dinsdag 13 februari 2018

Zijlstra Stapt Op

Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin
VANDAAG, 17:04 AANGEPAST OM 17:06POLITIEK

Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken stapt op. Dat heeft hij zojuist gezegd aan het begin van het debat in de Tweede Kamer. Die riep de minister op het matje vanwege zijn leugen over een ontmoeting van president Poetin.
Hij noemde het "met afstand de grootste fout in zijn politieke bestaan. Nederland verdient een minister van Buitenlandse Zaken die boven elke twijfel verheven is."
Gisteren bood Zijlstra al excuses aan voor zijn leugen. Veel oppositiepartijen concludeerden toen dat de minister niet langer geloofwaardig was. De coalitiepartijen verdedigden Zijlstra aanvankelijk, maar vandaag wilden ze voorafgaand aan het debat niets meer zeggen over hun steun.
Zijlstra verhaalde in het verleden meermaals over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst in het buitenhuis van Poetin. De president zou daarbij gesproken hebben over zijn wens tot uitbreiding van het Russisch grondgebied met Oekraïne, de Baltische Staten en mogelijk Kazachstan.
Gisteren gaf Zijlstra in de Volkskrant toe dat hij bij die bijeenkomst helemaal niet aanwezig was. Hij had het gehoord van voormalig Shell-topman Jeroen van de Veer. Om hem als bron te beschermen betrok Zijlstra naar eigen zeggen het verhaal op zichzelf.




Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...