dinsdag 26 maart 2024

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land



mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen aan hem. nadat hij gepensioneerd raakte, verdween ook de VPRO zonder puntjes. hij is nu in the Promised Land als mens met de geest van de jaren zestig.





2 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

Als luisteraar vond ik mezelf altijd een welkome gast in Het Gebouw, en genoot van de intelligente sfeer die er hing. Peter Flik met zijn bijzondere stem was een van de markante gastheren en -dames. Dat geldt trouwens ook voor jou, Stan.

Gelukkig staan er vele opnamen van Het Gebouw, en waarsch. andere uitzendingen waaraan Peter Flik meewerkte, op de website van de VPRO, en daarin leeft Peter Flik luid en duidelijk voort.

Sjuul van Dissel zei

De zestigerjaren, dat was nog in de tijd dat ik bijna nooit TV zag, had het veelste druk met revolutie maken met de toen nog bestaande Pacifistisch Socialistische Jongeren Werkgroepen (PSJW), maar toen die hun effectiviteit verloren in religieus gemierenneuk en muggenzifterij over wat socialisme is werd ik een Provo anarchist, die uiteindelijk voor 4 maanden voorarrest in de bak belande om het drugsgebruik van 'vrienden' die ik in Nederland rondreed met een gehuurd VW busje om keramiek 'kunstwerkjes' die studenten van de kunstacademie daar zogenaamd bakten te verkopen, ik had namelijk een rijbewijs. Ik dacht toen nog dat VPRO Vrije Progressieve/pacifistische Radio Omroep betekende. Niet dus, die protestantse hypocrieten dachten daar anders over en waren in het echt vazallen van het Corpored Imperium Americania (CIA).
Om de zestigerjaren te eeren heb ik er een stukje over geschreven op mijn vreesboek. Ben nog steeds benieuwd of nu dan de revolutie begint maar weet het antwoord dus eigenlijk al.
https://www.facebook.com/sjuul.vandissel

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...