donderdag 10 mei 2018

Een fatale stap naar een kolossaal conflict; Kees van der Pijl en Karel van Wolferen


Een fatale stap naar een kolossaal conflict; Kees van der Pijl en Karel van Wolferen


Beëindiging Iran-verdrag is een fatale stap naar een kolossaal wereldconflict.
Emeritus hoogleraar Karel van Wolferen en collega emeritus hoogleraar Kees van der Pijl in een tweegesprek over de opmaat naar het grootste mondiale conflict van na de Tweede Wereldoorlog.
Donald Trump heeft het nucleair akkoord met Iran eenzijdig opgezegd. Wat zijn hiervan de gevolgen? Naast de enorme economische implicaties heeft dit besluit grote gevolgen voor de herschikking van het mondiaal geopolitieke speelveld. Het ‘trekken en slepen’ aan de machtsverhoudingen is in een nieuwe, uiterst risicovolle fase beland. Het bewijst volgens Van Wolferen dat na het einde van de ‘koude oorlog’ met Amerika geen verdragen meer gesloten kunnen worden. Zou het kunnen zijn dat Trump zijn tegenstanders in Washington, met deze beslissing tegemoet heeft willen komen. Maar wat is de rol van Israël in dit enorme politieke spel. Was het niet Israël zelf die vorige week in een dramatische verklaring aangaf dat de nucleaire overeenkomst door Iran geschonden was?
We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie's en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.

Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...