dinsdag 1 mei 2018

Poetin BashenDe nieuwe Nederlandse ideologen: Poetin 

bashen waar het kan

Donderdag j.l. in de vroege avond konden we op de tv een vrolijk programma zien over vijf jaar koningsschap van Willem Alexander. Wij zagen in flitsen bekende en minder bekende beelden voorbij komen. Plotseling zagen we een vrolijke groep mensen in Sotsji samen een biertje drinken. Willem Alexander en Poetin hieven gezellig het glas. Dat was teveel voor de commentator. W. A. met deze man. Hij stelde om de zaak te verduidelijken dat W. A. ’in de val was gelopen’ die Poetin voor hem had uitgezet. Dat was op zondag 10 februari 2014 in het Holland House. Geen vuiltje aan de lucht. Ontspannen, gewoon gezellig. Maar dat mocht niet van de commentator, die onbetrouwbare man moest iets in zijn schild voeren; hij had een val uitgezet waar W. A. helaas met open ogen intrapte. Dat was zo ongeveer de enige smet op zijn koningsschap.
Echter, in november 2013 was onze Koning al in Moskou geweest en had Poetin daar al eens gezien. Ze zagen elkaar voor de tweede keer. Gewoon hartelijk. Maar dat was waarschijnlijk de val, dat had W. A. niet mogen zijn! 
Dit was allemaal nog voor het echte Maidan, want elf dagen later op 21 februari, verscheen de eerste Europese politicus om het vuur op Maidan op te stoken, Guy Verhofstadt.
Op 22 februari gingen daar de remmen los. Toen sloegen de scherpschutters toe. Georganiseerde bendes die o.a. vanuit Georgië waren aangereisd. In ieder geval geen Russische hulptroepen van Victor Yanoekovitsj. Het feest van Maidan en alle goede hoop waren vervlogen. Yanoekovitsj vluchtte dezelfde dag.
Poetin wist vanaf dat moment dat het menens was. De nieuwe regering zou door de Amerikanen in het zadel worden geholpen en het land zou mogelijk Europa en de NAVO binnen gesleept worden. Er moest gehandeld worden. Sebastopol, de enige Russische Zwarte Zee-haven liep gevaar.
27 februari werd de Krim bezet. Geen schot gelost. Kort daarop sprak het Krimse parlement zich met grote meerderheid uit voor aansluiting bij Rusland. Dat besluit werd op 6 maart in Moskou positief ontvangen.
Petrosjenko werd de nieuwe president op 7 juni en de MH 17 zou pas 17 juli neerstorten. Een nieuwe periode begon.  
Zeg mij nu waaruit bestond die val?
Magchiel C. Matthijsen 


Geen opmerkingen:

Racism is Welcome in Israel

Roseanne Barr’s Racism is Welcome in Israel February 17, 2019 at 6:51 pm Written by  Middle East Monitor ( MEMO  Op-ed)  — The d...