zondag 30 mei 2010

Het Neoliberale Geloof 523

Ook de Portugezen de straat op

Na de Grieken nu ook de Portugezen. Meer dan 300.000 mensen (meer dan 3 procent van de Portugese bevolking) marcheerde gisteren door het centrum van Lissabon in een megademonstratie tegen de asociale en beledigende politiek van de conservatieve, rechtse regering van de socialistische partij, een belediging van het Socialisme, een belediging van fatsoenlijk bestuur en een voorbeeld van laboratorium politiek van politici die nog nooit een echte baan hadden.

http://zaplog.nl/zaplog/article/ook_de_portugezen_de_straat_op

2 opmerkingen:

  1. De racistisch gekleurde klasseoorlog (want dat is er gaande) tegen Griekenland, Spanje, Portugal en Ierland brengt ook de geschiedenis weer naar boven. Hoe toevallig is het dat het om vier landen gaat die de afgelopen bijna-honderd jaren revolutionaire woelingen hebben doorgemakt, die met harde hand zijn neergeslagen, en waartegen nog steeds wraak gezworen moet zijn? (Zoals de Iraniƫrs nooit het verdrijven van de sjah vergeven zal worden).

    Portugal is een opmerkelijk geval. In de revolutiedagen '74-'75 xijn de banken genationaliseerd. Dit moest natuurijk ongedaan gemaakt worden vanwege de door de overheid bevorderde vrije markt in de EU. En toen mocht er twee jaar geleden weer volop geld van de belastingbetalers (ook wel de werkende mensen geheten) in gepompt worden, en wie krijgt de rekening van het begrotingstekort?

    Opmerkelijk dat hier net als in Griekenland, naast de uit een nog langere winterslaap ontwaakte anarchisten, de communisten volop de straat op gaan (want die hebben deze demonstratie georganiseerd). Ze blijken nog te bestaan, en hun lijsttrekkers noemen zich geen Product.
    Doodgewaande spoken waren rond in Europa.

    Wie het woord klasseoorlog te zwaar vindt mag hier eens over nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zouden het dan moeten doen met de SP - is toch om te huilen?

    BeantwoordenVerwijderen