zondag 16 september 2018

The Intellectual Corruption of Professor André Nollkaemper (2)

Naar aanleiding van mijn kritiek op de houding van professor André Nollkaemper schrijft René van Wanrooij het volgende:

Ik denk dat je wat betreft André Nollkaemper er lichtelijk naast zit. Hij bestreed al in een vroeg stadium wel degelijk de rechtsgeldigheid van ingrijpen in Syrië. 
https://stanvanhoucke.blogspot.com/2018/09/the-corruption-of-professor-andre.html?spref=fb
Zeker als daarvoor de R2P verantwoording voor gebruikt zou worden:

file:///C:/Desktop%20(oude%20comp,%20moet%20nog%20verdeeld)/Siri%C3%AB%20Syria%20na%20IS%20ISIS/NL%20Andr%C3%A9%20Nollkaemper%20anno%202016%20-%20Syri%C3%AB%20mandaat/2013%20advies-externe-volkenrechtelijk-adviseur-inzake-interventie-syrie.pdf

The Intellectual Corruption of Professor André Nollkaemper
How the Dutch corruption works one can see, among other things, when one looks at the attitude of professor André Nollkaemper, who kept s...
stanvanhoucke.blogspot.com

Dit gaat beter denk ik:
https://www.nu.nl/files/EVA-advies-interventie-Syrie.pdf
www.nu.nl
nu.nl

Nog meer info uit het verleden:
http://destillewaarheid.nl/2016/01/27/nederlandse-overheid-gaat-illegaal-syrie-bombarderen/

"Volkenrechtelijk adviseur professor Nollkaemper van de Universiteit van Amsterdam meldt in een brief aan het kabinet dat hij een militaire interventie in de gegeven situatie onrechtmatig acht. Professor Nollkaemper wijst erop dat het gebruik van geweld volgens het VN-Handvest alleen is toegestaan als er een mandaat van de Veiligheidsraad is of bij zelfverdediging. Dat is op de situatie in Syrië nu niet van toepassing."

Later, na de ISIS aanslag in Parijs, draaide Nollkaemper pas bij:
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/29/assad-kun-je-niet-totaal-omzeilen-1425423-a494262
‘Assad kun je niet totaal omzeilen’

"André Nollkaemper Militair ingrijpen boven Syrie in de strijd tegen IS kan volkenrechtelijk niet. Nog niet."
Daarom mocht men van de VN met alle middelen IS bestrijden. Ook Nederland maar ook daar maakte Nollkaemper een voorbehoud:
"Nederland kan gelegitimeerd ten strijde trekken tegen de Islamitische staat. Dat wil zeggen: als de acties beperkt blijven tot Irak. De missie die Nederland met 380 militairen en zes F-16’s wil ondernemen is voorzien van het goedkeuringsstempel volkenrechtelijk mandaat. Politiek is zo een belangrijk beletsel voor actie tegen IS weggenomen. "
‘Assad kun je niet totaal omzeilen’
Militair ingrijpen boven Syrie in de strijd tegen IS kan volkenrechtelijk niet. Nog niet.
nrc.nl

Mijn reactie is deze:

Beste René van Wanrooij: 

Ik vrees dat jouw kanttekening niet op het onderwerp ingaat, aangezien het mij niet gaat om de hierboven door jouw geciteerde voorbeelden van wat professor Nollkaemper allemaal wel gedaan heeft, maar juist om wat hij niet heeft gedaan. Zo is inmiddels bekend dat 

Het kabinet al sinds 2013 [wist] dat volkenrechtelijk adviseur André Nollkaemper bedenkingen heeft bij steun aan gewapende groeperingen in Syrië.


01:06 - 15 sep. 2018

https://twitter.com/trouw/status/1040874367914311680

De vraag is dus waarom André Nollkaemper, net als de mainstream-media en de volksvertegenwoordigers, vijf jaar lang publiekelijk hebben gezwegen over het steunen van terroristen. Heb jij daar een  antwoord op?




Geen opmerkingen:

The Great Transformation

  Thomas Fazi @battleforeurope Karl Polanyi, one of the twentieth century’s most insightful and influential socialist thinkers, passed away ...