Berichten in het nieuwsoverzicht

Zojuist 
Gedeeld met Openbaar
AGENT ZELENSKY - OEKRAÏNE IN LIQUIDATIE. "Zelensky heropent de oorlog tegen corruptie. Nultolerantie tegen de corrupten en degenen die zich verrijken met oorlog…
Meer weergeven
Zojuist 
Gedeeld met Openbaar
AGENT ZELENSKY - OEKRAÏNE IN LIQUIDATIE. "Zelensky heropent de oorlog tegen corruptie. Nultolerantie tegen de corrupten en degenen die zich verrijken met oorlog…
Meer weergeven
Sselensky er warmpjes bij. Hij heeft tal van villa's in de diverse landen - verdiend aan de oorlog en de uitverkoop van het land aan grote investeerders, waardoor de staatsschuld in geen 100 jaar af te betalen is.
AGENT ZELENSKY - OEKRAÏNE IN LIQUIDATIE. "Zelensky heropent de oorlog tegen corruptie. Nultolerantie tegen de corrupten en degenen die zich verrijken met oorlog", kopte het dagblad Avvenire, dat een eenvoudige, eerlijke president afschildert die alle privileges afzweert en corruptie bestrijdt. Dit beeld, dat door de hele politieke en media mainstream wordt uitgedragen, wordt door het onderzoek van Scott Ritter (*) onderuit gehaald.
Scott Ritter, een beroepsmilitair bij de Amerikaanse mariniers gespecialiseerd in inlichtingendiensten, toonde zijn intellectuele eerlijkheid en moed toen hij, als hoofd van de VN-inspecteurs in Irak in 1991-1998, concludeerde dat Irak geen massavernietigingswapens bezat en zich vervolgens publiekelijk verzette tegen de oorlog van 2003. Zijn onderzoeksdocumentaire toont de offshore bedrijven die Zelensky en zijn medewerkers hebben opgericht in belastingparadijzen, waardoor "zijn poppenspelers hem voorzagen van een kleine financiële buffer" met een eerste betaling van 41 miljoen dollar. Het toont de luxueuze villa's die Zelensky bezit in Miami (die alleen al 34 miljoen dollar waard is), Israël, Forte dei Marmi in Italië, Londen, Georgië, Griekenland en zelfs de Krim (de enige foutieve investering omdat Zelensky er geen eigenaar meer van is).
Tegelijkertijd maakt het onderzoek van Scott Ritter korte metten met het valse verhaal dat Rusland Oekraïense tarwe zou vernietigen en zo Afrika zou laten verhongeren. De realiteit is dat Cargil en andere multinationale landbouwbedrijven het beste Oekraïense land overnemen en de daar geproduceerde tarwe gebruiken voor hun eigen strategieën. Dit is onderdeel van het plan van de VS om de voedselzekerheid van Europa te verminderen om zo de eigen geallieerde landen beter te kunnen controleren.
Uit het onderzoek blijkt dat Oekraïne niet alleen wordt beroofd van zijn land, dat door Zelensky en zijn medewerkers is verkocht aan de multinationals, maar ook steeds meer schulden maakt. De enorme militaire voorraden die het ontvangt van de Verenigde Staten en de grote Europese mogendheden worden niet aangeboden maar op krediet toegekend. Als gevolg daarvan heeft Oekraïne al een buitenlandse schuld opgebouwd waarvan het eeuwen zou duren om die terug te betalen. Deze schuld zal nog verder oplopen met de "wederopbouw" die Zelensky in handen heeft gegeven van het Amerikaanse bedrijf BlackRock, 's werelds grootste investeringsmaatschappij.