woensdag 20 september 2017

MSM Propaganda

Het AD is wakker en probeert eindelijk de waarheid te vertellen

DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33
Afbeeldingsresultaat voor omran was nep
De Volkskrant schreef het al: Assad heeft gewonnen, nu komt het AD (Algemeen Dagblad) ook met een verhaal over het jongetje Omran Daqneesh, of het wel echt is allemaal?
Nee het was niet echt, een flagrante leugen van de zogenaamde rebellen, de rebellen die gerecruiteerd, betaald en bewapend zijn door het westen, Arabische bondgenoten en Turkije.
Zoals ik al schreef: (een Demo in Utrecht vorig jaar van de Witte Helmen)
Ja daar waren ze weer, de zogenaamde Syriërs – tegenstanders van de Syrische regering, onderdeel van de Witte Helmen brigade. Voor wie het nog niet weet, de witte helmen zijn opgericht door het VK (Engeland), hieronder een stukje wat ik in 2016 schreef:
De White Helmets in Nederland, de Soapserie
(METRO nieuws) Afgelopen zaterdag ,1 Oktober 2016, stonden ze er dan: de “Blockbuster White Helmets”gesponsord by Hollywood en “Netflix”, in een alliantie met Amnesty International, Pax Christi Nederland en de Socialistische Partij (SP). Demonstrerend voor de Russische ambassade in Den Haag. Een handvol mensen, die geloven in Hollywood sprookjes en geen kaas gegeten hebben van “buitenland politiek”, oorlog en vrede!
Demonstreren tegen de “kindermoordenaar”Assad en het “beest”Poetin, die toch zo slecht zijn en bommen gooien op een (klein deel) van Aleppo, waar volgens hen “rebellen”vechten tegen het vreselijke Assad regime.
In eerdere artikelen, heb ik al aangetoond, dat er geen “gematigde”rebellen zijn, met name in oost-Aleppo, zijn AL-Queda, Al-Nusra, Ahrar al Sham en IS alleen aanwezig. Aangetoond heb ik mijn laatse artikel, dat de NOS spreekt met een Al-Queda terrorist, vanuit Handarat kamp (Palestijns vluchtelingenkamp in oost-Aleppo), een kamp bezet door hen, de al-Queda terroristen, vol met Syrische/Palestijnen. Deze journalist is een ordinaire terrorist, die nota bene gezocht wordt door de “UK”, bij hen vermeld staat op een lijst met “gezochte”terroristen: Misschien is hij nu ook dood, door de bommen van Assad, deze geradicaliseerde Marokkaan of Saudiër, die talloze onschuldige mensen, waaronder ook kinderen en vrouwen, vermoord heeft!
De rol en “functie”van de zogenaamde “White Helmets”is ook allang bewezen: een organisatie gesponsord door de VS. Deze lui, zijn allemaal stuk voor stuk lid van AL-Queda en Al-Nusra, ze zetten als het hen uitkomt een “witte helm”op en gaan zogenaamd mensen redden. M.n. kinderen, die opgetuigd, geschminkt worden voor de “speciale foto”, die dan weer verzonden kan worden naar westerse media, zodat iedereen ah en wee kan roepen, die barbaar van een Assad doodt zijn eigen bevolking.
En dan die bommen op ziekenhuizen, voor de oorlog, telde oost Aleppo 3 reguliere ziekenhuizen. Als we de media mogen geloven , zijn er afgelopen weken wel 20 gebombardeerd. “Factcheking” maar weer NOS en politiek!
Propaganda allemaal, het demoniseren van de “vrije”landen is al een tijdje aan de gang en het grootste obstakel is Rusland. Dus ga je hen van alles de schuld geven, MH17, bommen op Syrië, dictatuur en verklaar je hen tot vijand van het “vrije”westen, die samen , gebroederlijk met de VS het aansturen op een wereldoorlog.
Dan nog het lef hebben om voor de Russische ambassade met deze onzin te gaan staan. Einde bericht.
Het jongetje Omran Daqneesh is gebruikt door de Witte Helmen en eigenlijk was alles fake, zo nep als de Witte Helmen, kort door de bocht gezien.
Exploitatie van kinderen was aan de orde van de dag in Syrië denk maar Bana, het twittermeisje uit Aleppo, die naderhand bij “oom Erdogan op schoot zat”, fake en totaal nep!

Afbeeldingsresultaat voor Bana uit Aleppo fake
Eerst was er de “Gay Girl” van Damascus,  in 2011, en nu hebben we @AlabedBana het Twitter meisje uit oost Aleppo.
Het Bana verhaal begon allemaal in september 2016 toen de 7 jaar oude Bana begon te twitteren, uit Oost Aleppo om met de wereld , haar bezorgdheid te delen, over het leven in een door oorlog verscheurde stad. Het is misschien een trieste weerspiegeling van de wereld waarin we leven dat haar komst op de sociale media een zekere mate van scepsis, hilariteit heeft uitgelokt. Het is goed, om te trachten de zaak Bana objectief te bekijken.
Bana, zoals ons verteld werd, woont samen met haar ouders en twee broers in AleppoHaar moeder Fatemah is een lerares en ‘beheert Bana’s Twitter-account‘, soms komen er tweets van haarzelf en haar vader Ghassan, die werkt voor de ‘juridische afdeling van de gemeente’, wat  betekent, voor al Nusra: het gebied was n.l. volledig gecontroleerd door al Nusra [al-Qaeda inSyrië] en  hebben een eigen raad in het stadsdeel opgezet.
aleppo-east-council
Bana’s eerste tweet was hartverscheurend:
Ik heb vrede.
– Bana Alabed (@AlabedBana) 24 september 2016
Bana’s enige doel met het tweeten is om ons te vertellen over het bombardement van Aleppo door Poetin en Assad  en om ons te vragen om er iets aan te doen (Bana haarzelf zegt een of twee van haar vrienden verloren te hebben aan de bombardementen, hoewel we nooit hun namen te horen krijgen). De tweets zijn bijna altijd variaties op de thema’s van bommen, bombardementen en de behoefte aan vrede, bid voor ons, red ons, etc.
Nog een tweet:
Duizenden Assad troepen bestormen East #Aleppo en zijn ons nu aan het slachten, lieve wereld kom ons redden . – Fatemah
– Bana Alabed (@AlabedBana) 30 september 2016
Zij vraagt ook om Assad en Poetin te late  berechten voor oorlogsmisdaden:
Rusland en assad moeten worden voor het ICC  er moeten rekeningen verheffend worden  – Fatemah #Aleppo
– Bana Alabed (@AlabedBana) 30 september 2016
Bana stuurde op 24 september j.l.,  ongeveer 20 tweets  en  sindsdien is het voortgezet, tot een hoogtepunt van tweets  van meer dan 120 op 4 oktober (inclusief retweets). Ikzelf gebruik twitter maar voordat je alle hashtags gevonden hebt ben je maanden verder. Bana was echter op snelheid vanaf het begin en de eerste twee dagen kregen we #Aleppo, #HolocaustAleppo #MassacreInAleppo #StopAleppoMassacre, in “full speed”. Ze is goed met acroniemen als POTUS en OMG. Volgelingen waren onder de indruk van debeheersing van het Engels idioom en grammatica, voor een 7 jarig meisje, in Aleppo!
Enige tweets:
Ik zal de gelukkigste persoon in de wereld zijn als de oorlog in Aleppo eindigt.
– Bana #Aleppo
– Bana Alabed (@AlabedBana) 8 oktober 2016
Mensen sterven als vliegen hier. De bommen zijn net als vallende regendruppels.
– Bana Alabed (@AlabedBana) 24 september 2016
Ik ben erg bang voor de vliegtuigen  als ik ze hoor. Donkere nachten en  gevaarlijk Aleppo. Ik bid dat het vanavond rustig blijft voor mij en iedereen.
– Bana Alabed (@AlabedBana) 24 september 2016
Ik wil wakker te worden uit deze afschuwelijke droom die ik leef in de ochtend en ‘s avonds.
– Bana Alabed (@AlabedBana) 25 september 2016
Om de Engelse taal zo onder de knie hebben, zoals ‘Ik zal’ en idiomatische uitdrukkingen als ‘gruwelijke droom’ op de leeftijd van zeven jaar dan moet  Bana  behoren tot de categorie van een genie. Het probleem is, wanneer “leuke geniale” Bana opgenomen werd op  video, het duidelijk werd dat ze niet het wonderkind was, in feite kon ze geen  twee woorden  (Engels) samen stellen , zo niet uit het hoofd geleerde zinnen. Het was duidelijk dat wie de tweets schreef, niets te maken had met de kleine actrice, het reciteren, bijvoorbeeld was zij niet machtig!

Afbeeldingsresultaat voor Bana uit Aleppo fake
Het is duidelijk,  Bana spreekt zogenaamd heel veel Engels en komt is zeker in de buurt van  scherpzinnige, zeer genuanceerd en gepolitiseerde vraagstukken, met vaak cynische commentaren op Twitter, het is een “farce en een slechte grap”.
Voor de westerse-media zoals NBC News, The Guardian, de London Telegraph, de Volksrant, het AD, de Telegraaf, de Standaard, die Welle  en anderen, deze reguliere media wisten te  suggereren dat Bana alles zelf schreef. Een schande voor de waarheidsvinding en het niveau van “westerse kwaliteitskranten”.
29 oktober was een andere ramp in Aleppo, maar een fan merkte op:
Een scherpe blik van één van haar fan’s die  erg onder de indruk was van de nieuwe kleren die zij droeg:  Bana en haar broers betuigen hun dank : (dank u Vivienne @ KitchandBot):
#We gingen  genieten van de regen, in onze nieuwe kleren.
Ook heeft Bana een vriend: (Mr) Alhamdo, die zichzelf omschrijft als een leraar, journalist en activist. Het is waarschijnlijk dat hij helpt met de technische aspecten van het runnen van het twitter account, zoals video’s en  uploaden, en tweeten. Hij twittert redelijk goed, idiomatische Engels van een gelijkaardige stijl die zijn toegeschreven aan  Bana en haar moeder, dus hij zou  BANA kunnen zijn.
mr-alhamdo.
 
Al Hamdo  woont (woonde) ogenschijnlijk in Aleppo, samen met Bana. Echter is aanmelijker dat hij in Gaziantep (Turkije [1]) woont, de basis voor een aantal van de door het Westen gesteunde NGO’s, het werd echter (Gaziantep)  gebombardeerd door (Erdogan, Koerden verhaal)  de Turken en zou zo voor de nodige apocalyptische taferelen zorgen, zowel voor Bana en journalisten die beweren uit het oosten van Aleppo te komen of daar te verblijven. Ongeacht of hij of Bana twittert , lijkt het onwaarschijnlijk dat de tweets uit Aleppo komen:
Trouw :Bij de aanslag in Ankara was de Koerdische oppositie het voornaamste doelwit. Dat is bij de aanslag in Gaziantep opnieuw het geval. IS vecht in Syrië en Irak tegen Koerdische troepen, waaraan het in de afgelopen maanden flink veel terrein moest afstaan ­ vandaar de behoefte aan wraak.
Steunpilaren Assad:
De bomaanslag in Gaziantep komt  bovendien tijdens een voor IS ongunstige omslag in het Turkse Syrië-beleid. Premier Binali Yildirim verklaarde afgelopen week bereid te zijn in een transitieperiode met de Syrische president Assad te onderhandelen. Tot dusver pleitte Turkije altijd voor het vertrek van Assad. Maar na de Russische interventie in Syrië, dat Assad sinds september 2015 met luchtbombardementen steunt, kwam Turkije buitenspel te staan in het conflict in zijn buurland. volgens de krant “Trouw  ” einde berichtgeving.
Verder lijkt Bana’s ‘vader’ ‘Ghassan Alabed’  een echt persoon te zijn: hij heeft zijn eigen Facebook-pagina, dat dateert uit 2001, een Twitter-account: @ ghassanalabed77 dat pas afgelopen september werd geopend, wat samenviel met de lancering van het Bana Project (thank je @ Qoppa999). Hij heeft geen functie in de tweets en video’s van Bana‘s, dus hij kan inderdaad werken in Aleppo (voor een sharia rechtbank zoals @ Qoppa999 suggereert). Het is zeer onwaarschijnlijk dat hij  gerelateerd is aan Bana.  Verder lijkt er enige verwarring te zijn ontstaan over haar naam:
Zahra.PNG
Iemand anders die geopperd werd als  zijnde ‘ Bana’ is AJ Joshi @AJ) die Bana, of liever Bana’s moeder, geïnterviewd heeft via Periscope (nieuwssite). Het interview is moeilijk te volgen, maar John Delacour (@JohnDelacour) heeft  een transcriptie gemaakt:
http://i1.wp.com/21stcenturywire.com/wp-content/uploads/2016/11/convo44.png
Medio november (2016)  publiceerde Fatemah op youtube een vreemde video, die tracht te bewijzen hoe Bana’s familie echt zijn gebombardeerd, door Assad en Putin. Fatemah praat en er zijn  geluiden van kinderen op de achtergrond, maar geen enkele poging om  deze  te laten zien. We zien verwoeste gebouwen en rook in de verte, die zouden kunnen komen vanbombardementen, maar niets van de beloofde vliegtuigen. Er is geen reden om aan te nemen dat het beelden uit Aleppo zijn en zou later met een  voice-over gemaakt kunnen zijn!
Na drie weken  werd Bana gevolgd door  51 mensen, op Twitter. Geen van hen zou een voor de hand liggende keuze zijn voor een zeven jarig meisje : zonder uitzondering  waren ze: politici,  media journalisten of social media-activisten. De meesten van hen hadden sympathie met de oorlog die tegen Syrië word gevoerd; en velen van hen hebben sterke banden met terroristische groeperingen.
Iyad el-Baghdadi, Louisa Loveluck, Julian Roepcke, Sophie McNeill – allemaal vastberaden aanhangers van de  zogenaamde “Syrische revolutie” en zijn zeer vertrouwd met pro-Syrische activisten die op elk moment op Twitter door  brengen. Bana is gelieerd met  de “pro-terroristische” Nationale Coalitie van de Syrische Revolutie en oppositie en de Witte Helmen – de nep humanitaire organisatie die op dit moment  in een petitie heeft  opgeroepen tot een No-Fly (dat wil zeggen NAVO-bombardementen) zone in Syrië. Een bijzonder sinistere keuze.Ook beheren zij @IranArabSpring, die gericht is op verandering van het regime in Iran, vermoedelijk door dezelfde bloedige route.
Een van de eerste die Bana volgde , was typisch,  de Australische journaliste Sophie McNeill, die medeplichtig is aan de ”  Madaya hoax ” afgelopen  januari 2016, het verhaal   ging dat de inwoners van Madaya, een stad belegerd door de overheid, werden uitgehongerd en dat het allemaal de schuld was van de Syrische regering die zouden  humanitaire hulp blokkeren naar de stad. In feite veel, zo niet alle foto’s waren nep en het grootste probleem was dat de terroristen, in de stad,  het voedsel verkochten tegen exorbitante prijzen. Veel van de anderen “volgers”, van  Bana zijn eveneens betrokken bij het verstrekken  van “verkeerde informatie” over de Syrische oorlog.
bana
Concluderend:
Bana had een enorme aanhang opgebouwd, binnen een paar dagen en het bereikte het ongelooflijke aantal volgers van 65.000 op 3 oktober, j.l. Een zeer groot deel van de volgers, bleek te bestaan uit nep-accounts, wat opnieuw suggereert dat zeer slimme mensen het project beheren.
De reguliere  media hebben echter zonder uitzondering,   Bana in hun hart gesloten en voor haar voor waarheid aangezien,  vrij van alle twijfel zoals in : de Telegraph,
de Guardian, de Volksrant, de Standaard, die Welle en op alle belangrijke westerse televisiezenders, tot aan het journaal toe.

De laatste tweet  is gekomen van auteur JK Rowling (Harry Potter) , die Bana een set van Harry Potter boeken (in het Engels) verstuurde:
Hou ook van jou, Bana! Ik denk aan je, blijf  veilig #Aleppo
– J.K. Rowling (@jk_rowling23 november 2016
Er kan geen twijfel over bestaan dat het Bana Project een “scam”is, dat de tweets zijn geschreven om het NAVO-verhaal van de Syrische oorlog te bevorderen, met betrekking tot de deelname van de Syrische en de Russische troepen en met het oog op een verandering van de regering in Syrië te vergemakkelijken.
Vanaf de eerste dagen  beschuldigde Bana Assad en Poetin van het plegen van een holocaust, een bloedbad, het uitvoeren van een bomaanslag campagne met behulp van clusterbommen, en fosfor  bommen en natuurlijk niet te vergeten de vat bommen.

Dingen gaan nu snel in Aleppo,  het  Syrische Arabische Leger samen met het Russische, Hezbollah en de Palestijnse LIWA Al Quds Brigade veroveren elke dag gebieden van (oost) Aleppo. Bana is bezig met het verzenden van wanhopige waarschuwingen van naderend onheil met een laatste tweet van Fatemah:
Laatste bericht – onder zware bombardementen nu, .We gaan  sterven, als we blijven blijven leven, spreken we  voor 200.000 burgers die nog in Oost Aleppo zijn. BYE.- Fatemah- Bana Alabed (@AlabedBana) 27 november 2016
Afbeeldingsresultaat voor Bana uit Aleppo fake

Hieronder het verhaal in het AD


Symbool van Syrische oorlog: Omran een jaar later

In augustus 2016 maakt de wereld kennis met het Syrische jongetje Omran Daqneesh, een 5-jarige overlevende van een bombardement dat in shock in een ambulance zit. De Syrische regering noemt de beelden manipulatief. Deze zomer brengt het regime van Assad nieuw beeld van het jongetje. Wat is echt en wat is in scène gezet?
Omran Daqneesh verschijnt voor het eerst in augustus 2016, nadat het huis van zijn familie in Aleppo door een bombardement is getroffen. Zijn 10-jarige broertje Ali is onder het puin gestorven, wordt later duidelijk. Foto’s en een video tonen de kleine Omran in shock.
In juni van dit jaar zien we Omran opnieuw. Zijn familie woont in een nieuw huis. Het jongetje is schoon, draagt nieuwe kleren en speelt met een bal. In een interview zegt Omrans vader boos te zijn om hoe de media zijn zoon hebben behandeld. Met de beroemde foto’s zouden zij hem hebben willen ‘gebruiken’, ‘zijn bloed verhandelen’.
Naast het nieuwe huis en de schone kleren lijkt er meer veranderd. Zo is Omran in het volledige interview opeens vier jaar oud. Aleppo is heroverd door de troepen van Assad. En deze keer komen de beelden niet van hulpverleners in rebellengebied, maar van bevriende media van het regime.

Gezicht

De beelden van het getraumatiseerde jongetje van vorig jaar geven een gezicht aan het leed dat de regeringstroepen aanrichten in hun pogingen het regime in stand te houden. Wanneer een Zwitserse presentator van zender SRF1 de Syrische president confronteert met de beelden, reageert Assad verontwaardigd. Hij noemt het ‘een valse foto’ en zegt dat ‘geen van deze incidenten echt is.’
De nieuwe beelden van de blije Omran tonen de blik van het regime. Omran wordt gefilmd door het Russische mediabedrijf Ruptle. Zijn vader geeft in een interview met de Iraanse staatsmedia de rebellen de schuld van het conflict en zegt de identiteit van zijn zoon geheim te hebben gehouden uit angst voor zijn veiligheid.

Propaganda

Vorig jaar beschuldigde de Syrische regering de rebellen van manipulatie toen zij de beelden van Omran in de ambulance deelden, nu lijkt Assad hetzelfde te doen. Wat is nu echt en wat in scène gezet?
 ,,Wij weten niet precies hoe het in de zaak van Omran is gegaan”, zegt Peter Schouten, woordvoerder van War Child. ,,Maar we zien geregeld dat kinderen onderdeel uitmaken van een propagandastrijd. Kinderen zouden nooit doelbewust moeten worden ingezet als symbool van welke strijd dan ook.”
Kinderen worden regelmatig ingezet in een pro­pa­gan­da­strijd
Peter Schouten, Warchild
The New York Times wijst op een (niet-Engelstalige) video van Mousa Alomar, een journalist met sympathie voor de rebellen. Naar eigen zeggen benaderde ook Alomar de familie Daqneesh voor een interview, maar werd hem de deur gewezen omdat ‘zij het geld niet nodig hadden en niet voor camera’s wilden verschijnen.’
www.freesuriyah.eu
www.freesuriyah.wordpress.com

Geen opmerkingen: