Doorgaan naar hoofdcontent

Het Provoceren van Rusland

Damascus moet vallen

De jongste "chemische aanval van Assad op zijn eigen mensen" werd me gisterochtend vroeg als aanstaande getipt, maar ik kon er toen nog niets over vinden. Nu is het theater in Oost-Ghouta met 'de Witte Helmen' en de brullende oorlogshitsers in onze hoofdsteden die 'vergelding' eisen inmiddels op volle sterkte losgebarsten. Trump zal worden gedwongen te reageren met raketten, de Fransen stonden al klaar en de Engelsen staan ook te trappelen nu de Skripal-affaire fake blijkt. 'De Rus die Assad dit liet doen moet gestraft' hoor je openlijk. De consequenties worden niet overzien in dit sinistere spel dat wel erg veel lijkt op wat Generaal Wesley Clark ons voorspiegelde. Deze aangekondigde farce, een Skripal-affaire maar dan op grote schaal, zet in een door oorlog getergd MO de boel nog verder op scherp. Het succes van Assad die langzamerhand zijn land onder controle kreeg en uit het isolement geraakte mocht niet zijn.
Hoe dit zich verder (Libanon / Iran) zal ontwikkelen valt niet te voorspellen. Zeker is dat de Arabische solidariteit met Syrië (tegen Turkije) die zich juist aan het vormen was een aanval op Iran moeilijker maakte. Egypte, vijftig jaar geleden met Syrië een land, richtte zich op. Dit alles wordt nu aan de kant geschoven in een nieuwe aflevering van Rusland op de proef stellen... Want wat zal Poetin moeten doen als het raketten regent op Damascus? Toekijken?   
Als de rook is opgetrokken zullen de ontstane verhoudingen een oplossing van welk conflict in het MO dan ook onmogelijk maken en daar lijkt de hele onderneming ook voor bedoeld: om de oorlog tot in het oneindige te laten voortduren. De VS en ons maakt het niets uit, ver van ons bed, maar hoe is het mogelijk dat ze in Israël meedoen aan het opstoken van het vuur terwijl ze zelf gaan branden. Dat het plan om het MO onder Amerikaanse heerschappij te brengen wordt uitgevoerd, buiten elke controle en welke president er ook in het Witte Huis zit, laat zien dat 'de wil van het volk' (Trump werd gekozen vanwege zicht op goede relaties met Rusland) in de VS geen enkele rol speelt. Hier ook niet en in Nederland willen ze ook niets. De werkelijke macht over oorlog & vrede blijkt in handen van Deep State en in alle Navo-landen dansen ze naar haar pijpen.
Interessant wordt te zien wat Erdogan gaat doen. Gebruik maken van de zwakte van Damascus en doorpakken in Syrië met steun van de Navo? In de Russische pers wordt erg cynisch over de doelen van Ankara gedaan. We zullen zien of de 'Astana-drie' na de komende escalatie in Syrië nog bestaat.
(WK) 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…