donderdag 12 oktober 2017

Nieuw Kabinet Steunt Israelische Terreur

The Rights Forum
Nieuwsbrief 12 okt 2017
Beste lezer,

Afgelopen dinsdag werd het regeerakkoord gepubliceerd. Het 70 pagina's tellende document bevat de volgende paragraaf over de kwestie Israël/Palestina:
"In het Midden-Oosten draagt Nederland bij aan vrede en veiligheid.
Nederland benut de goede betrekkingen met Israël en de Palestijnse Autoriteit voor het behoud en de verwezenlijking van de tweestatenoplossing: een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat naast een veilig en internationaal erkend Israël.
Nederland zet zich tevens in voor verbetering van de onderlinge relaties tussen Israëliërs en Palestijnen."
Door ‘goede betrekkingen met Israël’ opnieuw in het regeerakkoord te verankeren, signaleert het kabinet dat het wil doorgaan met de intensivering van de betrekkingen met Israël. Deze aanpak is bevreemdend. De Israëlische bezetting en kolonisering van de Westelijke Jordaanoever is de afgelopen jaren geïntensiveerd.

De regering-Netanyahu is Israëls meest extreme regering ooit. Het is een misvatting dat die regering via goede betrekkingen tot inkeer gebracht kan worden. De resultaten die Nederland daarmee kan boeken, zijn marginaal en komen neer op symptoombestrijding.
> Lees onze analyse van het regeerakkoord

De ChristenUnie en het recht

Dank aan allen die e-mails stuurden naar Kamervoorzitter Arib om op te roepen tot een debat over de principiële vraag of politici die hun bijbelinterpretatie boven de internationale rechtsorde stellen, kunnen toetreden tot het nieuwe kabinet. Velen van jullie deelden onze zorg over de kabinetsdeelname van de ChristenUnie.
Op de meeste dossiers geldt de ChristenUnie als pleitbezorger van de internationale rechtsorde. Niet voor niets werd ChristenUnie Buitenlandwoordvoerder Joël Voordewind in 2012 door de Evert Vermeer Stichting uitgeroepen tot ‘de eerlijkste politicus van het jaar’. Uitzondering is het dossier-Israël/Palestina, waarbij een eigen interpretatie van de bijbel voorop wordt gesteld.

Bestuurslid van The Rights Forum en theoloog Henri Veldhuis betoogt dat de bronnen van de internationale rechtsorde, historisch gezien, juist voor een belangrijk deel in de bijbel liggen.
LEESTIP: BROCHURE "DE MUUR IS AFGEBROKEN "
Deze brochure, geschreven door ds. Henri Veldhuis, gaat in op de theologische en politieke vragen rondom het Israëlisch-Palestijns conflict. De brochure is uitermate geschikt voor het op gang brengen van het gesprek hierover in kerken en politieke partijen.

De brochure biedt een aanzet tot een theologische herbezinning op het conflict, met als uitgangspunt de overtuiging dat - om met Paulus te spreken - ‘de muur is afgebroken’ (Ef. 2:14), en dat universele liefde en gerechtigheid de basis zijn voor alle ethiek en politiek.    > NAAR DE BROCHURE
Als het om Israël gaat laat Voordewind zijn interpretatie van bijbelteksten - die overigens door Veldhuis in twijfel wordt getrokken - prevaleren boven het internationaal recht. Veldhuis:

“Als Voordewind er bij blijft dat de bijbel in sommige gevallen boven het recht gaat, dan zal hij als Kamerlid moeten aftreden.” 
> Lees verder: ds. Henri Veldhuis over de ChristenUnie

http://mailchi.mp/rightsforum/nieuwsbrief-2699689

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Boycot Garden Gourmet vleesvervangers (voorheen Tivall), Boycot Sabra Hummus. Boycot Nestle.

Nestlé Is Sucking the World’s Aquifers Dry

Vorig jaar kocht de van origine Zwitserse multinational Nestle 't grootste Israelische food-distribution bedrijf genaamd OSEM, deze is tevens eigenaar van Tivall vleesvervangers (die nu onder de naam Garden Gourmet Europa moet veroveren) en Sabra hummus :

'Osem has a market value of 7.3 billion shekels and produces and sells products including pasta, salad dressings and ice cream under the Nestle and other brand names - comprising about 10 percent of Israel’s market. In Europe, Osem is best known for its Tivall line of soy-based meat alternative products.
It has nine factories across Israel and for the first nine months of 2015 it reported a net profit of 294 million shekels on sales of 3.2 billion. Nestle said in a statement it planned to "continue to partner with Osem management to develop the company".' - (Reuters)

Support community water justice: Boycot Nestle

Anoniem zei

Het is onze ambitie om een merk te zijn met een 100% transparant label in de vleesvervangersindustrie', legt Edwin Bark, managing director Garden Gourmet Europe uit.'
Maar ondertussen rookgordijnen optrekken en verzwijgen dat de productie van gestolen Palestijns land op de westbank komt. En dan 100% transparant claimen.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...