zondag 14 oktober 2018

NOS Propaganda


Adolf van Liempt over de Russische film Sobibor: 'het probleem van de film: dat hij eigenlijk wordt neergezet als Russische held.'



Het probleem met een staatsomroep als de NOS is dat het betaald wordt door de staat, het gevolg is dat een dergelijk instituut maar al te snel politieke propaganda bedrijft. Een schoolvoorbeeld daarvan is ondermeer het volgende:


NOS faalt en liegt met anti-Rusland propaganda

Kameraden! Wat u nu gaat zien, is een sterk staaltje anti-Russische propaganda van de Nederlandse Staatsomroep. De video hierboven is een montage van twee fragmenten. Allereerst een stuk uit het NPO NOS NPO Journaal van gisterenavond, 8 september. We zien het logo van de Russische agitpropzender Russia Today, en we horen de voice-over van de NOS vertellen dat Poetin een vraag van een Britse journalist over Russische betrokkenheid bij de situatie in de Oekraïne 'zo goed als negeert'. We horen John Sweeney van de BBC zijn vraag stellen, maar in de NOS-montage zien we Poetin weglopen, ogenschijnlijk zonder de vraag te beantwoorden. Dan het tweede fragment, van RT zelf. Dat stamt al van een week geleden, op 1 september, en daarin zien we hetzelfde tafereel: Sweeney die zijn vraag aan Poetin stelt. Alleen: in werkelijkheid blijkt dat Poetin maar liefst twee volle minuten de tijd nam om antwoord te geven. De NOS wíst dat, want ze gebruiken zelf de beelden van RT, zoals het logo linksonder bewijst. Dat we in Nederland goeie redenen hebben om Poetin niet zo'n leuke vent te vinden, daar kunnen we het allemaal wel redelijk over eens zijn. Maar mogen we dan godverdomme wel de waarheid als basis om een eigen mening op te formuleren, en geen gore leugens? Misschien wil Esther van Waard van de afdeling Productie van 'de grootste onafhankelijke nieuwsgaarder van Nederland' (lol) even uitleggen hoe de NOS deze kwaadaardige hoax om haar kijkers mee te belazeren praktisch voor elkaar gekregen heeft.

Er zijn ontelbare voorbeelden te geven van de anti-Rusland propaganda van de NOS. Een recent voorbeeld is de NOS-hetze tegen de Russische film Sobibor:


Russische propaganda

Er is kritiek op de Russisch film. Pechersky zou worden neergezet als een held van het Rode leger. Dat hij in Sobibor zat omdat hij joods was, raakt ondergesneeuwd. De film, voor een groot deel gefinancierd door het Kremlin, wordt door critici gezien als Russische propagandastunt om nationalistische gevoelens over het roemruchte verleden van het Rode leger op te kloppen.
"Ik denk ook wel dat Pechersky een grote held was", zegt historisch onderzoeker Ad van Liempt. "Maar dit is wel een beetje het probleem van de film: dat hij eigenlijk wordt neergezet als Russische held. Een Russische militair die een heldenrol speelt."
President Poetin ging zelfs samen met de Israëlische leider Netanyahu naar de film kijken. "Poetin wil Russisch-Israëlische samenwerking, dat is wereldpolitiek", zegt Selma Leydesdorff, schrijver van het boek Sacha Pechersky. "Hij wil dat grote nationale beeld van de Russische held, dat komt hem goed uit. Hij wil Rusland weer groot maken in de wereldopinie."
Ik citeer de journalist Adolf (Ad) van Liempt: 'het probleem van de film: dat hij eigenlijk wordt neergezet als Russische held. Een Russische militair die een heldenrol speelt.' 
Waarom dit een probleem is maken de NOS en Van Liempt niet duidelijk. Volgens de NOS raakt Pechersky's joodse achtergrond 'ondergesneeuwd,' met andere woorden: 'bedolven' onder zijn Russische nationaliteit. 'Ondergesneeuwd,' maar dus niet ontkend. Desondanks wordt op zijn minst gesuggereerd dat hier sprake is van anti-semitisme. Hij mag geen 'Russiche held' zijn, maar moet een joodse held zijn. Waarom dit voor de NOS een vereiste is, wordt verzwegen. Impliciet evenwel wordt duidelijk waarom. De staatsomroep laat namelijk weten dat 'President Poetin zelfs samen met de Israëlische leider Netanyahu naar de film [ging] kijken.' En dat mogen de Russen niet van de NOS en Selma Leydesdorff, want 
"Poetin wil Russisch-Israëlische samenwerking, dat is wereldpolitiek", zegt Selma Leydesdorff, schrijver van het boek Sacha Pechersky. "Hij wil dat grote nationale beeld van de Russische held, dat komt hem goed uit. Hij wil Rusland weer groot maken in de wereldopinie."
En dit vormt een levensgevaarlijke bedreiging van de afnemende westerse hegemonie. In de ogen van de westerse mainstream-journalisten is 'The West the Best,' zoals kennelijk blijkt uit het feit dat het gewelddadige westerse neoliberalisme 64 individuen zo rijk heeft weten te maken dat ze nu evenveel bezitten als de helft van de hele mensheid.  
Wat hier zo weerzinwekkend is, is het feit dat de Sovjet Unie naar schatting 27 miljoen mensen verloor in de strijd tegen het nationaal-socialisme, terwijl de meeste Nederlanders collaboreerden door de andere kant op te kijken. Het aantal Nederlanders dat in het verzet zat was ongeveer even talrijk als de Nederlanders die bij de SS aan het Oostfront vochten. Bovendien is het een door de huidige filosemieten angstvallig verzwegen feit dat uit Nederland procentueel tweemaal zoveel joden werden gedeporteerd dan uit België en drie keer zoveel als uit Frankrijk. 
Het is ook niet verwonderlijk dat door de mainstream-propaganda, Nederland nu het land is waar de haat tegen Rusland het grootst is.

Selma Leydesdorff over president Poetin:  'Hij wil dat grote nationale beeld van de Russische held, dat komt hem goed uit. Hij wil Rusland weer groot maken in de wereldopinie.'

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...