zondag 1 april 2018

Willy Van Damme

New post on Willy Van Damme's Weblog

Robert Fisk in Knack over de Koerden

by Willy Van Damme
In het interview van Joanie de Rijke met Robert Fisk (Knack – 28 maart 2018) zegt deze op zeker ogenblik: “Om van Afrin naar de rest van de Koerdische regio te trekken, moeten de Turkse troepen ofwel via eigen land reizen, ofwel via een door de Syrische overheid gecontroleerd gebied.” 
Dat klopt niet. De vlakbij Afrin gelegen Syrische stad Azaz is immers tijdens de operatie Schild van de Eufraat van 2016 in handen gevallen van Turkije en haar huurlingenleger. En zo kan het Turkse leger zonder problemen over eigen veroverd gebied Manbij bereiken. 
Ook het door hem omschreven door ISIS veroverd ‘dorpje’ – in wezen een voorstad van Damascus – ligt niet in Oost-Ghouta zoals hij oppert maar naast het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmoek kilometers daar vandaan. De fouten van Fisk wekken verbazing en tonen dat zijn expertise hier van een vrij laag niveau is. 
En als Turkije de NAVO zou verlaten dan is dat de schuld van haar partners binnen die organisatie en van niemand anders. Rusland profiteert er gewoon van de agressie van de VS en de EU tegen Syrië, Irak, Iran en Turkije. 
Het bewapenen van de PKK door de EU en de VS is immers een militaire interventie in de Turkse burgeroorlog tegen Turkije en aan de zijde van wat toch officieel een terreurorganisatie is. Het is ook niet verbazend dat bijvoorbeeld Saoedi-Arabië, bondgenoot van Israël en de NAVO, zich vorig jaar uitsprak voor een Koerdische staat en het opsplitsen van Turkije. 
Afrin - 10 - Militaire situatie - 19-03-2018
Het blauwe gebied is de door Turkije en haar huurlingenleger bezette regio met de steden Afrin en Azaz. De witte lijn vormt de grens tussen Turkije en Syrië. Het gele is wat nog op 18 maart 2018 in handen was van de YPG/PKK. Dat is sindsdien deels overgenomen door het Syrische leger en Russische eenheden. Zo werd de vlag van de YPG/PKK op overheidsgebouwen in de stad Tal Rifaat, de grootste in het gebied, vervangen door de Syrische. Rood is het door de Syrische overheid gecontroleerde gebied. 
Als dat geen oorlogsverklaring is. Erdogan mag dan misschien veel fout gedaan hebben en doen maar hier staan praktisch alle Turken aan zijn zijde, ook veel Turkse Koerden trouwens. Misschien zelfs een meerderheid want niet iedereen daar lust de PKK. 
En dat de Koerdische nationalistische partijen in Irak en Syrië verloren hebben is alleen hun eigen schuld. Ze luisterden naar de beloften van Israël, de EU en de VS en beseften niet dat ze eerst en vooral hun buren nodig hebben. 
Maar die verklaarde men de oorlog, een oorlog waarvan ze vooraf hadden moeten weten dat ze die nooit konden winnen. En als de nood het hoogst was en men dacht dan nog de onafhankelijkheid uit te roepen lieten haar zogenaamde ‘vrienden’ hen vallen als een baksteen. De VS & co stonden in wezen immers machteloos toen de buren tegen in actie kwamen. Eigen schuld, dikke bult. 
Willy Van Damme 
Brief naar Knack over het interview van Joanie de Rijke met Robert Fisk. Bij de massa’s artikels over Syrië publiceerde men recent op Twitter ook een oud groot interview van Fisk met een zekere Afghaanse door hem als held omschreven ‘vrijheidstrijder’. Zijn naam was Bin Laden.
Comment   See all comments   Like



Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...