maandag 9 april 2018

Willy van Damme: Gifgas van Douma–Nog niets gevonden


Het gifgas van Douma–Nog niets gevonden


Russische specialisten in chemische oorlogvoering zijn samen met leden van de Russische militaire politie vandaag al de stad Douma binnengetrokken en gingen naar de plek waar er dit weekend een zogenaamde vatbom met een gifgas was neergekomen. De stad wordt nu tegen een snel tempo verlaten door het Leger van de Islam samen met de fans en familieleden.
Volgens Al Masdar, een nieuwswebsite die snel op de bal speelt, redelijk accuraat is en de regering steunt, hebben de Russen er voorlopig niets gevonden. Naar de website stelt moet er wel nog verder worden gezocht. Wat niet meer dan logisch is.
De kans is echter reëel dat het ganse verhaal ontmaskerd wordt als een zoveelste provocatie, nepnieuws made in US, UK, Frankrijk, Israël of Saoedi-Arabië. Wat als de eerste Russische observaties kloppen zorgt voor een algehele ontmaskering van dit soort verhalen. Dit dan nog eens elders herhalen wordt dan onmogelijk.
Douma - Evacuatie Leger van de Islam - 09-04-2018 - 2
Op dit ogenblik verlaten de paar duizend leden en sympathisanten van het Leger van de Islam de stad Douma. De regering gaf hen zelfs een VIP behandeling. Als dat niet mooi is. Op hun reis mogen ze wel alleen een eigen geweer meenemen, niets meer.
En dat is een serieus probleem voor de oorlogszucht van Washington en Parijs die kost wat kost uitvluchten willen zoeken om nu de jihadisten militair verslaan zijn op het allerlaatste ogenblik toch nog het tij wat betreft Syrië te kunnen keren. Deze avond zijn er twee bijeenkomsten van de Veiligheidsraad van de VN en daar zal dit Russisch verhaal zeker ter sprake komen.
Indien het Westen het echt serieus meent met haar verontwaardiging over het gebruik van chemische wapens – wat niet geloofwaardig is – dan laten zij toe dat naast het Russisch onderzoek er parallel ook een komt van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens. Beide rapporten kunnen dan onafhankelijk van elkaar gemaakt worden en nadien vergeleken. Waarna normaal elke discussie over deze zaak voorbij zou moeten zijn.
Filmpje 
Een filmpje van het betreden door de Russische militaire politie en specialisten van de stad Douma en een gebouw vlakbij waar mogelijks die aanval gebeurde is te zien op dit filmpje:https://www.almasdarnews.com/article/video-russian-military-police-enters-douma-to-investigate-alleged-chemical-attack/
Het is een interessant filmpje want blijkt dat die buurt in Douma geen echt grote oorlogsschade heeft geleden, er nog veel burgers waaronder kinderen rondlopen en dat de paar vrouwen die er te zien zijn allemaal in het zwart lopen en zwaar gesluierd zijn. De regels van de familie Alloesh en hun Saoedische vrienden.
Onze regering met N-VA en Open VLD steunt die groepen ginds maar hier roepen ze moord en brand als een idioot van die Partij van de Islam in Brussel oproept tot meer scheiding tussen man en vrouw. Nog een beetje en men had hem zo in de cel gegooid. Ginds zijn het dan helden die men zo op hun woord moet geloven. Over hypocrisie gesproken. Het verhaal over de Russische vondst is ook te lezen bij de Washington Post. https://www.washingtonpost.com/world/middle_east/the-latest-russia-welcomes-trumps-talk-of-syria-pullout/2018/04/02/c5d609ac-366f-11e8-af3c-2123715f78df_story.html?noredirect=on&utm_term=.bc4fd0cf95e3
Willy Van Damme

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...