in Oekraïne? 


Albrecht weigert op dit feit in te gaan. Vervolgens trekt een Balie-medewerkster de journalist aan zijn arm om te voorkomen dat hij de directeur nog een vraag stelt. Ook zij weigert te antwoorden. Hierna zijn beelden te zien van een onderonsje tussen Yoeri Albrecht en de Consul Generaal  van het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam, Kate Nanavatty, een carrièrediplomaat die  op hoge posten in voor de VS vitale gebieden wordt ingezet. Journalist: ‘Yoeri, gasten op bezoek?’ Omdat de directeur niet antwoordt, snelt de journalist achter de Amerikaanse diplomaten aan, maar ook die voelen zich betrapt en weigeren te antwoorden. 


Journalist:What is your role here exactly?’  


Nanavatty:I am not talking to the press today. I was visiting Yoeri at the Balie but I have no comment for the press.’


Opnieuw zo'n contact dat kennelijk geheim moet blijven. Dus weer terug naar Albrecht, voor wie — zo vertelde hij eerder die middag  —  democratie en openheid westerse kernwaarden zijn.  De journalist legt hem uit dat wanneer we het over democratie hebben het belangrijk is om tevens te spreken over het verbod op oppositiepartijen en de oppositiepers in Oekraïne. Per slot van rekening stond ook de toespraak van burgemeester Halsema bol van verwijzingen naar de Oekraïense democratie, zo rechtvaardigt de journalist zijn vraag.


Yoeri Albrecht: ‘Hoeveel oppositie is er in Rusland?’


Journalist: Ik ben niet voor Rusland. Maar als directeur van een debatcentrum is het heel raar dat je wegloopt wanneer ik het over het verboden oppositiepartijen in Oekraïne heb.


Yoeri Albrecht: ‘Je bent bezig een dictator te verdedigen.’


Journalist: De journalist legt uit dat elk geluid dat maar enigszins afwijkt van de gangbare mainstream-propaganda wordt afgedaan als het steunen van Poetin. ‘En dat is zo goedkoop voor iemand die een debatcentrum host.’ 


Yoeri Albrecht: Het is héél belangrijk dat jij het recht hebt om hier met je camera een dictator te verdedigen. Dat mag je gewoon doen.


Journalist: Ik heb niks met Poetin te maken. Ik hoop dat de Russen hem omverwerpen.

Na de microfoon met geweld uit de handen van de journalist te hebben getrokken zegt de directeur van het gesubsidieerde debatcentrum waarvoor ook Halsema heeft gewerkt: ‘Als jij een dictator wil verdedigen dan mag dit.’


Journalist: ‘Ik spuug op Poetin. Ik hoop dat het Russische volk hem omverwerpt.’ 


Yoeri Albrecht reageert aldus: ‘Dus jij bent voor vrede?’


Journalist: ‘Ja!’


Yoeri Albrecht: ‘Nou precies, net als iedereen.’


‘Maar jij bent toch van een debatcentrum?’ merkt de journalist op om te onderstrepen dat ook zijn kritische stem onderdeel van een publiek debat hoort te zijn. Een vertoornde Yoeri Albrecht heeft geen antwoord meer. Zijn optreden was een kenmerkend voorbeeld van de linkse corrumpering in Amsterdam die elkaar voortdurend de bal toespeelt, maar die, gezien de verrechtsing in Europa, het komende decennium zichzelf volledig buiten spel heeft gezet. Wanneer de journalist ten slotte vraagt waarom het Oekraïense ministerie van Defensie een partner van De Balie is bij het plaatsen van de verwoeste tank op het Leidseplein, ontkent Albrecht dat dit het geval is, terwijl deze informatie toch op het Balie-bord naast de trofee vermeld wordt. 


De journalist tracht vervolgens de Balie-directeur duidelijk te maken dat zijn gewelddadige aanval ‘raar was.’ Yoeri Albrecht die als regent kennelijk niet van kritische vragen is gediend: ‘Jij valt mij eindeloos lastig.’ Journalist ‘het is toch beschamend wat je deed?’ Albrecht: ‘Nee hoor, het zijn voor jouw beschamende beelden. Jij steunt een dictator.’ Journalist: ‘Ik heb al tien keer gezegd te hopen dat de Russen hem omver werpen.’ De directeur loopt zijn 'debatcentrum' De Balie in. Einde interview.


Deze confrontatie toont een aantal zaken aan. Allereerst is Yoeri Albrecht als directeur van het debatcentrum De Balie niet bij machte om te luisteren naar de opmerkingen van zijn interviewer, laat staan daarover te debatteren. Hij blijft herhalen dat die ‘de dictator Poetin steunt,’ ondanks de expliciete ontkenning van de interviewer. Waarom Albrecht dit feit niet kan accepteren, is voor de hand liggend. Zou hij dit wel doen, dan ziet de populistische Yoeri zich genoodzaakt om serieus op dit actuele onderwerp in te gaan. Dat wil en kan hij niet door zijn nauwe banden met de NAVO, de Europese Commissie, de Soros-kliek én de Consul Generaal van het Amerikaanse Consulaat die mede namens de oorlogszuchtige  neoconservatieven in de Biden-regering spreekt. Vandaar Albrecht’s openbare razernij. Ineens werd publiekelijk duidelijk aan welke kant hij staat, een feit dat nog eens benadrukt werd door het Oekraïense vlaggetje op zijn revers. Toen hij betrapt werd bleef hem niets anders over dan met geweld zijn gelijk te halen. Hij flipte, er was ineens sprake van een kortsluiting in zijn hersenpan, want al die jaren had hij zijn dubieuze, en 'geheime' contacten met bellicose extremisten weten te verhullen. Tot hij op 25 mei 2023 werd betrapt. De Affaire Yoeri Albrecht demonstreert tevens hoe gecorrumpeerd het Nederlandse bestel is, en hoe weinig er overgebleven is van de zogeheten polderdemocratie.


Halsema's Sterke Arm.             

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=bV2swrKnXmc


Terug naar de al even populistische burgemeester van Amsterdam, mevrouw Femke Halsema. Tijdens haar openingstoespraak van het Academisch Jaar 2023-2024 merkte zij op:


‘Adriaan van Dis zei het volgende: “De wereld is geen safe space, en de universiteit is ook geen safe space. Laten we het noemen een plaats van ongemak […] omarm het ongemak, […] plooi je voor het ongemak.” Einde citaat.’

Hetzelfde academische jaar stuurde burgemeester Halsema ME-ers dagenlang massaal de straten op om studenten met knuppels aan te vallen in een poging de academische demonstraties tegen de zionistische genocide in Gaza de kop in te drukken. Op die manier toonde Halsema hoe hypocriet haar oproep was geweest om ‘het ongemak’ te ‘omarmen.’ De gecorrumpeerde mainstream-media maakten er geen woord aan vuil. Nu extreem rechts aan de macht is gekomen is het ieder voor zich en God voor ons allen. Hoewel Geert Wilders beloofd had dat in Nederland de zon weer zou gaan schijnen onder zijn bewind, werd alleen maar duidelijk dat dat zijn  politieke beleid niet wezenlijk anders zal worden dan onder de links-liberalen. Halsema en Wilders zitten op één lijn. 'De Oorlog' Later meer hierover.

 Lalalalalalalalala! Halsema's Amsterdam Heeft Het.



Geen opmerkingen: