vrijdag 14 september 2018

Novichok?

Olav ten Broek 

OK, dus twee van Poetins beste Geheim Agenten reizen middels een rechtstreekse vlucht en met een Russisch paspoort met geldig visum af naar het Verenigd Koninkrijk met als enige doel het vergiftigen van overloper Sergei Skripal, die van geen belang is,zijn straf in Rusland erop heeft zitten en vrij kon reizen.

Die twee geheim agenten komen met een gewoon passagierstoestel binnen en nemen in hun bagage een sterk zenuwgif mee in diverse componenten, zodat ze in hun goedkope hotelkamertje in Londen het vergif kunnen samenstellen en in een hermetische parfumfles kunnen comprimeren en doen dat in het originele doosje met cellofaanverpakking. Dat is logisch. Natuurlijk viel het de Britse Douane ook niet op dat twee toeristen een laboratoriumuitrusting, een sealapparaat en twee gaspakken met ademluchttoestellen meenamen.

Vervolgens gaan de twee Geheim Agenten met het inmiddels bereide Novichok, waarvan ze in de hotelkamer een beetje hebben geknoeid op het tapijt zonder er ziek van te worden, per metro en trein TWEE keer op en neer naar Salisbury. In hun rugzakken nemen ze de parfumfles mee en de gaspakken met ademluchtflessen, handschoenen en een mobiele decontaminatie-unit.

Op een dag met de zwaarste sneeuwval van het jaar spuiten ze lukraak Novichok op de voordeur van de Skripals in de hoop dat alleen Sergei Skripal de knop zal aanraken en niet de melkboer, postbode, buurvrouw of argeloze bezoeker. Als vader en dochter Skripal samen uit eten gaan trekken ze allebei aan de deurknop, dat is ook logisch.

De Speciale Superagenten doen vervolgens hun bijna lege parfumfles terug in de doos en plakken het cellofaan weer dicht met de meegenomen sealmachine en gooien de fles namaak-Dior ergens in Salisbury op straat weg, waar het later als bewijsstuk gevonden kan worden.

Zonder de moeite te nemen zich te verschuilen voor camera's, vertrekken ze daarna via Heathrow op een rechtstreekse vlucht naar Moskou en niet via een minder opvallende tussenstop zoals Parijs, Amsterdam of Frankfort.

Natuurlijk. In Brabant zeggen we "ende gij geleuft da?"

Intussen is Sergei Skripal op een handige manier "kaltgestellt" en daar is een reden voor. Hij werkte immers part-time voor Christopher Steele, de ex-MI6-agent die hielp het Steele Report op te stellen in opdracht van Fusion GPS, het Amerikaanse bureau dat voor enkele corrupte FBI-medewerkers het rapport opstelde dat moest aantonen dat de Trump-campagne beïnvloed was door de Russische overheid. Natuurlijk gebeurde de aanslag precies in de periode waarin die FBI-medewerkers werden ontmaskerd en door de House Security Commission het rapport als een valsificatie werd bestempeld. Skripal rook onraad en wendde zich tot de Rusissche Ambassade in de dagen voor de aanslag, vermoedelijk om enige vorm van bescherming te vragen tegen mogelijke daden van MI6, dat ongetwijfeld alle reden had om zowel Skripal het zwijgen op te leggen én tegelijkertijd een fijne casus tegen Rusland te starten.

Toevallig lag Porton Down met zijn voorraad vergif in de buurt en was de naam Novichok genoemd in een tv-serie die twee weken voordien op tv verscheen. Iemand kreeg een idee.


https://www.facebook.com/groups/vredemetrusland/?multi_permalinks=1837179036403644%2C1837140763074138%2C1837129823075232%2C1836923029762578&notif_id=1536885697810670&notif_t=group_activity


Geen opmerkingen:

Racism is Welcome in Israel

Roseanne Barr’s Racism is Welcome in Israel February 17, 2019 at 6:51 pm Written by  Middle East Monitor ( MEMO  Op-ed)  — The d...