zaterdag 8 juni 2024

DE STEEDS WIJDERE OORLOG

 27 mei 2024 | Categorieën: Gastbijdragen | Trefwoorden: | Print dit artikel 

DE STEEDS WIJDERE OORLOG

Mijn voorspelling dat de weigering van Poetin voldoende geweld te gebruiken om het conflict in Oekraïne snel te beëindigen zou leiden tot steeds roekelozere Amerikaanse provocaties is volkomen juist gebleken.

Washington valt sleutelelement van de Russische nucleaire paraplu aan en bedreigt de gehele wereldwijde nucleaire veiligheidsarchitectuur.

'De trein heeft het station al verlaten. Het besluit om een ​​oorlog met Rusland uit te lokken is al genomen, en dat beleid wordt op dit moment ten uitvoer gelegd.'

De regering-Biden lanceerde donderdag, met behulp van haar proxy-troepen in Oekraïne, een ongekende aanval op 'een kerntaak van de Russische nucleaire paraplu waardoor het Russische leger effectief werd verblind voor het detecteren van inkomende nucleair bewapende ballistische raketten. 'Satellietbeelden bevestigen' dat meerdere drones 'een Russische strategische radarlocatie voor vroegtijdige waarschuwing in het zuidwestelijke uiteinde van het land' ernstig hebben beschadigd, waardoor Moskou kwetsbaarder is voor vijandelijke aanvallen. De westerse media hebben elke berichtgeving over het incident, die in het hele land in de krantenkoppen had moeten verschijnen, grotendeels genegeerd. Volgens de Russische nucleaire doctrine biedt elke aanval op Ruslands essentiële nucleaire eerste waarschuwingssysteem een ​​rechtvaardiging voor nucleaire vergelding. Gezien de ernst van de situatie moeten we aannemen dat de frustratie van Washington over de prestaties van Oekraïne op het slagveld heeft geleid tot een dramatische beleidsverandering, die provocaties met een hoog risico omvat, gericht op het uitlokken van een overdreven reactie die leidt tot directe NAVO-interventie. Het is duidelijk dat de regering-Biden heeft besloten dat zij in Oekraïne niet kan zegevieren zonder betrokkenheid van de NAVO. Daartoe zal de VS – via zijn bondgenoten in Oekraïne – doorgaan met het lanceren van steeds dodelijkere aanvallen op Russisch grondgebied, waardoor Moskou gedwongen wordt op dezelfde manier te reageren. 

https://www.unz.com/mwhitney/washington-attacks-key-element-of-russias-nuclear-umbrella-changing-entire-global-nuclear-security-architecture/

Memorial Day is de dag waarop we geacht worden degenen te herdenken die zijn omgekomen in de oorlogen die we hebben bedacht. Vandaag is wellicht onze laatste Memorial Day.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten