dinsdag 13 november 2018

NRC Propaganda van Emilie van Outeren

    • Emilie van Outeren

‘Magnitsky-wet’ mag van Blok niet zo heten

De Haagse Stemming Vandaag bespreekt de Tweede Kamer de woonplannen van Kajsa Ollongren. Schrijf je in om deze politieke nieuwsbrief per mail te ontvangen.
De aanpak van mensenrechtenschenders valt slecht bij de initiatiefnemer. De Kamer vindt dat woonminister Ollongren te veel poldert. En FvD bouwt zijn eigen kartel.
OVER DE DODEN NIETS: Het beloofde Nederlandse voorstel om individuele mensenrechtenschenders in EU-verband aan te pakken is af. Maar de drijvende kracht achter dergelijke sanctieregimes - waarmee toegang tot de EU kan worden ontzegd en Europese bezittingen kunnen worden bevroren - is woedend. De Brits-Amerikaanse investeerder William Browderlobbyt wereldwijd voor wetgeving vernoemd naar zijn in een Russische cel doodgemartelde accountant Sergej Magnitsky en vond daarvoor steun van de Tweede Kamer. Stef Blok heeft nu echter een voorstel geschreven dat Rusland noch Magnitsky noemt. “Na het neerhalen van de MH17, de aanslag met chemische wapens in Salisbury, de inname van de Krim en Oost-Oekraïne, de cyberaanvallen tegen westerse regeringen, zou niemand Poetin cadeautjes moeten geven, de Nederlandse regering al helemaal niet”, aldus Browder in NRC.
WOONGEOUWEHOER: Het referendum schafte ze met gezwinde spoed af. Russische nepnieuwsbestrijding was haar grootste faux pas. Maar eigenlijk zouden we Kajsa Ollongren moeten kennen als de minister van Wonen, want op dat terrein ligt haar grootste opgave. Oplopende tekorten en prijzen, met name in de Randstad, maken dat dit kabinet in tijden van bouwvakkerschaarste enorm moet laten bouwen. Hoe doet zij het na een jaar, vroegen we ons bij NRC af. In de sector noemen ze haar “een revelatie ten opzichte van haar voorganger” Blok. Maar Kamerleden, met wie ze vandaag haar beleid bespreekt, zijn minder enthousiast over haar gepolder. “Niemand kan wonen en Ollongren ouwehoert alleen maar”, aldus Henk Nijboer (PvdA).

Collega Emilie van Outeren. Waarom verzwijg je dat het Magnitsky-verhaal ook een wezenlijk andere versie kent? Toen ik een halve eeuw geleden met de journalistiek begon was het nog de gewoonte om hoor en wederhoor te plegen om te voorkomen dat de journalist als een propaganda-pion over een veld werd geschoven. Jij hebt dit kennelijk niet geleerd. Lees dit even:


Geen opmerkingen:

Aernout van Nispen over "eeuwigdurend verklaren." Hoe handig dat is.

  Nieuwe posts bekijken Gesprek George van Houts  @georgevanhouts Aernout van Nispen over "eeuwigdurend verklaren". Hoe handig dat...