Doorgaan naar hoofdcontent

Weltschmerz: België beïnvloedt in Nederland de politieke opinie; Sven Hulleman en Stan van HouckeBelgië beïnvloedt in Nederland de politieke opinie; Sven Hulleman en Stan van Houcke


Gepubliceerd op 6 mei 2018
GEABONNEERD 13K


Alle landelijke dagbladen (en daarnaast veel regionale bladen) zijn in handen van 2 Belgische concerns; de Persgroep en het Mediahuis. Onlangs werd het enige, nog onafhankelijke dagblad de Telegraaf overgenomen door het Belgische Mediahuis. Onze dagbladen zijn hiermee compleet in Belgische handen gekomen. De Nederlandse kranten waren er slecht aan toe toen ze werden overgenomen. En het moet gezegd, de Belgen hebben het verlies kunnen keren en de kranten staan er inmiddels weer redelijk goed voor. Toch merken wij op dat de vanouds, onafhankelijke redactiestructuur is opgeheven en er inmiddels een voor Brussel en Den Haag, politiek-vriendelijke doctrine de redacties bepaald. Online media worden bij voortduring verdacht gemaakt, terwijl onze Belgische dagbladen klakkeloos de politieke propaganda en desinformatie prominent onder de aandacht brengt. Cafe Weltschmerz wil in een serie onderzoeken of haar stelling juist is, dat België in Nederland met desinformatie de politieke opinie beïnvloed.
Reacties

 1. Ben het oneens met de categorieën die je gebruikt. Niet 'België' maar een segment van de globalistische elite die toevallig vanuit België opereert creëert dit probleem.

  Ik woon in een dorp met 12.000 Belgen waarvan er niet 1 op de hoogte is van de activiteiten van Persgroep en Mediahuis. Mijn dorp is het echte België. Persgroep en Mediahuis zijn vijandige agenten binnen België, die morgen naar een ander land kunnen verhuizen als ze dat nodig zouden vinden, en die uiteraard allemaal voor Reuters dus Rothschild dus de globale zion-maffia werken.

  Stan, ik vind jou vaak goeie invalshoeken hebben, maar je vergeet weleens het verschil te maken tussen globalistische (nep-)elites en het gewone volk. In je vorige post beweerde je dat 'het Westen' Latijns Amerika heeft uitgemoord. Welnee, 0,1 procent van het Westen heeft dat gedaan, en nog eens een paar procent heeft daarvan geprofiteerd. 95 procent van het Westen stond ondertussen in fabrieken of op akkers te werken voor een brood per dag of zo. Ga jij dan de nazaten van die westerse hongerlijders proberen wijs te maken dat hun voorouders Latijns Amerika hebben uitgemoord ?

  Denk er eens rustig over na. En trap niet in de val van Freek. Hij is jammer genoeg inderdaad een halfdenker die 'het Westen' graag aan de schandpaal wil zien nagelen. En al vindt ie zichzelf slim en links, in mijn ogen is hij nogal dommig en rechts, en bovendien niet erg grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kennelijk besef je niet dat jouw welvaart volledig berust op de uitbuiting van anderen. ik kan die misvatting niet veranderen. dat moet je zelf doen.

   Verwijderen
  2. Stan, ik heb géén welvaart. Net als Freek verwar je jezelf met het volk. Jullie doen allebei uit de hoogte, al ben jij wat eerlijker. Nu een feit: productiviteit van westerse arbeiders sinds 1980 is verachtvoudigd en hun reële koopkracht is gedaald. Dat zit allemaal bij de banksters en de managers. Geen enkele westerse 'laaggeschoolde' arbeider kan in 2018 nog een gezin onderhouden van zijn loon. Ga jij dat op zijn 'uitbuiting' afschuiven ? Begin eens ernstig na te denken man. Socratische methode, tot je bij Hegel bent. En dan recht naar Heidegger, niet langs Marx. Want daar zit hem jouw illusie, en die van Freek: marxisten → trotskisten → mei '68'ers zijn allemaal nihilisten → materialisten → gatekeepers van rechts. Terug naar de boeken, tot je het snapt.

   Verwijderen
  3. jij geen welvaart? beste filip, reis eens door de wereld en dan besef je hoe bevoorrecht je bent.

   Verwijderen
 2. Zeker na wat er de afgelopen weken gebeurd is.....
  De fascist Andries Knevel: ".....de tekst 'Wij staan achter Israël' sierde talloze auto’s in juni 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog........de goedwillende Palestijnen,ik proefde hun uitzichtloosheid........Maar die sticker, ja, die sticker plak ik op mijn auto." https://visie.eo.nl/2018/05/wij-staan-achter-israel/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Intussen doet Europa,en haar serieuze presstituees, alsof haar neus bloed.......de Giro in Israel...... https://beta.volkskrant.nl/sport/dumoulin-overleeft-helse-slotfase-van-229-kilometer-lange-etappe-door-israelische-woestijn~bdc474b9/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het een prima uitzending en dat we in Nederland door Belgische concerns worden voorgelicht , dat heb ik niet eens gehoord in die uitzending. Het was dus blijkbaar toen ik even weg was gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…