zondag 2 juni 2024

Franrijk en Amerika's Geplande Oorlog met China

 Absoluut buitengewone toespraak van @JLMelenchon, de leider van Frans links, over hoe de VS ‘oorlog willen’ met China.



Hier is het volledig:

“Het centrum van de wereld ligt, op dit uur waarin de meest verschrikkelijke oorlogen worden voorbereid, niet op Europees grondgebied. Het ligt daar tussen de kusten van Amerika en de kusten van Azië. Dit werd gisteren herhaald op een internationale conferentie gehouden in Singapore, waar de Amerikanen herhaalden dat, wat er ook gebeurt in Europa of het Midden-Oosten, hun prioriteit ligt in de zone Azië-Pacific, die zij de Indo-Pacific noemen, zodat de vijand beter geïdentificeerd kan worden. Voor hen is dat China Ze willen oorlog omdat 50% van de rijkdom van de wereld daar wordt geproduceerd.

Meer dan 50% van de wereldbevolking is daar. De Verenigde Staten van Amerika concurreren met China, maar niet ideologisch. Wie heeft de eerste overeenkomsten met China opgezet om fabrieken uit te besteden, zo niet de Verenigde Staten van Amerika zelf? Ze kunnen ons niet vertellen dat het een strijd voor de vrijheid is tegen ik weet niet wat. Dit is allemaal onzin. Dat is alleen maar omdat China de leidende macht van de wereld aan het worden is, en van daaruit zullen dollars geleidelijk aan niet meer zo vaak als voorheen worden gebruikt om goederen te verhandelen.

Het imperium wordt dus in de kern getroffen. De kern van het land is zijn munteenheid, die hij zoveel kan drukken als hij wil, omdat hij niet gebonden is aan de regels die voor alle andere landen gelden. Ze kunnen zoveel printen als ze willen, zolang je het nodig hebt voor je uitwisselingen, om grondstoffen te kopen, om olie te kopen, om mineralen te kopen, enz., enz. En de dag dat het stopt, dat wil zeggen, de dag dat de naties het eens worden onder elkaar om in hun valuta te betalen, is het voorbij en stort het rijk in.

Daarom doen ze mee aan een concurrentiestrijd die niet vrij en volledig verstoord is, ondersteund door wapens. Dat is hun beleid. En ondertussen zeggen de dwaze Europeanen: 'Ah, natuurlijk zijn wij het eens met de vrijheid. Ah, natuurlijk, dat is een uitstekend programma.' Terwijl dit programma van de Noord-Amerikanen in werkelijkheid ook het beroven van Europa inhoudt, zoals al is begonnen.

Dat is waar de grootste oorlogsdreiging ligt, omdat het een totale oorlog zou zijn, omdat wapens daar niet hetzelfde bereik en dezelfde betekenis hebben als elders. Zoals in Europa, met name atoomwapens. Onthoud wat ik je vertel, want je zult er wat meer aandacht aan besteden naarmate je er meer over hoort. En wij, de Fransen, maken ons zorgen omdat we in deze zone aanwezig zijn via Polynesië, via het grondgebied van Nieuw-Caledonië Kanaki, via onze aanwezigheid op Réunion in de Indische Oceaan.

Daarom hebben de Fransen iets te zeggen, en vooral dit: 'we willen geen oorlog met China. En we zullen ons met alle diplomatieke middelen verzetten om te voorkomen dat dit gebeurt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten