donderdag 21 juni 2018

Hoofdstedelijke Bureaucratische LogicaDe Logica van de Amsterdamse bureaucratie is ronduit adembenemend. Leest u het volgende voorbeeld:

Nieuwsbrief Amsterdam 21 juni 2018
Editie Centrum

We woonden nog nooit zo groot

Volgens het CBS heeft de Amsterdammer per persoon gemiddeld 'maar' 49 vierkante meter woonruimte. Dat is de minste woonoppervlakte van heel Nederland. Buiten Amsterdam ligt dit gemiddelde op 65 vierkante meter. Hoeveel ruimte had de Amsterdammer vroeger?
 
Lindengracht 238 rond 1890. Interieur van éénkamerwoning op de tweede verdieping met bewoners. Uit het verslag van de woningbouwvereniging Jordaan N.V.: 'De beeremmer staat in een kast. Bewoners: man en vrouw ongeveer 50 jaar en vier kinderen thuis. Een jongetje van 6 en een van 10 jaar slapen op de grond, twee meisjes van 12 en 14 jaar slapen in de bedstede. 'Lindengracht 238 rond 1890. Interieur van éénkamerwoning op de tweede verdieping met bewoners. Uit het verslag van de woningbouwvereniging Jordaan N.V.: 'De beeremmer staat in een kast. Bewoners: man en vrouw ongeveer 50 jaar en vier kinderen thuis. Een jongetje van 6 en een van 10 jaar slapen op de grond, twee meisjes van 12 en 14 jaar slapen in de bedstede. '

Geen opmerkingen:

Zwarte Piet en Racisme

Dit is een prent uit 1850, toen slavernij nog bestond. Wat is er zo moeilijk aan om zwarte piet gewoon een ...