zondag 30 mei 2010

Het Neoliberale Geloof 524

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Oil 74" achtergelaten:

Scum alert:

De Nederlandse overheid betaalde 16,8 miljard aan Brussel en moest daarna de bankcombinatie met vele miljarden twee keer te hulp komen om de beide banken van voldoende kapitaal te voorzien.

In de balans van de overheid staan ABN Amro en Fortis Bank nu te boek voor 9,3 miljard. Dat is gelijk aan het eigen vermogen van de beide banken. "Die 9,3 miljard zullen we zeker verslaan" meldde
Zalm, maar hij gaf uiteindelijk toe dat de Nederlandse belastingbetaler een deel van het in ABN Amro gestoken geld waarschijnlijk kwijt is.

z24.nl

Zonder morren hebben alle linkse partijen in Nederland deze miljardensteun waarvoor geen goedkeuring van de volksvertegenwoordiging was gevraagd, goedgekeurd. Onthoudt u dit als u stemt. Parlementaire democratie is een wassen neus zodra het om de machtigen gaat. Zoals al eerder gesteld: de meest succesvolle bankrovers beroven de bank niet door van buiten naar binnen te gaan, maar omgekeerd.

1 opmerking:

Sonja zei

Emile Roemer in Trouw:
"Het is onze taak om … duidelijk te maken dat de rekening van de crisis eenzijdig bij de mensen wordt gelegd die er niet voor verantwoordelijk waren...”

Maar voor de SP de miljardeninjecties akkoordeerde wisten ze dat al. Maar volgens Irrgang was het "noodzakelijk" en "onvermijdelijk".

Genocide’s A Crime, Not A War Crime: Israel’s Waging Genocide, Not War

  Genocide’s A Crime, Not A War Crime: Israel’s Waging Genocide, Not War ILANA MERCER  • SEPTEMBER 20, 2024  • 2,400 WORDS   •  11 COMMENTS ...