zondag 6 mei 2018

Weltschmerz: België beïnvloedt in Nederland de politieke opinie; Sven Hulleman en Stan van HouckeBelgië beïnvloedt in Nederland de politieke opinie; Sven Hulleman en Stan van Houcke


Gepubliceerd op 6 mei 2018
GEABONNEERD 13K


Alle landelijke dagbladen (en daarnaast veel regionale bladen) zijn in handen van 2 Belgische concerns; de Persgroep en het Mediahuis. Onlangs werd het enige, nog onafhankelijke dagblad de Telegraaf overgenomen door het Belgische Mediahuis. Onze dagbladen zijn hiermee compleet in Belgische handen gekomen. De Nederlandse kranten waren er slecht aan toe toen ze werden overgenomen. En het moet gezegd, de Belgen hebben het verlies kunnen keren en de kranten staan er inmiddels weer redelijk goed voor. Toch merken wij op dat de vanouds, onafhankelijke redactiestructuur is opgeheven en er inmiddels een voor Brussel en Den Haag, politiek-vriendelijke doctrine de redacties bepaald. Online media worden bij voortduring verdacht gemaakt, terwijl onze Belgische dagbladen klakkeloos de politieke propaganda en desinformatie prominent onder de aandacht brengt. Cafe Weltschmerz wil in een serie onderzoeken of haar stelling juist is, dat België in Nederland met desinformatie de politieke opinie beïnvloed.
7 opmerkingen:

Filip zei

Ben het oneens met de categorieën die je gebruikt. Niet 'België' maar een segment van de globalistische elite die toevallig vanuit België opereert creëert dit probleem.

Ik woon in een dorp met 12.000 Belgen waarvan er niet 1 op de hoogte is van de activiteiten van Persgroep en Mediahuis. Mijn dorp is het echte België. Persgroep en Mediahuis zijn vijandige agenten binnen België, die morgen naar een ander land kunnen verhuizen als ze dat nodig zouden vinden, en die uiteraard allemaal voor Reuters dus Rothschild dus de globale zion-maffia werken.

Stan, ik vind jou vaak goeie invalshoeken hebben, maar je vergeet weleens het verschil te maken tussen globalistische (nep-)elites en het gewone volk. In je vorige post beweerde je dat 'het Westen' Latijns Amerika heeft uitgemoord. Welnee, 0,1 procent van het Westen heeft dat gedaan, en nog eens een paar procent heeft daarvan geprofiteerd. 95 procent van het Westen stond ondertussen in fabrieken of op akkers te werken voor een brood per dag of zo. Ga jij dan de nazaten van die westerse hongerlijders proberen wijs te maken dat hun voorouders Latijns Amerika hebben uitgemoord ?

Denk er eens rustig over na. En trap niet in de val van Freek. Hij is jammer genoeg inderdaad een halfdenker die 'het Westen' graag aan de schandpaal wil zien nagelen. En al vindt ie zichzelf slim en links, in mijn ogen is hij nogal dommig en rechts, en bovendien niet erg grappig.

Ron zei

Zeker na wat er de afgelopen weken gebeurd is.....
De fascist Andries Knevel: ".....de tekst 'Wij staan achter Israël' sierde talloze auto’s in juni 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog........de goedwillende Palestijnen,ik proefde hun uitzichtloosheid........Maar die sticker, ja, die sticker plak ik op mijn auto." https://visie.eo.nl/2018/05/wij-staan-achter-israel/

stan zei

kennelijk besef je niet dat jouw welvaart volledig berust op de uitbuiting van anderen. ik kan die misvatting niet veranderen. dat moet je zelf doen.

Filip zei

Stan, ik heb géén welvaart. Net als Freek verwar je jezelf met het volk. Jullie doen allebei uit de hoogte, al ben jij wat eerlijker. Nu een feit: productiviteit van westerse arbeiders sinds 1980 is verachtvoudigd en hun reële koopkracht is gedaald. Dat zit allemaal bij de banksters en de managers. Geen enkele westerse 'laaggeschoolde' arbeider kan in 2018 nog een gezin onderhouden van zijn loon. Ga jij dat op zijn 'uitbuiting' afschuiven ? Begin eens ernstig na te denken man. Socratische methode, tot je bij Hegel bent. En dan recht naar Heidegger, niet langs Marx. Want daar zit hem jouw illusie, en die van Freek: marxisten → trotskisten → mei '68'ers zijn allemaal nihilisten → materialisten → gatekeepers van rechts. Terug naar de boeken, tot je het snapt.

Ron zei

Intussen doet Europa,en haar serieuze presstituees, alsof haar neus bloed.......de Giro in Israel...... https://beta.volkskrant.nl/sport/dumoulin-overleeft-helse-slotfase-van-229-kilometer-lange-etappe-door-israelische-woestijn~bdc474b9/

Jan Verheul zei

Ik vond het een prima uitzending en dat we in Nederland door Belgische concerns worden voorgelicht , dat heb ik niet eens gehoord in die uitzending. Het was dus blijkbaar toen ik even weg was gelopen.

stan zei

jij geen welvaart? beste filip, reis eens door de wereld en dan besef je hoe bevoorrecht je bent.

Former IDF Chief Proud About his Fascism

IDF chief turned PM candidate touts body count & bombing Gaza into ‘stone age’ in campaign ad Published time: 22 Jan, 2019 00:50  Edi...