zondag 2 juni 2024

Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet

 COLUMN

Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet

Avatar foto
 

op

 
Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet
Foto: ANP

In de dystopische coronaperiode, die van totalitaire leugens aan elkaar hing, heb ik mij afgevraagd of de overheid echt maligne was, of dat het goedbedoelde domheid en vergeeflijke massahysterie was. Inmiddels weten we allemaal beter. De overheid is de grootste vijand van de burger, de ondernemer, onze kinderen en onze vrijheid. Zowel Mark Rutte als Hugo de Jonge logen erop los, het parlement werd buitenspel gezet en de democratie hing weerloos in de touwen. Parlementariërs lieten zich triomfantelijk muilkorven en injecteren met collectivistisch saamhorigheidselixer en de bestuurlijke elite wreef zich likkebaardend in de handen. De staatspropaganda blies een stevig deuntje mee en met de zelfbenoemde ‘wetenschapsjournalist’ Maarten Keulemans voorop hadden in elk geval de lezers van de Volkskrant geen enkele kans op genuanceerde journalistiek.

Als lemmingen werden we een totalitair regime ingeduwd en alleen de beruchte tien procent van Mattias Desmet, die volgens hem altijd een gezond wantrouwen in de overheid heeft, hield het hoofd koel en vroeg zich af hoe ze in deze Orwelliaanse nachtmerrie terecht waren gekomen. Hoe kon het gebeuren dat over de hele wereld dezelfde patronen zichtbaar waren? Hoe kon het coronatoegangsbewijs zo snel uitgerold worden? Hoe was het mogelijk dat het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) illegaal werd opgericht? En wat was de dubieuze rol van de NCTV precies?

Tegenstanders van het absurde beleid werden weggezet als complotdenkers, demonstranten werden in elkaar geslagen en de enkele parlementariër die kritische vragen durfde te stellen werd gecanceld. Zelfs na deze bizarre periode resteerde er nog lang een naar gevoel over wat er precies gebeurd was. Was er sprake van een Great Reset, zoals de doodenge Klaus Schwab van het World Economic Forum had voorspeld? Waarom riep Mark Rutte, onze ‘young global WEF-leader’, opeens dat dit een kans was om onze samenleving beter terug te bouwen? Build Back Better. In de verzetsgroepen werd gevreesd dat we te maken hadden met een coup van de bestuurlijke elite die de kapitalistische samenleving wilden omvormen tot een nieuw model waarin gelijkheid, diversiteit en zorg voor het klimaat de nieuwe kernwaarden zouden zijn. Lees: oude communistische wijn in nieuwe zakken.

Tweede Kamerverkiezingen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen was het overgrote deel van de bevolking alweer vergeten hoe de overheid ons gevangen had gezet en liet zich gedwee manipuleren om strategisch te stemmen. De mainstream media sprak van een ruk naar rechts en iedereen ging weer rustig slapen. Een half jaar lang onderhandelden de vier partijleiders, waarvan er drie nog nooit betaald werk hebben gehad buiten de overheid of de universiteit, over ditjes en datjes. Toen het ei uiteindelijk werd gelegd bleek dat de keizer geen kleren aanhad. De Lampedusiaanse veranderingen waren een belediging voor het volk dat zo hoopvol zijn strategische stem aan Geert Wilders had gegeven. En nu bleek dat de PVV, de partij die twee jaar lang het coronaverzet te vuur en te zwaard had bestreden, gewoon van ‘controlled opposition’ naadloos de macht in te schuiven. Met een volledig gevaccineerde fractie, die twee jaar lang mondkapjes had gedragen om te tonen dat ze klaar waren voor de verantwoordelijkheid, liet de Partij voor de Vrijheid zien dat ze met ‘vrijheid’ niet veel op hadden. Nood breekt namelijk wet.

Dick Schoof

De meeste mensen hadden het inleveren van alle idealen en het uitblijven van maatregelen die ondernemers zouden kunnen helpen nog wel kunnen billijken als Ronald Plasterk premier was geworden. Maar met de kandidatuur van Dick Schoof heeft Geert Wilders zijn laatste greintje geloofwaardigheid voorgoed verspeeld. Topambtenaar Dick Schoof, secretaris-generaal op het ministerie van Justitie en Veiligheid, is de apotheose van de geheime semi-illegale ambtenarencultuur, waarbij het bon ton is om bestuurders verkeerd te informeren. En ook onafhankelijke onderzoeken naar het MH17-drama waren niet veilig voor de machtsbeluste bemoeizucht van deze kandidaat-premier.

Dick Schoof, ex-baas van de AIVD, ex-baas van onze nationale afluisterclub in de hoedanigheid van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), en oud-directeur van de IND, is bij uitstek niet iemand die de gepolariseerde samenleving kan verbinden. Hij is juist iemand die in de schimmige krochten van de vierde macht is opgeklommen en zijn sporen heeft verdiend met het tegenwerken van een open en eerlijke democratie. Opnieuw is het volk belazerd en kunnen de strategische stemmers hun wonden gaan likken. De socialistische bureaucraten hebben het spel geweldig gespeeld. De vermeende stem tegen het establishment ontploft in het gezicht van hardwerkend Nederland. Want één ding staat vast. Met Dick Schoof in het Torentje is de machtsovername compleet. Laten we hopen dat dit kabinet geen lang leven beschoren is. In het belang van Nederland.

https://indepen.eu/met-dick-schoof-in-het-torentje-is-de-machtsovername-compleet/


1 opmerking: