vrijdag 10 november 2017

The Rights Forum: ‘Bemoeit Israël zich met Nederlandse burgers?’

Beste mensen,

The Rights Forum (de organisatie waarvoor ik werk) publiceerde een artikel getiteld ‘Bemoeit Israël zich met Nederlandse burgers?’ [Zie de link hieronder.] Het stuk geeft een beeld van het beleid van de Israëlische regering tegen buitenlandse ‘tegenstanders’, een schrikbarend agressieve strijd die door Israël een ‘oorlog’ wordt genoemd.
We hebben tot deze publicatie besloten vanwege het toenemende geweld waarmee Israël en de zogeheten internationale ‘Israël-lobby’ zich wereldwijd in deze ‘oorlog’ manifesteren. In Nederland werd een paar weken geleden een lastercampagne tegen (aankomend) minister Kaag gevoerd, gevolgd door een campagne tegen Dries van Agt (oprichter van The Rights Forum) en een aanval op DENK; de partij had het gewaagd Kamervragen over de campagne tegen Kaag te stellen. Gisteren werd Van Agt opnieuw door het slijk gehaald in de Israëlische pers, en stuurde de directeur van een van de machtigste lobby-organisaties ter wereld (het Israëlische ‘NGO Monitor’) deze tweet de wereld in: ‘Anti-Zionism merges into antisemitism and vice versa. See Dries van Agt and The Rights Forum.’
In diverse andere landen gaat de ‘oorlog’ inmiddels ten koste van burgerlijke vrijheden, en op allerlei plaatsen zijn de effecten bizar. In de Texaanse stad Dickinson bijvoorbeeld, eind augustus keihard getroffen door de orkaan Harvey, kregen de inwoners alleen steun bij de herbouw van hun verwoeste bedrijven als ze op schrift verklaarden dat ze niet betrokken waren bij een boycot van Israël. In New York belandden vier van Nederlands meest ‘ethische’ bedrijven (o.a. de Triodos en ASN Bank) als ‘anti-Israëlisch’ op de zwarte lijst van de staat. En inmiddels zijn niet alleen niet-joodse, maar ook joodse critici van de Israëlische politiek niet meer welkom in Israël; het ministerie van Strategische Zaken in Tel Aviv brengt ze keurig in kaart.
Het verhaal over deze ‘oorlog’ is bij het grotere publiek onbekend. De Nederlandse pers loopt eromheen (hoewel een onderzoeksjournalist er, dunkt mij, de vingers bij zou moeten aflikken) en in Den Haag blijft wezenlijk debat uit. Wij pleiten voor aandacht voor de steeds destructievere ‘oorlog’ en willen daar met onze analyse een aanzet toe geven. Mocht je ons daarbij willen en kunnen steunen, door zelf publiciteit aan het onderwerp te geven of het het onder de aandacht van anderen te brengen - heel graag.
Hartelijke groet,
Martijn de Rooi

Inventarisatie / Bemoeit Israël zich met Nederlandse burgers?
https://rightsforum.org/nieuws/bemoeit-israel-zich-nederlandse-burgers

Israël-lobby / Na minister Kaag wordt Dries van Agt besmeurd door Israëlische journalist
https://rightsforum.org/nieuws/minister-kaag-wordt-dries-agt-besmeurd-israelische-journalist/

Israël-lobby / Oud-medewerker CIDI achter lastercampagne tegen minister Kaag
https://rightsforum.org/nieuws/oud-medewerker-cidi-lastercampagne-minister-kaag/

Geen opmerkingen:

US Used NZ Spies to Spy on Third Countries

Exclusive: They Spy with Their Little Eye January 18, 2019  •  13 Comments Bewaren   The Five Eyes, a part of what the NSA calls...