zaterdag 28 oktober 2017

Killing The President

Albert van de Ven noreply-comment@blogger.com

11:42 (6 uur geleden)
aan mij
Albert van de Ven heeft een nieuwe reactie op je bericht "JFK Murder Conspiracy" achtergelaten:

De verwondingen die de, vermeende, twee schoten hebben aangericht (het eerste schot miste) kunnen onmogelijk, nogmaals: onmogelijk! vanuit de, vermeende, positie van Lee Harvey Oswald in het Texas Schoolbook Depository zijn veroorzaakt.
Niet voor niets noemt men het tweede schot, dat JFK hoog in de rug raakte, de 'magic bullet'. Dit schot verwondde niet alleen JFK maar ook de gouverneur van Texas Connally, die recht voor JFK zat.
https://www.jfk-assassination.de/media/drawings/magic.php
Vanaf de vijfde verdieping (sixth floor) van het gebouw zou het een zeer stijl schot zijn geweest van rechts achter JFK (Ik heb een paar jaar geleden zelf achter dat raam gestaan). Bij een schot vanuit die positie zou de kogel ergens ter hoogte van JFK's maag zijn lichaam hebben verlaten.

Als een verhaal niet klopt met de beschikbare feiten kun je of het verhaal aanpassen of je kunt de feiten zover verdraaien dat je verhaal weer klopt. Dat laatste doen de 'debunkers' van de JFK complottheorieën.
Op de foto, hierboven in het artikel, is te zien dat Connally praktisch recht voor JFK zit. Het schot van rechtsachter, dat JFK hoog in de rug raakte, kan Connally in deze situatie nooit hebben geraakt. De debuckers nu, zeggen dat Connally niet recht voor JFK zat maar een stuk lager een bijna midden in de auto. Ook het traject van de kogel maken zij een stuk vlakker. Verdraaiing van de feiten dus.
https://www.youtube.com/watch?v=DSBXW1-VGmM
Het fatale schot, dat JFK in het hoofd raakt, komt duidelijk van rechtsvoor, de zapruder-film laat dat overtuigend zien.

Kortom: wat LHO's rol ook mag zijn geweest, hij is niet de moordenaar van JFK.

Wel interessant in deze is het verhaal van Judyth Vary Baker:
https://www.groene.nl/artikel/een-amerikaanse-held

Als het LHO gegund was een normaal proces te krijgen zou de geschiedenis van deze moord er heel anders uit hebben gezien. 

Geen opmerkingen:

Ian Buruma's Gebrek aan Logica 15

Symptomatisch voor Ian Buruma’s houding was zijn gedwongen ontslagname als hoofdredacteur van The   New York Review of Books , nadat h...