zondag 24 juni 2018

Amerikaans Wapentuig Arriveert in RotterdamSpectaculair Amerikaans militair materieel komt aan in Rotterdam


De Verenigde Staten hebben Nederland om hulp gevraagd bij het verplaatsen van militair materieel vanuit de Rotterdamse haven naar Duitsland. Een deel van het materiaal gaat over land. De rest wordt overgevlogen naar vliegbasis Eindhoven.
Het gaat om 65 helikopters van het type UH-60 militair materieel, CH-47 Chinook en ongeveer 1.100 voertuigen en containers afkomstig van 4th Combat Aviation Brigade. De 4th Combat Aviation Brigade wordt negen maanden lang in Europa gestationeerd. In het licht van de verslechterde veiligheidssituatie, met het oog op Rusland, zijn er meer Amerikaanse militairen aanwezig in Europa voor de collectieve verdedigingstaak van de NAVO.
Met onze havens, goede spoor- en wegennet en geografische ligging biedt Nederland de NAVO en EU een unieke logistieke capaciteit om snel grote hoeveelheden militair materieel van en naar het Europese vasteland te verplaatsen.

2 opmerkingen:

Ron zei

Nee, dan wederom de Volkskrant ......(do 22-06, pag. 14) "De VS hebben Nederland gevraagd om hulp bij het verplaatsen van materieel naar Duitsland. Sinds de annexatie van de Krim door Rusland hebben de VS hun militaire presentie in Polen en de Baltische staten versterkt om de Oost-Europese NAVO-landen gerust te stellen"............

Ron zei

(vrij 22-06 dus..)

Racism is Welcome in Israel

Roseanne Barr’s Racism is Welcome in Israel February 17, 2019 at 6:51 pm Written by  Middle East Monitor ( MEMO  Op-ed)  — The d...