dinsdag 14 mei 2024

Natascha van Weezel als Eeuwige Slachtoffer

Zowel de met Israel collaborerende Nederlandse autoriteiten als de pro-Israel lobby doen al het mogelijke om de indruk te handhaven dat de zionisten opnieuw het slachtoffers bij uitstek zijn. Dat is nodig aangezien Israel druk doende is met een genocidale aanval op de Palestijnse bevolking. Dat is al langer het geval, maar kan nu niet meer verborgen blijven. Vandaar dat de joodse Parool-columniste Natascha van Weezel tracht de rol van slachtoffer te redden door boven haar Parool-stukje te schrijven 'Een Krans  Leggen Met Twee Bodyguards.' Het is zeker op dit moment van  vitaal belang dat de zionisten  hun gecultiveerd slachtofferschap in stand kunnen houden. Het zionisme staat en valt bij de claim slachtoffer te zijn en niet dader. Dit is een miljardenzaak. En dus schrijft zij: 'We zouden als maatschappij juist  een gezamelijk punt moeten maken, vóór het redden van levens van burgers in Gaza. En vóór de veiligheid van alle Nederlanders, inclusief Joden.' Zij schrijft Joden met een hoofdletter daarmee aangevend dat zij de joodse Nederlander ziet als 'iemand van het Joodse volk.' Hetgeen onjuist is, want zij zijn allereerst Nederlander. Maar dan vervalt de claim van het ultieme slachtofferschap, en vervalt tevens haar recht op terugkeer naar het beloofde land. Ziehier de chaos en hypocrisie van veel joodse Nederlanders, die al dan niet de genocide in Gaza steunen.  

En dat veroorzaakte de waanzin van haar vader Max van Weezel met uitspraken als deze:

 Ik heb me decennialang verscholen achter de façade van de geslaagde journalist. In Den Haag stonden de Mark Ruttes en Alexander Pechtolds van deze wereld me op de schouders te slaan, 'dag Max.' Daar was ik iemand.

Zijn hele werkzame leven lang streefde hij  ernaar ‘iemand’ te worden, en daarvoor gebruikte hij de parlementaire politiek, om tegen het einde van zijn leven te beseffen dat hij al die tijd eigenlijk iemand anders was geweest. Zieliger is nauwelijks denkbaar. Het intens vergeefse van zijn optreden sprak ook uit de volgende opmerking, tien maanden voor zijn dood: 

'Ergens denk ik: je had ook wel met een kalasjnikov op een heuveltop mogen staan om ons de vijand van het lijf te houden. Er zit toch ook een Leon-de-Winterachtige Max in me, zo van: timmer erop los als ze met hun poten aan ons lijf of goed komen.'  

Het zijn de woorden van een man die over zichzelf zei: 'Ik probeerde mijn existentiële onzekerheid te compenseren door op alles ja te zeggen,' en die er nooit in slaagde precies te bepalen waar zijn loyaliteit lag. Was het de democratische rechtstaat Nederland, of de racistische apartheidsstaat Israel? Tegen het eind van zijn leven droomde hij ervan op een heuveltop in de bezette Westbank ‘de vijand van het lijf’ te houden ‘met een kalasjnikov.’ Dat die ‘vijand’ de legitieme bewoners waren van de door de bellicose Joodse zionisten bezette en belegerde Palestijnse gebieden, maakte de diep gefrustreerde Max niet uit. In het kader van de zionistische behoefte aan 'Lebensraum' moest nog meer land etnisch gezuiverd worden. En ‘[a]ls ze met hun poten aan ons lijf en goed komen’ dan ‘timmer je als ‘joodse jongetje dat er van Adolf Hitler eigenlijk niet had mogen zijn,’ er gewoon ‘op los,’ en vermoord je met een Kalasjnikov-aanvalsgeweer iedere Palestijn die voor zijn of haar rechten opkomt, net zoals de nazi’s destijds deden tegen de verzetstrijders in het bezette Europa. Nog steeds wordt deze ziekelijke, agressieve mentaliteit in Nederland geaccepteerd, en zelfs bewonderd, zoals bleek toen Tweede Kamerleden de dood van de in hun ogen ‘meesterjournalist en markante persoonlijkheid’ herdachten. 

Kamer herdenkt journalist Max van Weezel. Lodewijk Asscher (PVDA) condoleert Van Weezels echtgenote Anet Bleich. Ons kent Ons. Samen voor ons eigen. Daarachter wordt dochter Natascha omhelst door volksvertegenwoordiger, die door Max van W. gecontroleerd had moeten worden.

Pro-Israel Stoottroepen

Jouw tijdlijn


This ain’t happening in Iran. This is Amsterdam 2024 Beating up its own people for Israel..
29,9K
Weergaven

https://twitter.com/abierkhatib/status/1790322155755851850




Geen opmerkingen:

Een reactie posten