Doorgaan naar hoofdcontent

Het Witter dan Witte Liberale Kabinet

Wel zes vrouwen, onder wie zelfs een lesbienne, (met zo’n 3 procent van de vrouwen, die zich volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau lesbisch noemt, een minderheidsgroep), maar allen zo wit als het maar kan.
NRC checkt: ‘Twintig procent van de Nederlandse bevolking is migrant’


Volgens de jongste gegevens van het CBS (van 1 januari 2017) blijkt dat de Nederlandse bevolking 17.081.507 mensen omvat. Van hen omschrijft het CBS in zijn tabellen 3.862.753 als allochtoon (al spreekt het CBS in zijn teksten tegenwoordig liever van mensen met een migratieachtergrond). Dat komt neer op 22,6 procent van de bevolking... De niet-westerse groep omvat in totaal 2.173.723 mensen, wat neerkomt op 12,7 procent van de bevolking.Hoeveel niet westerse  migranten zitten er in het huidige, door de liberalen van D'66 en VVD, gevormde kabinet?

Antwoord: Nul. Hoe kan dit anders verklaard worden dan door racisme?   

Reacties

 1. Een bevolkingsgroep die ik ook mis in het kabinet: de arme bevolking (10% van de NL bevolking aldus het CBS). En die alleen maar armer gaat worden de komende jaren dankzij de plannen van het kabinet waarbij de armen meer belasting gaat betalen en waarbij de 'austerity', ingezet door de PvdA in 2012, met name de arme bevolking zal blijven treffen die afhankelijk is van subsidie en uitkeringen.

  Santé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens zijn niet westerse migranten oververtegenwoordigd onder de arme NL bevolking.

   En is hier geen sprake van racisme, maar van klassenstrijd!

   Voor getallen: zie het CBS document: welvaart in NL 2016

   Verwijderen
  2. het en sluit het ander niet uit. racisme en armoede zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. maar je hebt gelijk dat het tevens over armoede gaat.

   Verwijderen
  3. Net liep ik met mijn dochter en vrouw door de stad. Op het plein stonden de partijen waarop je kan kiezen. Ik zag daar veel gekleurde hesjes, die louter gedragen werden door mensen met witte hoofden (100% blanke score). Flyers werden massaal uitgedeeld op en rondom dat plein, maar niet aan mijn vrouw en mijn dochter. Je moet weten: mijn dochter is rolstoel gebonden. Ik vrees dat de flyeraars bang waren voor de volgende vraag van mij of mijn vrouw: 'wat gaat uw partij doen voor de gehandicapte medemens als mijn dochter?' Daarop weet ik uit eigen ervaring overigens het antwoord ook wel zonder het de flyeraar te vragen. Dat antwoord is namelijk: NIETS.

   Racisme
   Armoede
   Uitsluiting

   Dat is wat ik zie als ik naar de verkiezingen van nu kijk.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…