Doorgaan naar hoofdcontent

MH17. Maar Geen Buk Raket te Zien

Update MH17!
Het Joint Investigation Team, uweetwel, dat team van Nederlandse agenten die in Kiev netjes opschrijven wat de Oekraïeners hen op de mouw spelden, lieten vandaag weten dat op de Russische radarbeelden geen BUK te zien was.
Mogelijke verklaringen:
1) er was niets in de buurt van MH17 (dus ook geen BUK).
2) er was wel iets, maar te klein om door de radar te worden waargenomen (kogels of zo).
3) er was wel een BUK, maar door filters was deze niet te zien.
4) die vermaledijde Russen hebben hun radardata gemanipuleerd en de BUK er gewoon uit geknipt.
Vandaag kwam op NPO Radio 1 een militaire radardeskundige aan het woord. 
Optie drie leek hem best kunnen, omdat radarinstallaties zo worden afgesteld dat ze eigenlijk alleen vliegtuigen zien. De rest wordt er netjes uitgefilterd, omdat anders de schermen helemaal vol "rommel" komen te zitten zoals auto's, windmolens, hoge gebouwen, bruggen, antennemasten en nog meer. Dan is er natuurlijk nog de verklaring, dat een raket in enkele seconden naar zijn doel vliegt en de radar nu eenmaal langzamer rondjes draait dan de vlucht van een luchtdoelraket. Een ultrasoon object over een korte afstand kan dan best net door het oog van de naald kruipen. Tot zover was alles helemaal redelijk.
Dan optie vier. U raadt het al: onze Hiversumse roeptoeters gingen daar helemaal op los. Want als er niks te zien was, dan was de enige verklaring, dat de Russen met de radardata hadden zitten knoeien. Gewoon alles laten zitten maar stiekem de BUK eruit hebben geknipt door een stel knappe ICT-nerds! Dat moest het zijn, want er moest een BUK zijn geweest. Ja, de Russen zaten weer eens te liegen en te bedriegen!
Daar moest de militair even over nadenken. In principe zou dat eventueel mogelijk zijn, maar niet zonder ook andere data te beschadigen. Uiterst moeilijk, vrijwel onmogelijk. Commentaar van de presentator: "Ja, maar ze hebben niet voor niets zo lang getreuzeld en ze zijn er toe in staat".
En: "Nu zal Rusland moeten aantonen dat dit de originele data zijn"
Dus ook als uit ruwe radardata blijkt dat het JIT er geen mallemoer mee is opgeschoten, blijft het neerhalen van MH17 de schuld van De Russen. Wat de omroep-expert echter vergeet, is dat De Russen helemaal niets hoeven aan te tonen. Het JIT moet met wettig en overtuigend bewijs komen en kennelijk lukt dat niet zo best.
Waar zijn eigenlijk de Oekraïense radarbeelden? O ja, die waren er niet. Midden in een hevige luchtoorlog waarbij tientallen vliegtuigen werden neergeschoten, had Oekraïne eerst alle radars tegelijk uitgezet voor onderhoud. O nee, de Russen hadden ze gesaboteerd. Zoiets. Maar daar ging het niet over, op Radio 1.
Waar het al helemaal niet over ging was John Kerry. Waarom vragen ze het niet gewoon aan het State Department? John Kerry, toen nog minister, verklaarde immers dat hij met eigen ogen had gezien dat er een BUK was afgevuurd. Sterker nog, hij zag zelfs waar die BUK vandaan kwam en, helemaal knap, wie op het rode knopje had gedrukt.
Met de Amerikaanse radarbeelden is het JIT dus gewoon helemaal klaar met haar onderzoek. Of toch niet?
Nee, toch niet. Want nu gezegd is, dat er met wat knip- en plakwerk gewoon een raket uit Russische radarbeelden kan worden verwijderd, kan met dezelfde techniek ook een BUK-raket in Amerikaanse radarbeelden worden geplakt.
Ik ben benieuwd hoe het MH17-onderzoek in de geschiedenisboeken komt. Niet als de meest succesvolle operatie, vermoed ik.


Image may contain: text

Reacties

 1. Gisteren was in de Pauw show een gast uitgenodigd, George van Houts (theatermaker, VPRO), die de gebeurtenissen rond 9/11 heeft en "een stijgend aantal vragen" had. Dat was blijkbaar tegen het zere been van de gelauwerde mainstream journalist Hans Jaap Melissen (NOS, Vrij Nederland, Trouw, EénVandaag):

  Hoeveel glazen wijn gingen er al voor de uitzending in? #pauw

  Maar blijkbaar was dat nog niet erg genoeg, want een kwartier later suggereert Melissen dat Van Houts een antisemiet is:

  Het erge is dat deze man, zeker in t Midden Oosten waar ik nu ben, niet alleen is met zijn gezwam. "Hee pst, je weet toch dat alle joden al weg waren uit de torens.." Domheid zonder grenzen #pauw

  En een half uur daarna reageert hij op een kritische reactie Ik had aan een minuut al genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…