Doorgaan naar hoofdcontent

Familie Skripal doet wat Rutte cs Nálaat.


Familie Skripal doet wat Rutte cs nálaat..!!


Professor Dave Collum (Cornell Universiteit),

hoogleraar chemie & moleculaire biologie:


“I will say it again:
Anybody who tells you this nerve agent
must have 
come from Russia is a liar;
a complete and utter liar.
They are simple 
compounds:”

x

vert. 

“Ik zeg het nógmaals:
iedereen die je vertelt dat dit zenuwgas
uit Rusland afkomstig moet zijn,
is een leugenaar;
een grote en nietsontziende leugenaar.
Het zijn allemaal simpele ingrediënten.”

New Scientist (HIER)
“Exclusive: Other countries could have made ‘Russian’ nerve agent”

“Exclusief: andere landen waren in staat,
het Russische zenuwgas’ te fabriceren.”

* * *
x

x

Familie Skripal doet wat Rutte cs nálaat..!!

2018 © WantToKnow.nl/be
x
Een familielid van de vergiftigde, 66-jarige ex-spion Sergei Skripal, eist dat er antwoorden komen van de kant van Groot Brittannië, inzake de vergiftigingszaak van haar neef Sergei. Nicht Viktoria is 45 jaar oud en meldt dat ze naar het Verenigd Koninkrijk wil afreizen om haar ernstig zieke neef te bezoeken. En zijn dochter en haar achternicht Yulia (33 jaar), die tegelijk met haar vader werd vergiftigd op 4 maart jl. in Salisbury. Ze heeft daarnaast vragen voor de Britse autoriteiten, over hetgeen er met de huisdieren van de vader en dochter is gebeurd.
Volgens haar is het ook onzin, dat ze beiden thuis zouden zijn blootgesteld aan het zenuwgas. Als dat zo is, aldus deze Viktoria, zouden de huisdieren het ook niet hebben overleefd; 2 katten en 2 cavia’s. De politie, die de zaak onderzoekt, heeft laten weten, dat de hoogste concentraties van het zenuwgas, dat door Groot Brittannië wordt geduid met ‘Novichok’, gevonden zouden zijn op de voordeur van het huis van Sergei Skripal. Dat betekent dat het duo thuis vergiftigd zou zijn en toen naar de binnenstad van Salisbury is gegaan.
Victoria de nicht van Sergei Skripal, in een interview met een Russische Tv-zender

Volgens Viktoria zijn de claims van de politie ‘nonsens’, omdat het allereerst heel moeilijk tot onmogelijk is, om zo dicht bij het huis van Skripal te komen. En in de tweede plaats is het verhaal van de huisdieren natuurlijk van belang. Dáár hebben we nog niets over gehoord. Zijn die dood? Dat lijkt me het meest voor de hand liggen dan, met dit zéér giftige zenuwgas. Wat gebeurde er met de huisdieren? Zo moeilijk is die vraag toch niet? Het verhaal gaat dat de dieren ongedeerd uit het huis gehaald zijn.
Viktoria in een interview met een krant uit Moskou
“Ze hadden een kat uit Rusland meegenomen, Masyanya. En ze hadden een kat uit het asiel gehaald. En er waren de beide cavia’s. Die katten zouden kunnen zijn weggelopen, maar die cavia;s zouden dan toch in hun kooi aangetroffen moeten zijn? Elke info hierover blijft achterwege.. Ik hoop dat ik dit kan uitzoeken, als ik naar hen toe ga.”Volgens buren zouden de dieren ‘in beslag zijn genomen’, maar dan is het natuurlijk vreemd dat zij ongedéérd waren. Een politiewoordvoerder wilde niet reageren op vragen van de Britse pers over dit aspect van deze zaak. Volgens andere bronnen zijn de dieren echter door de politie ‘gewoon’ in het huis aangetroffen en daarna volledig aan hun lot zijn overgelaten. De katten en de cavia’s, zouden daarna -achter de verzegelde deuren- zijn gestorven en weggehaald zijn door de politie.
Het blijkt dat de hond van dochter Yulia, die ze in Moskou achterliet, toen ze haar vader ging bezoeken, in een kennel verblijft. De verzorgingskosten voor deze hond, zijn inmiddels voldaan door een onbekende. Viktoria heeft geen idee wie dit gedaan heeft, maar ze vermoed dat de vriend van Yulia hier iets mee van doen heeft. “Doordat hij het geld heeft betaald, kan ik niet meer bij hem komen. Hij doet het kennelijk uit naam van Yulia. Ook dáár ga ik induiken, als ik haar spreek. Volgens Viktoria is haar achternicht weer in staat om haar ogen te openen, te drinken en een beetje te eten en heeft ze zelfs al enkele woorden gesproken.”
Afgezien van het verhaal van Viktoria, de nicht van Sergei Skripal, is het uitermate zwakke in het verhaal over het ‘vergiftigde huis’, dat er dagenlang, toen het onderzoek bij het restaurant in Salisbury-centrum doorging, een agent voor de deur van het huis heeft staan posten. Onbeschermde kleding dragend. Enkele dagen later, verschenen plotseling de ‘ballon’-kostuums, van de onderzoeksteams. Of de agent(en) in kwestie nog leeft/leven is onbekend..

Het vreemde verhaal van het zenuwgas in het woonhuis.
Het zenuwgas als vergiftigingsmiddel, betekent een directe, agressieve verlammingsaanval, van de persoon die is blootgesteld aan het gas. Dit is in bizarre tegenspraak met de feitelijk tijd, die tussen de besmetting thuis en het gedrag ná de wandeling naar het centrum heeft gezeten.. Alleen al dáárom is de optie, dat het zenuwgas thuis moet zijn toegediend, volstrekt ongeloofwaardig.
Sergei was een geziene gast in het centrum van Salisbury en was met zijn dochter naar het centrum gewandeld, waar ze -voordat ze naar het Zizi-restaurant in kwestie waren ingegaan- nog eerst een drankje hadden gedronken in de ‘The MIll’. Op de beelden van de CCTV-camera’s blijkt dat vader en dochter blij gewandeld hadden, voordat ze in het centrum aankwamen op die zondagmiddag van de 4e maart..
Eén van de pubmedewerkers vertelde dit relaas aan een Engelse journalist:
“Ik herinner me heel goed dat ze binnen kwamen. Hij was hier al eens eerder geweest, en ik vond het een toffe vent.Ik had zijn dochter nog nooit ontmoet. Ze zaten allebei kort daarna aan een drankje en hadden plezier. Kort daarna zijn ze weggegaan en alles is volstrekt normaal gegaan; er is niemand bij hen in de buurt geweest in de pub.”
Nadat ze in het restaurant van Zizzi hadden gezeten, verlieten ze het restaurant en liepen terug door de straat en winkelcentrum ‘Market Walk’. Daar werden ze 15 minuten later aangetroffen, bewusteloos op een bankje. De rest is bekend.
x

* * *Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…