zaterdag 21 oktober 2023

Scott Ritter sizes up Israel's readiness for a ground invasion

 


"They are scared to death." Former US intelligence analyst Scott Ritter sizes up Israel's readiness for a ground invasion of Gaza.

1 opmerking:

Anoniem zei

Op Youtube kwam ik uit bij het kanaal van ene Dr. Makram Khoury-Machool (video: "panel @ Cambridge Centre for Palestine studies") , waar Ilian Pappé (minuut 14:59 tot 17:22) de gedachte opwierp dat , tegengesteld aan wat algemeen gedacht wordt , Israël geen groots opgezette inval gaat doen , maar daarentegen eigenlijk net zo te werk zal gaan als het altijd gedaan heeft. Namelijk kruipenderwijs , en stukje bij beetje kleine gebiedjes veroveren , nu ook in Gaza stad.
Met als onderliggende gedachte , dat als dat beleid voor Gazastad voor een aantal jaren wordt volgehouden , er nooit sprake zal zijn van grote aantallen slachtoffers , maar kleine aantallen die het nieuws op den duur nauwelijks zullen halen.
Dat de "oorlog" die aangekondigd is dus op dezelfde structurele manier wordt aangepakt als het , in de tijd uitgesmeerde, landjepik op de Westbank. Waarbij bij het grote publiek niet het idee opkomt , om eens te kijken naar het accumulatieve resultaat van een groot aantal kleine toeëigeningen door de jaren heen.
Eigenlijk analoog aan de strategie , om op basis van een eenmalige zeer brute aanval die de culminatie van decennia van vernedering is , de publieke opinie voor Israël te winnen. Daarbij de bredere historische context "begrijpelijkerwijs" en "gerechtvaardigd" achterwege latend , met de flagrante bruutheid van de terroristen van Hamas als dekmantel.

Studenten eisen terugtrekken van alle fondsen uit Israëlische instellingen

  Studenten veroordelen politieoptreden, lichten eisen toe De groep betogende studenten van de UvA heeft een persbericht gedeeld waarin ze u...