vrijdag 23 februari 2018

D'66 Steunt Zionistische Terreur Tegen Kinderen

The Rights Forum
Nieuwsbrief 23 feb 2018
Beste lezer,

Het was een teleurstellende week. De door SP, GroenLinks en PvdA ingediende motie, waarin de regering wordt opgeroepen zich uit te spreken voor de vrijlating van Ahed al-Tamimi, werd verworpen.
Ahed in 2012
Foto uit 2012 met rechts Ahed Tamimi. Genomen tijdens de begrafenis van haar oom Rushdi, die werd doodgeschoten door Israëlische militairen tijdens een demonstratie in hun dorp Nabi Saleh.
"Welke volksvertegenwoordiger kan hier nu tegen zijn?", vroeg de initiatiefneemster van de motie Sadet Karabulut zich eerder af. Dat bleken 101 leden van de Tweede Kamer te zijn, op een totaal van 150 Kamerleden.
Het is ontluisterend dat uitgerekend het CDA en D66 – partijen die zich doen voorstaan op respectievelijk naastenliefde en versterking van de democratische rechtsstaat – hebben voorkomen dat Nederland zich zou uitspreken in solidariteit met Ahed en haar lotgenoten.
Na de stemming ontvingen wij tientallen berichten van mensen die woest waren op het CDA en D66. Sommigen meldden dat ze hun lidmaatschap van D66 hadden opgezegd of niet op CDA of D66 te zullen stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Werk van de Ierse kunstenaar Jim Fitzpatrick
https://mailchi.mp/rightsforum/nieuwsbrief-2699789

Geen opmerkingen:

Ian Buruma's Gebrek aan Logica 15

Symptomatisch voor Ian Buruma’s houding was zijn gedwongen ontslagname als hoofdredacteur van The   New York Review of Books , nadat h...