donderdag 10 augustus 2017

Steun Tadamun

aan mij
Steun Tadamun's Most Wanted Justice Campaign in 2017
View this email in your browser
Het duurt nu 10 jaar dat Israël Gaza belegert en de Gazastrook via land, de lucht en de zee in een wurggreep houdt. De kinderen van Gaza betalen een hoge prijs door een gebrek aan drinkwater, door de  uitreisbeperkingen, zelfs als zij ernstig ziek zijn, of door de restricties die Israël oplegt om bouwmateriaal in te voeren om de gebombardeerde en geruïneerde huizen weer op te bouwen, of om gas en olie te importeren om ziekenhuizen en andere belangrijke voorzieningen te laten functioneren.
Israëlische militairen verhinderen Palestijnse vissers om verder dan enkele mijlen met hun bootje de zee op te gaan om te vissen. Boeren lopen gevaar om te worden neergeschoten als zij hun land willen bebouwen dat grenst aan de afscheiding met Israël.

Door deze blokkade weet de helft van de bevolking niet of zij de volgende dag te eten zullen hebben.
De blokkade van Gaza is een collectieve straf die de kinderen hard treft.
In juli 2017 rapporteerde de Verenigde Naties dat Gaza onleefbaar is geworden.

Samen met Defense for Children International Palestine vraagt Tadamun aan het Internationale Strafhof in Den Haag om deze zaak te onderzoeken en om de verantwoordelijke autoriteiten aansprakelijk te stellen.

Doe mee met Tadamun en Defense for Children International Palestine. Tadamun steunt het werk van Defense for Children International Palestine in Nederland en Europa en werkt nauw met hen samen.

Hartelijke groeten,

Mieke Zagt, directeur Tadamun

info@tadamun.nl en www.tadamun.nl en @tadaratata en 
https://www.facebook.com/TadamunNederland
Copyright © 2017 Tadamun
Our mailing address is: info@tadamun.nl

FEMKE HALSEMA: EU leads criticism after Israel passes Jewish 'nation state' law

EU leads criticism after Israel passes Jewish 'nation state' law Legislation stipulates only Jews have right of self-deter...