dinsdag 17 april 2018

Terugkeer Mccarthyisme. De Nieuwe Anti-Rusland Campagne van de 'Vrije Pers'

Justitie waarschuwt ook voor Russische hackers 

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft overheidsorganisaties gewezen op de waarschuwing van Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten voor Russische staatshackers.
Het NCSC neemt die waarschuwing serieus en adviseert Nederlandse organisaties hun netwerkapparatuur op foutieve configuraties te controleren.Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten waarschuwden maandag dat Russische staatshackers proberen in te breken op de digitale infrastructuur. De hackers zouden onder meer aanvallen plegen op routers en firewalls, en die besmetten met malware.

Netwerk

Zo zouden de Russen een besmet netwerk willen maken, dat ingezet kan worden wanneer zij dat willen. Hoe groot de beschuldiging aan het adres van Rusland precies is, is niet bekend. "We hebben geen volledig inzicht in de reikwijdte van de aanval", zei een ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid maandag. 
De Russen onder meer gaan om apparatuur van het merk Cisco hebben besmet. Het NCSC adviseert de meest recente patches van het programma Cisco Smart Install te installeren. Cisco bracht eerder deze maand updates uit die de kwetsbaarheid zouden verhelpen.
Het NCSC noemt het ''voorstelbaar'' dat hackers kwetsbaarheden aan routers en andere netwerkapparatuur uitbuiten.

2 opmerkingen:

Willem Willem zei

Ik maak er dit van:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zegt: lalalalala geld!

Is er iemand die daar nog intuint?
Vrees van wel...

Ron zei

http://normanfinkelstein.com/2018/04/16/the-power-of-mass-nonviolent-resistance-in-palestine/

Ian Buruma's Gebrek aan Logica 15

Symptomatisch voor Ian Buruma’s houding was zijn gedwongen ontslagname als hoofdredacteur van The   New York Review of Books , nadat h...