vrijdag 8 januari 2021

Verpaupering van Nieuwmarktbuurt


1. Zoals bekend is de Nieuwmarktbuurt in het centrum van Amsterdam totaal verpauperd geraakt, zo erg zelfs dat hoofdstedelingen de buurt niet meer bezoeken. Enige tijd geleden kon het achterstallig onderhoud van het centrum niet langer meer genegeerd worden door de politiek verantwoordelijken, nadat de PVDA dit deel van het centrum volledig had laten verpauperen en in de handen laten verdwijnen van het buitenlandse zwart geld circuit dat op deze manier hun winsten uit heroine- en cocainehandel, en de handel in wapens naar het Midden-Oosten konden witten. Maar omdat het hoofdstedelijke bestuur dit en het achterstallig onderhoud niet langer meer kunnen negeren, wordt hier en daar het hoogst noodzakelijke gedaan om te voorkomen dat de binnenstad in  een onherstelbare chaos eindigt. Welnu, het deel van de Kloveniersburgwal waar mijn straatje op uitloopt wordt op dit moment opgebroken voor een nieuwe gasleiding. Degenen die er werken parkeren hun auto's op de stoep zodat we nu nog meer overlast hebben. Toen ik de  bestuurder van deze bestelbus vroeg om zijn auto elders te plaatsen zodat de stoep weer vrijkwam deed hij eerst of hij me niet verstond. Ik dacht vanwege het vermoeden dat ik hier met een Turks sprekende zwartwerker te doen had, zoals er wel meer in mijn buurt werkzaam zijn, en geen woord Nederlands spreken. Maar ik vergiste me, hij sprak vloeiend Nederlands en weigerde zijn auto te verplaatsen. Ik zei vervolgens dat hij onbeschoft reageerde, terwijl de buurt toch al zo'n overlast had van de verbouwing, en al het tuig dat er rondhangt. Hij zei daar 'schijt' aan te hebben, en reageerde aldus: 'het is dat je niet twintig jaar jonger bent, want dan had ik je in elkaar geschopt.' Ik zei daarop dat er dan iets met zijn busje zou gebeuren. Vervolgens nam ik enkele foto's van hem. 

2. Eerder al had ik drie jonge mensen met een Amsterdam Host-fleecejasje aan gevraagd om de automobilist te vragen zijn bestelbus te verplaatsen. Daar waren ze niet voor, zei de oudste van het drietal. Ik kon hem niet aan het verstand brengen dat hij als 'gastheer' van Amsterdam toch zou moeten zorgen dat de stoep niet geblokkeerd zou moeten worden. Dat was voor hem geen argument. Na de aanvaring met de man die mij bedreigde kwam het drietal aangeslenterd. Opnieuw sprak ik ze aan, en legde uit dat ik ditmaal bedreigd was. In plaats van dat de gastheer van Amsterdam deze man aansprak, vroeg hij aan mij waarom ik me nu eigenlijk druk maakte. 

3. wij zijn al lang the point of no return gepasseerd. De komende jaren zullen dit aantonen.


Boven: De crimineel die met geweld dreigde.  
Onder: De Amsterdamse host, die beaamde dat aangezien er nauwelijks toeristen waren, hij en zijn collega's weinig te doen hadden. Hij werd woedend dat ik een foto van hem maakte, want niemand wil verantwoordelijk worden gehouden voor de chaos.


Geen opmerkingen:

Burgemeester Aboutaleb: ,,We zien de kinderen van de Hongerwinter in Gaza.’’

Meijer Chai @MeijerChai · 22 u ,,We zien de kinderen van de Hongerwinter in Gaza.’’ Zo sprak burgemeester Ahmed Aboutaleb zaterdagavond tijd...