maandag 19 maart 2018

Putin wins 76.6% of vote with 67% turnout

Vladimir Putin secures record win in Russian presidential election

Putin wins 76.6% of vote with 67% turnout, amid accusations of vote rigging and monitor abuse,

aldus The Guardian van maandag 19 maart 2018.

Final results released on Monday morning showed Putin had won his fourth presidential term with 76.6% of the vote, his highest score ever.
The total number of ballots cast on Sunday for Putin, who has spent 18 years as Russia’s most powerful politician, exceeded 56.2m in overnight counting. That was a record total, even discounting the nearly 1m votes he gained as a result of the 2014 annexation of Crimea.

Dit betekent dus dat president Poetin met een hoger opkomstpercentage is herkozen dan president Obama, die in 2012 met een opkomstpercentage van 54.9 procent, ruim 12 procent lager scoorde. In dat jaar stemde 51.4 procent van de 54.9 procent, die in de VS de moeite nam om een stem uit te brengen, op Obama. Dat is dus 21.7 procent lager dan het percentage van 76.6 procent dat op president Poetin stemde. Mijn conclusie is dat beide mogendheden even 'democratisch' zijn, en dat de westerse mainstream-opiniemakers propaganda bedrijven wanneer zij Rusland verwijten geen democratie te zijn, maar de VS wel. Trouwens, waarom worden de schatrijken in Rusland 'oligarchen' genoemd, en de schatrijken in de VS niet?Geen opmerkingen:

Ian Buruma's Gebrek aan Logica 13

Onder de kop ‘Herkennen we de signalen voordat het te laat is?’ beweerde Ian Buruma in NRC Handelsblad van 2 augustus 2018: zor...