vrijdag 27 oktober 2023

De NRC en Vredesactivisten en een Bandje

Vanochtend ontving de volgende email:


 Beste Petra,


als muzikantengroep willen we onze bezorgdheid uiten over het mogelijke gebruik van vlaggen en/of symbolen van Oekraïne, Rusland, Israël, en Palestina bij de vredesdemonstratie. We zijn al geframed als ‘betaald door het Kremlin’ in het NRC met onze gezichten vol in beeld en willen verder geen handvat bieden voor dit soort berichtgeving. Daarnaast is het publieke debat momenteel oververhit geraakt naar aanleiding van de gebeurtenissen in Israël en de Gazastrook waardoor ook hier ongewenste aandacht in de pers of zelfs op de Dam mogelijk is.


Vanwege deze situatie voelen wij ons als muzikanten bijzonder ongemakkelijk als door organisatie en/of sprekers gebruik gemaakt zou worden van vlaggen en/of symbolen van de partijen in de huidige conflicten, hoe goed bedoeld ook. Wij staan er voor de vrede en om een positieve sfeer te creëren maar kiezen geen kant. Daar moeten we duidelijk in zijn.


Ook naar de demonstranten toe zou ons standpunt daarover duidelijk gecommuniceerd moeten worden met het verzoek die vlaggen niet te voeren. We staan voor verbinding en niet voor polarisatie. Een witte vlag draagt juist die verbinding uit.


Zou je ons standpunt ook over willen brengen aan de sprekers en het resultaat kunnen terugkoppelen?


De muzikanten.


PS: dit bericht staat ook in de muziekgroep


Ik heb hierop terug gemaild:


Stan van Houcke


13:07 (30 minuten geleden)


aan Petra


je bereikt geen vrede als je geen kant kiest. en  een kant kiezen betekent meteen dat je vijanden maakt bij de andere kant. dat is nu eenmaal de logica van streven naar vrede. geen vlaggen, oké, maar inhoudelijk aanpassen aan de wensen van een band vind ik te ver gaan. 'we staan voor verbinding en niet voor polarisatie,' is een lief idee,  maar tegelijk bijzonder naïef. we hebben hier te maken met extremisten, allereerst joods-israelische, die sinds 1948 de palestijnse bevolking verdrijven, vermoorden  en vervolgen. als men geen partij wil kiezen, dan kun je beter de demonstratie afgelasten.

stan


Het handelt hier over de demonstratie op de Dam overmorgen van 12.00 tot 14.00  uur. Ik ben op uitnodiging één van de sprekers. 


  Beheerder
  
GRAAG DELEN!!!
A.s. Zondag 29 Oktober 12.00 Dam Amsterdam
Vredesdemonstratie Vredesdemonstratie…
Meer weergeven

Petra Petraxyz is met Bernard Claeys en 
94 anderen
.

 

Petra Petraxyz is met Bernard Claeys en 
94 anderen
.

 
GRAAG DELEN!!!
A.s. Zondag 29 Oktober 12.00 Dam Amsterdam
De horrorbeelden van de oorlogen mede uit onze naam gevoerd en van ons geld bekostigd gaan nooit meer van ons netvlies en maken veel emoties los.
Ondanks alles, willen wij kiezen voor neutraliteit.
En is verbinding het belangrijkste wat er is om vrede te bewerkstelligen en mens te blijven.
Overal wonen mensen als jij en ik, vaak gevoed door propaganda vanaf de wieg. Misleid. Allemaal zijn ook zij, en hun kinderen, slachtoffer. Het is niet een zij tegen hun, een wij tegen zij.
Dit is wat de vijanden ons proberen te doen geloven. De ware vijanden zien de mensen in oorlogsgebied niet, die zijn nooit op het slachtveld.
Daarom dragen we witte en vredes-vlaggen.
Neem ook een trommel mee, of iets om op te slaan.
We maken een mooie tocht door het drukste gedeelte van Amsterdam.
Stan van Houcke , Ab Gietelink , @Rico Brouwer, Kees van der Pijl, Nata Heezen, Inge Bilstra en Bas Van Veldhuizen zullen spreken, en er is een grote groep musici die weer speciaal voor deze demo nummers heeft gemaakt.
Ajb kom massaal, deze waanzin moet stoppen
Steun deze demonstratie(s):
http://bitly.ws/Bdjp
Telegram:
Vredesdemonstratie :
https://t.me/+UfxrqJCOZAE1ODZk
Info: Niet onze oorlog :
https://t.me/+Q-n4Z960VgUwNjM8

Ik kom hierop teerug.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Muzikanten en politiek...................?

Bauke Jan Douma zei

Alvast dank aan iedereen. Ik kan er helaas vanwege persoonlijke omstandigheden niet lijfelijk bij aanwezig zijn, maar ben er met heel mijn hart en wezen.

Welk Zionistisch Tuig Verdedigt Halsema?

 Halsema verdedigt dit zionistische tuig. Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ISRAELI SETTLERS ATTACK AND ...