maandag 31 mei 2010

Israel als Schurkenstaat 196



In artikel 2 van het EU-Associatieverdrag met Israel staat dat het verdrag is 'based on respect for human rights and democratic principles' die als 'essential elements' worden aangeduid.


Dankzij dat Associatieverdrag met de EU kan de schurkenstaat Israel nog lucratiever zijn producten slijten aan de Europese Unie, de grootste afzetmarkt van Israel. Tegelijkertijd schendt Israel allerlei internationale bepalingen en op grote schaal de mensenrechten zoals we uit de rapporten van de VN en mensenrechtenorganisaties weten. Welnu, in het Associatieverdrag staat dat beide partijen de mensenrechten dienen te respecteren, anders wordt het verdrag opgeschort. Het lijkt me nu de hoogste tijd om Israel te boycotten, gezien het feit dat het nu ook westerse staatsburgers in internationale wateren vermoord. Hebben onze wakkere politici zich al daarover uitgesproken. Hebben mijn even wakkere collega's deze vraag al aan hen voorgelegd? Het gaat hier immers niet om een akkefietje maar om rechtsprincipes, essentieel voor de internationale rechtsorde. Neemt Europa geen juridische stappen dan zijn de burgers gedwongen om zelf maatregelen te nemen. Het recht geldt immers voor iedereen, dus ook voor Joden in Israel.

1 opmerking:

AdR zei

"Van de ned ambassade goed nieuws, met bijna alle zekerheid is bekend dat Anne is ongedeerd is en overgebracht is naar Isr gevangenis"

Klein maar toch niet geheel onbelangrijk detail: de opvarenden bevonden zich op de vrije zee en zijn dus gekaapt.
Blijkbaar is de vermoede intentie van het varen naar het officieel niet tot Israel behorende Gaza reden genoeg om iemand vanaf zee te deporteren. De Nederlandse ambassade en Maxime "Hekking" Verhagen vinden het wel best.

Over "recht" zal men alleen horen mekkeren als het gebroodroofde Somalische vissers betreft die hun boten voor iets anders inzetten.

The Biggest Military Base Empire on Earth

SEPTEMBER 23, 2024 The Biggest Military Base Empire on Earth GRETA ZARR O Facebook Twitter Reddit Email Image by David Hili. U.S. foreign mi...