donderdag 6 februari 2020

Sanders is Winning

Bernie Sanders gaat onverminderd door en is reeds op campagne voor de volgende voorverkiezing in New Hampshire op 11 februari. Foto: screenshot YouTube berniesanders.com
Analyse -

Pete Buttigieg doet een ‘Trump’: ‘winnen’ met minder stemmen dan Bernie Sanders

Met een dag vertraging verklaren alle media in de VS Pete Buttigieg tot 'winnaar' van de eerste Democratische voorverkiezing in Iowa, ook al zijn de volledige resultaten nog steeds niet bekend en is het verschil met Sanders zeer klein. Het campagneteam van Bernie Sanders had zich voorbereid op sabotage door de Democratische partijtop en de mainstream media, maar dat het zo snel zou gebeuren verraste hen.
woensdag 5 februari 2020 23:05
Met twee dagen vertraging is het resultaat van de eerste Democratische voorverkiezing in de deelstaat Iowa bekend – gedeeltelijk. Met 71 procent van de bekende resultaten behaalde Pete Buttigieg1 26,8 procent voor de toekenning van de delegates, Bernie Sanders 25,2, Elizabeth Warren 18,4, Joe Biden 15,4 en Amy Klobuchar 12,6.
Deze procenten slaan op de globale resultaten voor de toewijzing van de delegates. Wanneer de individuele stemmen van alle reeds vermelde kiesdistricten worden geteld heeft Bernie Sanders nu reeds meer stemmen behaald dan Buttigieg, maar minder delegates. De volledige cijfers zijn nog altijd niet bekend (ongeveer 70 procent), maar de tendens is duidelijk. Sanders zal één of twee delegates minder halen dan Buttigieg.

Angelsaksische electorale wiskunde

Het is een van de bizarre effecten van de Angelsaksische electorale optellogica, die maakt dat presidenten Donald Trump en George W.Bush konden ‘winnen’ met minder stemmen dan hun tegenstanders. Dit is hetzelfde perverse telsysteem dat Boris Johnson met 42 procent van de Britse uitgebrachte stemmen een ruime parlementaire meerderheid van zetels gaf van 60 procent.
Dit systeem werd niet voor niets ooit in de 19de eeuw uitgedacht door de Britse landelijke elite die er alles voor over had om de toenemende numerieke meerderheid van de bevolking in de steden en fabrieken van de macht te houden. Het is eveneens dit systeem dat maakt dat de huidige Republikeinse meerderheid in de federale Senaat zoals steeds gebaseerd is op minder dan de helft van alle uitgebrachte stemmen.

Geen opmerkingen:

Meet The 'Wrong' JEW

  Double Down News @DoubleDownNews Meet The 'Wrong Jew' The Media Doesn't Want You To Know Exists @naomi4labnec Post vertalen ht...